Mijn eerste newborn foto’s

Zoals sommige van jullie weten ben ik bezig met een bedrijfje op te zetten voor fotografie. Ik ben momenteel vooral bezig met oefenen en workshops volgen, pas zodra ik echt een portfolio heb opgezet kan ik het bedrijf opstarten. Omdat een newborn nogal anders fotograferen is dan bijvoorbeeld een zwangere vrouw of gezin wilde ik wel een workshop hierover volgen. Ik begon mijn zoektocht en kwam uiteindelijk bij Jessica Fotografie terecht. Jessica is echt een voorbeeld voor mij, zij maakt ontzettend mooie foto’s en heeft van haar hobby haar werk gemaakt. Iets wat ik ook dolgraag wil doen.

Gelukkig was er 14 april nog een plekje vrij bij haar Newborn Workshop dus ik schreef me snel in.

We waren met 6 personen en daarnaast was Jessica er en haar stagiaire. We begonnen met een kopje thee en wat uitleg over hoe de workshop zou verlopen maar ook uitleg over haar manier van werken. In de studio konden we al een tipje van de sluiter zien. Zo stond er een mooi bed, een geweldig mooie kast (met enorm schattig jurkje eraan) en alle spullen voor de newborn sessie stonden klaar. Een poef, 2 heaters en enorm veel dekens, mutsjes, wraps, enzovoort.

Bol AlgemeenBol Algemeen

IMG_4422 IMG_4423 IMG_4424

Na een tijdje kwamen de ouders binnen met de newborn. Het was wel toevallig, want de moeder is een goede vriendin van mijn beste vriendin. Nadat de ouders op hun gemak waren gesteld en de Newborn er klaar voor was mochten we direct beginnen. Jessica legde de kleine meid in de juiste positie en vertelde er ook altijd bij waarom ze bepaalde dingen deed.

10359554_806720476078333_8515171540281088521_n

We mochten allerlei posities uitproberen en als we vragen hadden mochten we ze uiteraard stellen.. Na allerlei verschillende posities, mutsjes, dekens en attributen werd het tijd om ook de ouders met de newborn op de foto te zetten. Dit hield weer andere instellingen in en een andere manier van kijken.

11097998_806720489411665_7710259457607807975_n

Nadat de ouders en de newborn weer weg waren hebben we nog even wat nagepraat en was het afgelopen. Erg jammer, maar wel op tijd want het was best intensief zoiets. Eenmaal thuis gekomen kon ik het niet laten om direct de foto’s uit te zoeken en te gaan spelen met Lightroom om de foto’s zo mooi mogelijk te maken. Zelf ben ik best tevreden over deze eerste keer!

Mijn eerste newborn foto’s

IMG_2354 IMG_2375 IMG_2409

 

22 reacties op “Mijn eerste newborn foto’s

 • mooie foto’s
  al lijkt het me ook wel moeilijk. ik ken maar weinig baby’s die zo lief zullen slapen nadat ze in diverse houdingen zijn gelegd.
  Het heeft iets leuks en liefs, maar daardoor ook geforceerd. Ik vraag me dan af, hoe zou jij het vinden om in allerlei posities gezet te worden?
  Maar dat is mijn mening.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Ik houd totaal niet van forceren en dat is bij deze baby ook echt niet gebeurd. Je zou eigenlijk eens een keer mee moeten kijken. En eigenlijk de meeste baby’s slapen wel. Dit komt door de warmte en omdat ze nog newborn zijn.. Juist in die periode is het amper forceren, juist als ze ouder zijn en ze beginnen hun kracht te kennen dan merk je dat ze zich verzetten. Dan kun je dit soort foto’s ook niet maken. Nu was het puur alleen een handje iets anders leggen terwijl het kindje heerlijk doorslaapt.

 • Hoi Hoi, ik vind ze mooi geworden (vooral de tweede omdat het daar echt duidelijk een meisje meisje is) Thea, ik weet dat er niks geforceerd wordt bij newborns. Ze maken de foto’s meestal nadat de baby een voeding heeft gehad, en liggen onder heerlijke warme lampen te slapen. Even het hoofdje iets schuiner leggen, of een voetje dat raar ligt wat netter leggen, that’s it.
  Nicole, ga zeker door met je nieuwe hobby/bedrijf. Ik zit ook al eeuwen te denken om dit te gaan doen, maar heb de stap nog niet genomen 😉

 • Ohhh ik wil ook een keer zo’n cursus doen. Lijkt me zo speciaal. Ben me nu helemaal op mijn camera aan het richten. Wie weet in de toekomst. Super mooi gelukt.

 • Wat een geweldig mooie foto’s! Veel succes met het uitbreiden van je potofolio, dit mooie eerste begin betekent vast het halve werk! 😉

 • Mooie foto’s zeg! Ik had er geloof ik al één voorbij zien komen op Instagram ofzo, kan dat? Anyhow, lijkt me geweldig om te doen, foto’s maken van die kleintjes. En je geeft ouders ook een mooie herinnering aan die eerste weken.

 • Wat een mooie foto’s heb je gemaakt, echt super! Leuk om ook wat foto’s van achter de schermen te zien 😉 Ziet eruit als een gezellige workshop.

Reageren is niet mogelijk.