Mijn impressie van Meet The Blogger

Ik weet het nog goed, een tijd geleden kwam het onderwerp in een bloggersgroep op het congres van Meet The Blogger. Natuurlijk kende ik de organisatie, maar ik wist niet dat ze ook conferenties deden. Een aantal bloggers gaven aan te willen gaan, weer anderen vonden het teveel geld dus daardoor werd ik getriggerd en nam zelf ook even een kijkje op de website. Ik raakte direct enthousiast en smeekte mijn man bijna of ik alstublieft mocht gaan.

Nu gunt hij me altijd dit soort gave dingen, alleen was het inderdaad even kijken of het financieel wel kon. Ik overtuigde hem dat het echt een goede investering zou zijn (dat wist ik niet, maar hoorde ik wel van anderen) dus het kaartje werd snel gekocht. Slimme ik keek echter niet naar hotels of iets in die trant, dat zou later komen.. Achteraf gezien niet slim, maar dat is een les voor de volgende editie. 

Het smaakt naar meer

Volgende editie, hoor ik u al denken? Jazeker. Het was een dusdanig succes dat ik alles op alles zet om een volgende keer weer aanwezig te mogen zijn. Hopelijk heb ik mijn ‘blogempire’ dan al wat meer uitgebreid, aangezien het thema “Building your blogempire” was en ik dus ook workshops heb gevolgd die daarmee te maken hadden. Maar niet alleen de workshops waarvoor ik me had opgegeven waren inspirerend en leerzaam. Zo waren er ook een aantal sprekers die met zoveel enthousiasme hun verhaal vertelden en soms zelfs tips en trucs gaven dat je niets anders kon dan zelf ook enorm enthousiast raken.

Bol AlgemeenBol Algemeen

De sprekers waar ik het meest van onder de indruk was, dat waren Elsie & Emma van de Amerikaanse blog ‘A beautiful mess‘ en Yvonne Eijkenduijn van ‘Yvestown‘. Vooral de twee zusjes waren voor mij een grote verrassing. Niet alleen vertelden ze over hun pad naar succes en alles wat ze tot nu toe bereikt hadden, maar gaven ze ook een aantal zeer fijne tips. Daarnaast inspireerden ze me enorm met quotes als:

ABM quote 1 ABM quote

De workshops

Naast de inspirerende sprekers volgde ik in die 2 dagen nog drie workshops waarbij ik genoten heb van de mooie beelden en woorden die Anki Wijnen had. Haar boek Shoot! had ik al in huis (binnenkort review online!) en tijdens mijn treinreis doorgelezen en dit zorgde ervoor dat haar verhaal een feest van herkenning was. Sowieso heb ik al fotografie ervaring dus er was maar weinig ‘nieuw’ voor me. Toch heb ik wat kleine dingen opgestoken om te gebruiken op mijn blog. Onder andere:

  • Bij het maken van productfoto’s of interieur foto’s is het belangrijk om te weten waar de zon staat in verband met het licht
  • Het gebruik van een reflectiescherm is enorm aan te raden (en ze zijn niet duur)
  • Zorg dat je foto’s altijd recht zijn.

De tweede workshop ging over SEO. Robert van Glabbeek van RVGDesign gaf ons 10 tips om je SEO te verbeteren. Ik vond het volgen van deze workshop behoorlijk intensief, vooral ook omdat er veel technische termen langskwamen en aangezien het in het Engels was, vond ik het moeilijk vertalen soms. Ik heb dan ook als een malle aantekeningen zitten maken zodat ik het later nog eens rustig terug kan lezen. Wat ik vooral interessant vond was het gedeelte over link earning en internal links. Zo is het slim als je over een bepaald onderwerp vaker hebt geschreven, om vanuit het oude artikel naar het nieuwe te linken.

De laatste workshop was op dag 2 en werd gegeven door de twee dames van de populaire blog Metowe. Ik wist eigenlijk niet goed wat ik moest verwachten van deze workshop, maar omdat ik nieuwsgierig was naar de gezichten erachter had ik me ingeschreven. Uiteindelijk is dit echt een beste keuze geweest, want ook hier heb ik enorm veel van opgestoken. Zo ben ik erachter gekomen dat de dames zo zijn zoals je het leest op de blog. Ze zitten vol humor, vullen elkaar enorm aan en ze zitten vol no nonsens. Zij hebben een enorme achterban alleen al op Facebook en vertelden hoe ze eraan zijn gekomen. Enorm inspirerend.

De organisatie

IMG_8609Het congres was echt enorm goed opgezet. Je kwam als blogger echt niets tekort. Niet alleen kon je ’s ochtends genieten van een verse smoothie, wat lekkers erbij, koffie of thee, water met een smaakje en allerlei snoepgoed.. Nee ook de lunch was echt om over naar huis te schrijven. Zo heb ik dat weekend allerlei dingen voor het eerst gegeten, zoals couscous, quinoa en bulger. Je kon tussendoor ook nog eens naar extra lezingen/activiteiten. Zo ben ik de eerste dag naar de ‘lezing’ van Kirsten Jassies geweest, zij behandelde vijf vragen die bloggers stellen en ging ik ook naar een meet & greet met de dames van A beautiful mess.

Ook was er een enorm grote ruimte (ingericht door Fatboy) waar je als blogger lekker kon relaxen en kletsen met andere bloggers. Zo heb ik de tijd vooral doorgebracht met Linda, maar ook met Marike die ik wel al eerder had gezien maar niet gesproken. Ook heb ik nooit het idee gehad te moeten haasten of stressen. Of juist het idee dat ik me verveelde. Wanneer je dat bereikt als organisatie doe je echt iets goed vind ik zelf. meet the blogger #mtbamsAan het einde kreeg iedereen ook nog een goed gevulde goodiebag. Of nou ja, VIJF goodiebags waren het eigenlijk. Wat een verwennerij!

Conclusie

Al met al heb ik niet alleen een enorm leerzaam weekend gehad, maar voelde ik me ook gewaardeerd als blogger, collega en mens. Ik heb nieuwe inzichten gekregen in mezelf, maar ook in wat ik wil bereiken met mijn blog en hoe ik het wil aanpakken. Om jullie ook een kleine impressie te geven van het weekend heb ik een kort filmpje in elkaar gezet voor jullie!

Wil je een uitgebreider verslag van Meet the blogger lezen neem dan eens een kijkje bij Mamaliefde. Wil je kort en krachtig de hoogtepunten, tips en de items uit de goodiebag lezen, check dan Nina’s stories.

19 reacties op “Mijn impressie van Meet The Blogger

Reageren is niet mogelijk.