Mijn eerste baantjes

Als ik aan mijn eerste baantjes denk dan moet ik stiekem wel lachen. Het zijn namelijk best wel van die standaard dingen en dan zit er opeens iets tussen wat niet zo standaard is voor een jong meisje. Aangezien ik op mijn twaalfde al begon met werken heb ik best veel bijbaantjes gehad. Eigenlijk heb ik nooit niet gewerkt als je begrijpt wat ik bedoel. Afgezien van mijn ziektewet periode rondom mijn bevalling. 

Folders bezorgen & invouwen

Mijn opa en vader hadden vroeger een koeriersbedrijf en werden ook veel ingehuurd door een verspreider van folders. Mede daardoor kwam ik aan mijn eerste baantje: folders bezorgen. Door weer en wind liep ik elke week onze wijk door met een stapel folders die ik van te voren ook in moest vouwen. Tegenwoordig gebeurd dat allemaal machinaal en zit er plastic omheen, maar toen moest dat nog met de hand. Wat ik me ook kan herinneren is dat ik samen met twee vriendinnen in de garage van mijn opa en oma een heleboel folders heb ingevouwen. Dat was weer later en ook niet voor mezelf, maar voor andere bezorgers. Altijd heel gezellig zo met zijn drietjes, muziek aan, lekkers erbij en heerlijk kletsen natuurlijk.

Kassameisje

Ook ben ik kassameisje geweest bij twee grote supermarkten. Ik Vakken vullen deed ik niet aan, sowieso niet omdat ik toen al last had van mijn rug. Bij de ene supermarkt was het puur een zomerbaantje, bij de ander heb ik heel wat langer gewerkt al ben ik daar wel wat minder netjes weggegaan. Maar dat kwam omdat een van de gaafste banen mij in mijn schoot geworpen werd op dat moment. Ik moet overigens altijd denken aan dit nummer als ik aan mijn baantjes daar denk:

Hoofd animatieteam

Een van de gaafste baantjes die ik ooit heb gehad is het leiden van een (klein) animatieteam op een camping in Spanje. Ik zat nog op de middelbare school en dit werd mij zomaar in de schoot geworpen tijdens een vakantie. Dat ik ook nog eens met een hele goede Spaanse vriendin mocht samenwerken was de kers op de taart. We organiseerden thema avonden, vermaakten de kinderen overdag, hadden allerlei shows ’s avonds op het podium. Echt een grandioze ervaring was dat gewoon. Ook erg goed voor mijn zelfvertrouwen.

Keukenprinsesje

Een ander baantje wat ik heb gehad is keukenmedewerker en barmedewerker in een voetbalkantine. Mijn ouders zijn een tijdje beheerder geweest van die kantine en ik hielp ook een handje mee. Ik stond meestal in de keuken voor de snacks en dergelijke en kreeg al snel door de jongens daar de bijnaam ‘keukenprinsesje’ haha. Het was voor een voetballiefhebbend meisje natuurlijk een geweldige bijbaan met al die jongens en aandacht om haar heen. Hier ging ik in ieder geval telkens weer met plezier naartoe!

Ik ben echter ook nog ergens anders keukenprinsesje geweest, al vond ik dat wat minder leuk. Ik heb namelijk ook bij een Burger King gewerkt. Geloof dat ik begin twintig was toen en ze hadden me eigenlijk beloofd dat ik snel op zou klimmen tot floormanager ofzo. Maar omdat volgens hen iedereen in de keuken moest beginnen, zo ik ook. Ik moet zeggen dat het echt heel leuk was met de collega’s.. Maar het werk zelf was echt 3x niks! Ook bleef ik hangen in de keuken en zag ik geen vooruitzicht tot beter en meer dus ik ben daar ook weggegaan na een tijd.

Taxicentrale

Tijdens mijn studententijd heb ik ook bij een taxicentrale gewerkt. Ik reed zelf geen taxi dus maar boekte de ritjes in voor mensen. Best leuk werk om te doen, vooral omdat ik daar ook erg leuke collega’s had en het heel flexibel was. Dat is als student natuurlijk wel zo handig. Hoe flexibel ze zijn heb ik wel ervaren toen PSV in 2007 opeens kampioen werd en ik nog aan het werk was. Niemand had het verwacht aangezien ze op de derde plek stonden en iedereen dacht dat het AZ ging worden. En anders Ajax. Maar ze werden wel kampioen en omdat ik nogal een die hard fan ben (en het niet druk was op het werk) mocht ik eerder weg en kon ik dus toch gaan feesten in de stad!!

Verder heb ik een paar keer meer als klantenservice medewerker gewerkt bij verschillende bedrijven. Alleen nooit als verkoper met targets. Want dat is iets wat ik niet kan en ook niet wil kunnen. Ik ben geen sales person en werken met targets past niet bij me.

Wat was jouw eerste baantje?

* Dit artikel is een onderdeel van de 30 Day Blog Challenge van Hare Maristeit.

23 reacties op “Mijn eerste baantjes

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *