Mijn eerste zwangerschap shoot

Vorige week donderdag had ik mijn eerste zwangerschap shoot. Ik vind bollebuik shoot eigenlijk veel leuker klinken, maar goed. Ik had dus een zwangere dame gevonden waarmee ik mijn 50mm lens mocht uitproberen en de verschillende foto’s die ik wilde maken. Van te voren deed ik inspiratie op en jullie hebben ook al behind the scenes kunnen kijken.

Vandaag toon ik, met goedkeuring van de zwangere in kwestie, een aantal foto’s die ik gemaakt heb.

Ik wil er nogmaals bij vermelden.. Ik maak wel vaker foto’s maar dit was wel mijn allereerste keer. Dat ik dus echt een fotoshoot deed met een onbekend iemand. Ik ben dus nog keihard aan het oefenen want ik ben er nog lang niet tevreden over. Maar goed, dat is juist ook de bedoeling van het opbouwen van je portfolio. Je moet ergens beginnen!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Ik vraag jullie dan ook om op deze manier te kijken en te reageren. Tips zijn altijd welkom, dat uiteraard altijd!

Collage

Het was een fotoshoot van alleen de zwangere dame in kwestie. Haar vriend (man?) wilde geloof ik niet zo graag op de foto. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het soms erg lastig vond om nieuwe dingen/posities te bedenken. Gelukkig had ze zelf ook nog wat ideetjes. Ik heb de foto’s achteraf bewerkt met Pixlr. Ik moet Photoshop (Lightroom?) namelijk nog ontdekken!

collage 1

Mijn proefkonijn was overigens 30 weken en een aantal dagen zwanger. Het lastige vond ik vooral hoe ik haar het beste kon laten zitten en/of staan om de buik optimaal op de foto te krijgen. Af en toe vroeg ik haar dan ook om even flink de buik uit te zetten haha! Vooral bij de foto van het schoentje die je hieronder zult zien.

Collage 2Al met al ben ik best tevreden voor een eerste keer. Natuurlijk is het ook in dit geval oefening baart kunst en ik zal nog heel veel willen en moeten oefenen. Maar ik denk dat ik een goede start heb gemaakt…

Wat vinden jullie van de foto’s? 

 

18 reacties op “Mijn eerste zwangerschap shoot

 • Ik vind ze mooi. Zelf vind ik in dit geval de kleurenfoto’s mooier dan de (is het?) zwart-wit. Is dat rijst op die ene foto? Die vind ik echt geweldig! Die moet je erin houden! Zo’n leuk effect!

  • Nicole (misseagles) zegt:

   Het zijn muisjes! Maar inderdaad erg leuk ja, vond ik ook.. Vooral het maken ervan was echt hilarisch!

 • Ik vind het idee allemaal erg leuk! Maar de uitvoering is inderdaad nog heel erg zoeken. Qua kleuren vind ik ze te mat en niet sprankelend.

  1 tip van mij .. Let op buikfoto’s met kleren goed dat je de buikbanden ed goed strak hebt. Zodat je geen vouwen krijgt dat verstoort het beeld heel erg.

  Blijven oefenen al doende leert men!

  • Nicole (misseagles) zegt:

   Tsjah qua kleding kon ik er weinig aan doen. Dat was wat de dame zelf aan had getrokken 😉
   Maar het is wel een tip om dit de volgende keer aan te geven!

  • Ik denk ook niet dat Sharmayne bedoeld dat je moet bepalen wat ze dragen. Maar dat je even zegt dat bijv. de buikband strak getrokken wordt. Of een t-shirt even recht trekken. 🙂

  • Ik denk dat je me verkeerd begrijpt ik doel niet op het shirt.. Ik doel op de buikband van de broek die zie je duidelijk zitten.

   Ik geef je alleen een tip voel je niet gelijk aangevallen.

 • Ik vind ze voor zo’n eerste x erg mooi geworden! Bescheiden buik nog voor 30wk. Bij Olivia deed ik shoot met 31+2 en had al bollere buik dus idd meer zichtbaar op foto’s. Nu afgelopen zatrdag shoot met Joyce gehad, 30+6 mr goed, heb dit keer ook al megabuik. Zelf zou ik als zwangere niet later dan met 33/34 wk op foto willen ivm vocht vasthouden en dat je je dan toch direct dikker voelt. Qua tips voor leuke positie en bolle buik misschien staande foto’s? En dan handen boven of onder buik enzo? Maar sowieso mooie foto’s geworden meid! En mooi licht enzo.

  • Nicole (misseagles) zegt:

   Die staande foto’s heb ik ook gemaakt. Dit is slechts een selectie 😉
   En ja he…. best een bescheiden buik! Vond dat wel lastig soms…

  • Nicole (misseagles) zegt:

   Het zijn muisjes, hihi.. Vond het erg lastig om ze goed vast te leggen dus ook dat moet ik nog leren 😉

 • Voor een eerste keer bolle buiken shoot vind ik ze hartstikke leuk! Ik hou van foto’s in de natuur. Misschien kan je een volgende keer aan t model vragen haar buik meer rondom vast te houden, 1 arm erboven en 1 arm eronder, dat accentueerd de bolling beter ;).
  Ik heb met 27w zwangerschap een shoot gedaan, als je t leuk vind om te kijken of je er inspiratie vab krijgt, ik heb er een blogje over geplaatst ;). Ook een buitenshoot, maar wel heel andere setting (lief, zacht, romantisch). Ik sta overigens ook alleen op de foto’s.

 • Leuk zeg je eerste echte zwangerschapsshoot! Ik vind die foto waarop je rijst (?) laat vallen erg mooi. En iets met schoentjes is ook altijd leuk..

Reageren is niet mogelijk.