Mijn eerste baantjes

Als ik aan mijn eerste baantjes denk dan moet ik stiekem wel lachen. Het zijn namelijk best wel van die standaard dingen en dan zit er opeens iets tussen wat niet zo standaard is voor een jong meisje. Aangezien ik op mijn twaalfde al begon met werken heb ik best veel bijbaantjes gehad. Eigenlijk heb ik nooit niet gewerkt als je begrijpt wat ik bedoel. Afgezien van mijn ziektewet periode rondom mijn bevalling. 

Folders bezorgen & invouwen

Mijn opa en vader hadden vroeger een koeriersbedrijf en werden ook veel ingehuurd door een verspreider van folders. Mede daardoor kwam ik aan mijn eerste baantje: folders bezorgen. Door weer en wind liep ik elke week onze wijk door met een stapel folders die ik van te voren ook in moest vouwen. Tegenwoordig gebeurd dat allemaal machinaal en zit er plastic omheen, maar toen moest dat nog met de hand. Wat ik me ook kan herinneren is dat ik samen met twee vriendinnen in de garage van mijn opa en oma een heleboel folders heb ingevouwen. Dat was weer later en ook niet voor mezelf, maar voor andere bezorgers. Altijd heel gezellig zo met zijn drietjes, muziek aan, lekkers erbij en heerlijk kletsen natuurlijk.

Kassameisje

Ook ben ik kassameisje geweest bij twee grote supermarkten. Ik Vakken vullen deed ik niet aan, sowieso niet omdat ik toen al last had van mijn rug. Bij de ene supermarkt was het puur een zomerbaantje, bij de ander heb ik heel wat langer gewerkt al ben ik daar wel wat minder netjes weggegaan. Maar dat kwam omdat een van de gaafste banen mij in mijn schoot geworpen werd op dat moment. Ik moet overigens altijd denken aan dit nummer als ik aan mijn baantjes daar denk:

Hoofd animatieteam

Een van de gaafste baantjes die ik ooit heb gehad is het leiden van een (klein) animatieteam op een camping in Spanje. Ik zat nog op de middelbare school en dit werd mij zomaar in de schoot geworpen tijdens een vakantie. Dat ik ook nog eens met een hele goede Spaanse vriendin mocht samenwerken was de kers op de taart. We organiseerden thema avonden, vermaakten de kinderen overdag, hadden allerlei shows ’s avonds op het podium. Echt een grandioze ervaring was dat gewoon. Ook erg goed voor mijn zelfvertrouwen.

Keukenprinsesje

Een ander baantje wat ik heb gehad is keukenmedewerker en barmedewerker in een voetbalkantine. Mijn ouders zijn een tijdje beheerder geweest van die kantine en ik hielp ook een handje mee. Ik stond meestal in de keuken voor de snacks en dergelijke en kreeg al snel door de jongens daar de bijnaam ‘keukenprinsesje’ haha. Het was voor een voetballiefhebbend meisje natuurlijk een geweldige bijbaan met al die jongens en aandacht om haar heen. Hier ging ik in ieder geval telkens weer met plezier naartoe!

Ik ben echter ook nog ergens anders keukenprinsesje geweest, al vond ik dat wat minder leuk. Ik heb namelijk ook bij een Burger King gewerkt. Geloof dat ik begin twintig was toen en ze hadden me eigenlijk beloofd dat ik snel op zou klimmen tot floormanager ofzo. Maar omdat volgens hen iedereen in de keuken moest beginnen, zo ik ook. Ik moet zeggen dat het echt heel leuk was met de collega’s.. Maar het werk zelf was echt 3x niks! Ook bleef ik hangen in de keuken en zag ik geen vooruitzicht tot beter en meer dus ik ben daar ook weggegaan na een tijd.

Taxicentrale

Tijdens mijn studententijd heb ik ook bij een taxicentrale gewerkt. Ik reed zelf geen taxi dus maar boekte de ritjes in voor mensen. Best leuk werk om te doen, vooral omdat ik daar ook erg leuke collega’s had en het heel flexibel was. Dat is als student natuurlijk wel zo handig. Hoe flexibel ze zijn heb ik wel ervaren toen PSV in 2007 opeens kampioen werd en ik nog aan het werk was. Niemand had het verwacht aangezien ze op de derde plek stonden en iedereen dacht dat het AZ ging worden. En anders Ajax. Maar ze werden wel kampioen en omdat ik nogal een die hard fan ben (en het niet druk was op het werk) mocht ik eerder weg en kon ik dus toch gaan feesten in de stad!!

