Mijn dreumes manipuleert me

MG_9551

Mijn dochter is anderhalf en ondanks dat ik wel de waarschuwing had gekregen van te voren had ik het idee dat men nogal overdreef. Want hoe kan een kind van 1,5 jaar nu daadwerkelijk manipuleren. Bewust. Nou, sinds vandaag weet ik dat het kan. En volgens mij is Fay de koningin van het manipuleren.

We waren vandaag naar de pompoendagen in Asten geweest samen met mijn moeder en oma. De hele dag heeft onze kleine meid zich echt voorbeeldig gedragen. Ze wilde zelf lopen en dit hield ze ook erg goed vol. Zelfs wanneer de dingen op aanraak- en pakhoogte waren bleef ze er vanaf en keek ze alleen. Ze vond alles mooi en wauw en we genoten dan ook enorm van haar. Ook alle aandacht die ze van anderen kreeg was om trots op te zijn. We kregen alleen maar complimenten.

Om die reden vond ik dat ze wel iets lekkers verdiende bij thuiskomst en na haar slaapje. Ze mocht een snoepje kiezen. Helemaal blij als ze was werd ik beladen met kusjes en knuffels. “Wat heb ik toch een leuk kind”, dacht ik nog. Nadat ze haar snoepje ophad wilde ze er nog eentje. Maar ik hou er absoluut niet van als ze er om vraagt dus ik zei ferm ‘nee’. Ze bleef jengelen en probeerde bij de snoepjes te komen en telkens hield ik haar tegen en zei weer nee. Op een gegeven moment leek ze het op te geven en ze begon een boekje te lezen.

Yes, gewonnen!!

Maar al gauw kwam ze bij me om te knuffelen. Ze gaf heel veel kusjes, wreef heel lief over mijn wang en de kusjes bleven komen. Ik voelde me helemaal gelukkig en euforisch. Ze is echt een lieverd die kleine meid van ons. Helaas duurde dat euforische gevoel maar van korte duur. Want direct na al die kusjes en geknuffel probeerde ze weer bij het snoep te komen. En het jengelen kwam er natuurlijk achteraan toen ik haar tegenhield. Ik besefte me direct dat ze alleen even lief kwam doen zodat ze op die manier wellicht toch haar zin zou krijgen. Helaas pindakaas, deze moeder is op zo’n moment (nog) consequent! _MG_9548Mijn dreumes manipuleert me, die van jou ook?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

16 reacties

 1. Channa op 30 oktober 2015 om 07:15

  Hahaha heel herkenbaar. En hier doet Jamie het nog steeds 😉

 2. Gewoon Jolanda op 30 oktober 2015 om 07:23

  Ik heb inmiddels pubers, maar die manipuleren ook. Het gaat dus nooit meer over, alleen de manier waarop verandert.
  Wat trouwens een mooie foto’s van je dochter weer!

 3. Miranda op 30 oktober 2015 om 07:39

  Nog geen ervaring mee, maar wat een mooie foto’s weer!:)

 4. Charlotte op 30 oktober 2015 om 07:44

  Haha wat een slimmerik!

 5. Marion op 30 oktober 2015 om 07:46

  Die foto’s van Fay! Wauw, ik blijf het geweldig vinden. Haar uitdrukkingen zijn zo ontzettend mooi!

 6. Geertje - Stay At Home Mama op 30 oktober 2015 om 08:09

  Hahaha… en dan is het de kunst om er niet in te trappen! Heerlijk… en, doen ze hier ook nog wel eens hoor ?

 7. Bibian op 30 oktober 2015 om 08:58

  haha River lust geen snoep (nog) maar die wil dan de hele dag door komkommer en tomaat of een biscuitje. Opzich niks ergs aan maar wel als je ’s avonds ook nog gewoon moet eten. Soms negeer ik het altijd maar en dan is het even jengelen en probeer ik hem een beetje af te leiden. haha die kinderen van ons kunnen je ook zo verleiden he hahaha

 8. Vlijtig Liesje op 30 oktober 2015 om 09:11

  Het getuigt wel van intelligentie denk ik dan maar… Een leuke eigenschap is het niet.

 9. Nicole @ Everyday-Life.nl op 30 oktober 2015 om 09:50

  Spencer is pas 9,5 maand, maar die manipuleert me nu al!! Die kinderen toch 😉

 10. Cindy op 30 oktober 2015 om 10:11

  Oh die foto’s. Wat een ondeugd! Ik denk ook wel dat het een beetje een meisjesding is hoor. Alhoewel ik er nog geen ervaring mee heb, maar mijn neefje van 2,5 jaar zie ik dat dus nooit doen… Misschien heeft dat met de leeftijd te maken?

 11. Jeanine op 30 oktober 2015 om 11:49

  Haha jep, gebeurd hier regelmatig. Vannochtend nog zelfs. Mooie foto zeg!

 12. Lilian op 30 oktober 2015 om 13:41

  Haha, die laatste foto ook!

  Ja, Anna is daar ook goed in als het gaat om snoep. Ik heb dan vaak te maken met een iets minder consequente vader die wél heel makkelijk te manipuleren is 😉

 13. Laura - Dagelijkse hap op 30 oktober 2015 om 14:39

  Hahaha kleine kinderen zijn slimmer dan je denkt!

 14. Tamara op 30 oktober 2015 om 15:03

  Zoë is wat dat betreft een ster en kan ook goed doordrammen.

 15. Linda op 31 oktober 2015 om 08:44

  Ohhh daar zijn ze zo goed in! zeker meiden!

 16. Judith op 1 november 2015 om 18:33

  Mijn jongste is inmiddels al een peuter (2,5 jaar) maar wat je schrijft is heel herkenbaar! Hoe snel ze al begrijpen dat ze misschien wel wat voor elkaar kunnen krijgen als ze zich als engeltjes gedragen, en hoe snel ze ook volledig van humeur omslaan als ze merken dat het geen effect heeft. Ook wel heel grappig eigenlijk als je er over nadenkt 🙂

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje