Mijn herstel

Dinsdag moest ik op controle bij de gynaecoloog in het St Anna. Ik had er vrij weinig zin in, vooral omdat ik daardoor eerder bij Fay weg moest, maar goed het zijn van die dingen die moeten gebeuren. Mijn moeder haalde me op bij het MMC zodat manlief lekker bij Fay kon blijven en hij ook nog even van haar kon genieten. We waren lekker vroeg in Geldrop dus besloten om nog eerst even wat te drinken in de kantine. Daarna op ons gemakje naar de afdeling waar ik al vrij snel aan de beurt was, een welkome verandering!

Ik was erg blij dat ik een afspraak had met deze gynaecoloog. Ik voel met haar een speciale band omdat zij ons de laatste 2 dagen van de zwangerschap zo super begeleid heeft, zoveel geduld heeft gehad met ons én omdat zij uiteindelijk samen met de kinderarts onze Fay op de wereld heeft gezet. Ze heeft naderhand ook super goed nog voor mij gezorgd en het fijne van nu vond ik ook dat ze eerst even vroeg hoe het nu met Fay is. Tijdens de afspraak keek ze uiteraard naar mijn wond die er goed uitzag maar ook naar mijn borsten. Dit om te zien of de herpes weg was -ja dat weten vele van jullie niet.. ik heb de herpes overgekregen van Fay via mijn borsten dus die waren helemaal kapot en daarbij had ik ook jeukende uitslag over mijn hele lijf. Gelukkig bestaat er medicatie en heb ik met pillen en een zalf het weg kunnen krijgen- maar ze keek ook even naar mijn borstontsteking. Want die heb ik er ook nog bij gekregen.

Verder bespraken we de zwangerschapsvergiftiging wat dit nu betekent voor mij in de toekomst en mijn hoge bloeddruk. Ik moet daarvoor pilletjes blijven slikken en ik blijf onder controle bij de huisarts hiervoor. Ik heb door de hoge bloeddruk en zwangerschapsvergiftiging verhoogde kans op hart- en vaatziekten dus moet ook daarvoor bij de huisarts onder controle blijven. Echter heeft dat laatste geen haast en mag ik hier volgend jaar mee beginnen.

De gynaecoloog schreef ook alvast een receptje uit voor anticonceptie, dit omdat ik echt het eerste jaar niet zwanger mag raken. En ze gaf aan dat mijn herstel nu ook langer zou duren dan normaal met een keizersnede in verband met de situatie met Fay. Ik heb natuurlijk niet de kraamtijd gehad die ik zou moeten hebben en dus ook niet de rust. Ik ben al snel veel meer dingen gaan doen dan ik eigenlijk mag en dat voel ik dan ook wel aan mijn lichaam hoor. Maar ja, nu komt Fay op de eerste plaats en dat begreep de gynaecoloog dan ook. Erg fijn, begrip!

Wel moest ik beloven om zodra Fay weer thuis is echt aan mezelf te gaan denken. Goed eten, een ritme zien te krijgen (ook gelijk erg handig voor de kleine meid) en dingen uit handen proberen te geven. Hulp accepteren. Ik heb haar beloofd mijn stinkende best te gaan doen! Met dat gegeven sloten we af en hoef ik alleen volgende week nog maar naar de dermatoloog en ben ik hopelijk daarna van alles af!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

5 reacties

 1. mamasgoud op 5 april 2014 om 13:02

  Beterschap meis, fijn dat de uitslag onder controle is. Maar wat naar dat je onder zat zeg. Heftig ook van je bloeddruk, ik hoop dat de pillen goed aanslaan. Leef gezond en zorg goed voor jezelf, dan doe je dat automatisch ook voor je gezin. X

 2. Karin op 5 april 2014 om 16:06

  Wauw, je hebt nogal wat meegemaakt… Sterkte met je herstel! Leuk om je persoonlijke verhalen te lezen, doet me weer terugdenken aan de geboorte van mijn dochtertje…

 3. anouk op 5 april 2014 om 17:38

  hoop dat je zelf ook snel weer helemaal fit bent. wat een hoop gedoe voor de komende maanden/jaren zeg! ik loop ook bij de gyn in het st anna en vind de begeleiding echt super. kijk uit naar mn bevalling 🙂

 4. jennn op 5 april 2014 om 21:12

  Sterkte met je herstel!

 5. iliveformydreams.com op 6 april 2014 om 14:29

  Heel erg veel beterschap meis, en rust lekker uit ook voor je herstel. Je lichaam had heel wat te verduren.. en moet daar nu rustig aan van herstellen.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje