Mijn eerste ervaringen met Vinted

Vorige week vrijdag opende ik mijn Vinted account en plaatste ik voor het eerst een aantal kledingstukken erop. Ik had al veel eerder ooit een account aangemaakt, maar zoals met bijna alles wat nieuw is moet ik er altijd even aan wennen. In eerste instantie vond ik er niet zoveel aan en verwijderde ik de app weer van mijn telefoon. Tot vorige week vrijdag dus. Mijn man was in een ‘verkoop-bui’ en wilde dat ik ook de kleding ging uitzoeken en verkopen. Mijn eerste reactie was dat ik daar helemaal geen zin in had. Maar daar kom ik nu van terug. Mijn eerste (of eigenlijk tweede) ervaring met Vinted is inmiddels erg positief.

Eerste ervaringen online kleding verkopen

Mijn oudste kind is acht jaar en ik heb door de jaren heen al vaker pogingen gedaan om haar te kleine kleding te verkopen. Dan kocht ik wat duurdere merk kleertjes en als deze er nog goed uitzagen zette ik het op Marktplaats. Hoe dit allemaal precies ging weet ik niet meer, maar ik kan me nog herinneren dat ik er telkens van baalde hoeveel werk het was. Nu is het niet erg om ergens tijd en moeite in te steken. Maar als je iets voor vijf of tien euro te koop hebt staan en je bent een half uur bezig met iemand die het graag wil kopen en uiteindelijk komen ze niet opdagen of ze laten gewoon niks horen, dan baal je wel. En dat was geen op zichzelf staand iets. Dit gebeurde keer op keer.

Mensen willen voor een duppie op de eerste rij zitten. Ze laten je allerlei foto’s maken enzovoort en reageren niet meer. Ze zijn onbeschoft en ga zo maar door. En dan komt het heel gedoe met alles in de juiste verpakking doen, aanmelden bij een pakketservice, het pakketje wegbrengen, etc er gewoon nog bij. Hoe dan ook, ik begon er een hekel aan te krijgen dus ik stopte ermee. Voortaan ging alle kleding de kledingzak in en deze bracht ik dan weg.

Bol AlgemeenBol Algemeen

En toen kwam Vinted

Tsjah en toen kwam Vinted. Veel mensen waren er direct lyrisch over, maar ik hield de boot nog wat af. Ik maakte wel een account aan omdat ik even wilde zien waar iedereen zo enthousiast over was. Maar ik verwijderde hem bijna net zo snel weer, want het leek mij teveel op een tweede Marktplaats. Weg ermee. Totdat een van mijn favoriete fashion Instagrammers haar kleding op Vinted zette. Ik downloadde Vinted toch weer op mijn telefoon om te kijken wat ze erop zette. Verder deed ik er niks mee. Echter kwam mijn man vorige week aan met het geniale idee om weer een hoop spullen en kleding te verkopen. Onze zolder staat vol plus we kunnen in deze tijd wel een extra centje gebruiken.

Het meeste speelgoed en andere items gaan alsnog op Marktplaats. Maar de kleding die gaat dus op Vinted. Tijdens een druilerige vrijdagmiddag sorteerde ik de kleding en maakte ik direct foto’s ervan. Ik plaatste het op Vinted en nog geen uur later had ik al iets verkocht. Ik was ontzettend verbaasd want naast de meldingen dat er mensen mijn kleding als favoriet hadden aangemerkt kwam er opeens een melding dat ik een verkleedjurk verkocht had. En dat ik de verzendlabel kon downloaden. “Huh, verkocht? Wordt er dan niet eerst geboden of… hoe doen?”. Je merkt het al, ik had me helemaal niet verdiept in Vinted en hoe het te werk zou gaan.

Zo werkt Vinted dus!

Nu blijkt het dus zo te zijn dat wanneer je een item op Vinted zet voor een bepaalde vraagprijs mensen dit direct kunnen betalen wanneer ze deze willen. Ze hoeven niet eerst contact op te nemen. Willen ze er minder voor betalen dan jij vraagt kunnen ze wel een bod doen. Echter heb ik dat tot nu toe nog niet gehad. Wanneer iemand een item koopt moeten ze ook direct een verzendlabel kopen. Dus wanneer jij als verkoper iets verkocht hebt hoef je jezelf daar helemaal niet mee bezig te houden. Ideaal. Wel is het belangrijk dat je bij het plaatsen van de kleding goed aangeeft in wat voor pakketje de kleding past.

Wat ik ook handig vind aan Vinted is dat je ook bundel korting kunt geven. In mijn geval geef ik 10% korting bij twee artikelen, 15% bij drie artikelen en 20% korting bij vijf artikelen. Dit stimuleert mensen om meerdere dingen te kopen. Ik vind het ook fijn omdat ik zo mooi een pakket van vijf stuks kon inpakken en naar slechts één iemand hoef te sturen. Ik heb trouwens pas 1x gehad dat iemand alsnog minder wilde betalen. Maar uiteindelijk heeft ze gewoon de prijs betaald die ervoor stond.

Tot nu toe heb ik al 10 kledingitems verkocht, de eerste pakketjes zijn ontvangen en ik heb ook al de eerste goede review ontvangen. Ik vind het in ieder geval leuk om te doen. Ook om anderen er blij mee te kunnen maken. En natuurlijk omdat het zo ook een zakcentje oplevert waarmee we weer nieuwe kleding kunnen kopen.