Mijn dreumes manipuleert me

Mijn dochter is anderhalf en ondanks dat ik wel de waarschuwing had gekregen van te voren had ik het idee dat men nogal overdreef. Want hoe kan een kind van 1,5 jaar nu daadwerkelijk manipuleren. Bewust. Nou, sinds vandaag weet ik dat het kan. En volgens mij is Fay de koningin van het manipuleren.

We waren vandaag naar de pompoendagen in Asten geweest samen met mijn moeder en oma. De hele dag heeft onze kleine meid zich echt voorbeeldig gedragen. Ze wilde zelf lopen en dit hield ze ook erg goed vol. Zelfs wanneer de dingen op aanraak- en pakhoogte waren bleef ze er vanaf en keek ze alleen. Ze vond alles mooi en wauw en we genoten dan ook enorm van haar. Ook alle aandacht die ze van anderen kreeg was om trots op te zijn. We kregen alleen maar complimenten.

Om die reden vond ik dat ze wel iets lekkers verdiende bij thuiskomst en na haar slaapje. Ze mocht een snoepje kiezen. Helemaal blij als ze was werd ik beladen met kusjes en knuffels. “Wat heb ik toch een leuk kind”, dacht ik nog. Nadat ze haar snoepje ophad wilde ze er nog eentje. Maar ik hou er absoluut niet van als ze er om vraagt dus ik zei ferm ‘nee’. Ze bleef jengelen en probeerde bij de snoepjes te komen en telkens hield ik haar tegen en zei weer nee. Op een gegeven moment leek ze het op te geven en ze begon een boekje te lezen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Yes, gewonnen!!

Maar al gauw kwam ze bij me om te knuffelen. Ze gaf heel veel kusjes, wreef heel lief over mijn wang en de kusjes bleven komen. Ik voelde me helemaal gelukkig en euforisch. Ze is echt een lieverd die kleine meid van ons. Helaas duurde dat euforische gevoel maar van korte duur. Want direct na al die kusjes en geknuffel probeerde ze weer bij het snoep te komen. En het jengelen kwam er natuurlijk achteraan toen ik haar tegenhield. Ik besefte me direct dat ze alleen even lief kwam doen zodat ze op die manier wellicht toch haar zin zou krijgen. Helaas pindakaas, deze moeder is op zo’n moment (nog) consequent! _MG_9548Mijn dreumes manipuleert me, die van jou ook?

16 reacties op “Mijn dreumes manipuleert me

Reageren is niet mogelijk.