Verder heb ik een paar keer meer als klantenservice medewerker gewerkt bij verschillende bedrijven. Alleen nooit als verkoper met targets. Want dat is iets wat ik niet kan en ook niet wil kunnen. Ik ben geen sales person en werken met targets past niet bij me.

Wat was jouw eerste baantje?

* Dit artikel is een onderdeel van de 30 Day Blog Challenge van Hare Maristeit.

23 reacties op “Mijn eerste baantjes

 • Mijn krantenwijkje was mijn eerste baantje 🙂 Wat een ellende die zware fietstassen op mijn kinderfiets. Soms moest ik ook gewoon 2x naar het ophaalpunt rijden omdat niet alles tegelijk kon.

 • Wat veel baantjes heb je gehad en zo divers ook! Ik ben op mijn 15e begonnen bij C&A. Eerst in het magazijn en later gelukkig in de winkel. Daarna heb ik 7 jaar(!) bij Albert Heijn achter kassa en infobalie gewerkt. Tot ik afgestudeerd was. Heb daar echt een geweldige tijd gehad en er zijn vriendschappen en zelfs een liefde (niet Michiel overigens) ontstaan 🙂

 • Wat leuk om te lezen :-). Ik ben ook Kassamedewerker geweest, eigenlijk was ik alles in de supermarkt, vakkenvuller, ik deed de brood en vlees afdeling… het was niet zo’n grote supermarkt en ik heb ik 7-8 jaar gewerkt.

 • Ha, mooie baantjes heb je gehad! Ik ben ooit medewerker kinderfeestjes geweest, bij een bedrijfje dat feestjes organiseerde. Dan ging ik naar het huis van de jarige en entertainde de kinderen 2 uur lang. Leverde behoorlijk wat op destijds (15 gulden per uur geloof ik, en eventuele fooien).
  Het suffe is dat ik die feestjes nu met mijn eigen kinderen best lastig vind. 🙂 Ach ja.

 • Snap dat je je baantje liet schieten voor die fantastische tijd in Spanje! Ik ben ook begonnen met lokale krantje rondbrengen.

 • Jij hebt heel wat baantjes gehad zeg en dat al vanaf je 12 jaar. Mijn eerste baantje had ik bij de belastingdienst als vakantiekracht. Er waren toen nog archiefkasten waar alle info van bedrijven in zat en die archieven moest ik opbergen. Het verdiende best goed. Beter als mijn baantje daarna bij de Zeeman. Daar hield ik het maar heel kort vol. Vreselijk heel de dag kleding en onderbroeken opvouwen. Hierna stopte ik met fulltime op school zitten en ging ik werken aan de servicebalie van een supermarkt die nu niet meer bestaat. Anders werkte ik daar nu waarschijnlijk.nog. Oh ja dat singletje kreeg ik destijds natuurlijk cadeau van mijn broer?.

 • Mijn eerste baantje was in het magazijn bij Benetton. Alles aanvullen wat er was verkocht. Daarna ging ik al snel de horeca in. Ik maakte nog een korte uitstap naar een andere kledingwinkel maar ging toch weer terug naar de horeca haha. Totdat ik afstudeerde als juf en dat doe ik nu nog steeds

 • Zo dat zijn flink wat baantjes! Ik heb opgepast, in een klein buurtwinkeltje gewerkt, bijles gegeven, een eigen webwinkeltje gerund en gewerkt als freelance schrijfster. Allemaal erg leuk om te doen, maar ik ben nu toch ook wel blij met mijn vaste fulltime baan in het onderwijs.

 • In de kantine van de KRO werken volgens mij. Of oppassen, of geurtjes inpakken, Ik heb zelfs nog op rollerskates folders moeten uitdelen in een hele grote supermarkt en op de parkeerplaats. Dat was het leukste bijbaantje.

 • Lekker veel baantjes heb jij gehad! Mijn eerste baantje was samen met mijn tante en moeder de kantine en kleedkamers schoonmaken bij een voetbalvereniging. Was altijd leuk om te doen, ik vond weleens geld en dat mocht ik dan houden haha.

 • Leuk, gevarieerde baantjes! Ik heb ook folders gevouwen en gelopen, ik ben postbezorger geweest op de zaterdag en in de vakanties, ik heb als hulp gewerkt in een groentewinkel en in een bruna, ben medisch thuistypiste geweest en begeleider in de weekendopvang. Dat was het geloof ik wel. 🙂

Reageren is niet mogelijk.