Mijn Aruba avontuur | deel 1

Bijna tien jaar geleden beleefde ik mijn grootste avontuur ooit. Ik vertrok naar Aruba om daar bijna een jaar lang te werken en wonen. Hoe ik daar in hemelsnaam terecht kwam en wat ik er allemaal heb beleefd en geleerd vertel ik je in deze reeks artikelen over mijn Aruba avontuur.

Mijn grote droom: reizen

Al tijdens mijn studie droomde ik ervan om na mijn afstuderen te gaan reizen. Ik wilde even weg uit mijn vertrouwde omgeving en mezelf de kans geven volledig te herstellen van mijn toenmalige depressie. Echter had ik vrijwel direct na het afstuderen een vriendje, dus ik besloot om gewoon te gaan werken en dat reizen uit te stellen. Tsjah, liefde he… die doet gekke dingen met je.

Lees ook: 10x waarom ik Aruba mis

Toen dat vriendje het opeens voor de zomervakantie (waarin we samen weg zouden gaan) uitmaakte wist ik niet wat ik moest doen. Ik had ondertussen een auto gekocht dus mijn bankrekening was flink geslonken. Die reis door Australië zou daardoor niet meer lukken maar ik wilde zo graag weg. Dus ik struinde het internet af op zoek naar ideeën en tips. Ik besloot dat in het buitenland werken en wonen de beste optie zou zijn, maar waar?

De zoektocht

Een bericht op een forum

Opeens kwam ik op een forum (ik heb geen idee meer welke) een bericht tegen waarop stond dat ze bij een scholengemeenschap op Aruba altijd op zoek zijn naar Nederlandstalige leerkrachten. Aangezien er ook een email adres bij stond trok ik direct de stoute schoenen aan en stelde een email op. Daarin stelde ik mezelf voor, vertelde ik meer over mezelf en liet ik weten interesse te hebben in werk.

Het telefoontje

De dag erop werd ik opeens gebeld door een buitenlands telefoonnummer. Ik kende het landnummer van Aruba op dat moment nog niet, dus had eigenlijk niet in de gaten dat zij het wel eens konden zijn. Maar het was inderdaad de vrouw van de scholengemeenschap waarnaar ik gemaild had. Ze vond mijn cv er erg indrukwekkend uit zien en vroeg wanneer ik kon beginnen.

Ik schrok want die vraag had ik niet zo direct verwacht dus ik vertelde dat ik nog geen paspoort had, maar dat ik die direct aan kon vragen en dan kon komen. Ze gaf aan dat ik ook nog allerlei andere zaken moest regelen zoals een verblijfsvergunning, verklaring omtrent goed gedrag, ik moest een visum aanvragen en nog veel meer. Ze vroeg me of ik dit echt wilde want dan kon ik dus per direct beginnen. Ondanks dat het echt even rauw op mijn dak kwam zei ik wel ja. We spraken af dat ik op 1 november zou beginnen en ik een week daarvoor zou arriveren op het eiland.

Ik had daardoor precies zes weken de tijd om alles te regelen in Nederland en ook al een deel op Aruba zelf, zoals mijn verblijf en een auto.

De voorbereidingen

Er moest een heleboel geregeld worden en dus zat ik echt fulltime achter de computer. Ik ging op zoek naar ervaringsverhalen, naar een appartement, onderzocht wat ik het beste kon doen wat betreft een auto en nog veel meer. Ondertussen regelde ik ook mijn paspoort en Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Daarnaast moest ik ook naar het Arubahuis in Den Haag voor mijn werk- en verblijfsvergunningen en schreef ik mezelf per 21 oktober uit bij de gemeente in Eindhoven zodat ik me op Aruba kon inschrijven.

Omdat je vanuit Aruba ook vrij “snel” in Amerika ben besloot ik me ook al te verdiepen in de dingen die je nodig hebt om daar heen te kunnen. Het leek me wel leuk om tijdens eens van de schoolvakanties een kort tripje te maken. Je moet bijvoorbeeld een ESTA aanvragen en mag dan dus niet langer dan 90 dagen blijven, anders moet je een visum aanvragen.

De tickets werden besteld en nadat ik een huisje bij Sunshine Appartments vond begon ik ook reisverhalen te lezen van anderen die daar al zaten.

Mijn Aruba avontuur

Tsjah en toen zat ik op Aruba. Op 21 oktober 2009 landde ik na een fijne maar lange vlucht op dit prachtige kleine eiland.

Ik werd opgehaald door een werknemer van de appartementen en bij aankomst werd ik meteen verwelkomt en begroet door een aantal bewoners. Nóg fijner was dat ik direct meekon naar de supermarkt om de eerste boodschappen te halen. En in de eerste 3 dagen had ik ook al een verjaardagsfeestje en was er een van de grootste eilandfeesten van het jaar! Lucky me…

Binnenkort meer over mijn belevenissen op Aruba!

2 reacties op “Mijn Aruba avontuur | deel 1

  • Dit weet ik nog zo goed!! Ik was zo jaloers op je omdat dit ook mijn grote wens was. Maar wij waren op dat moment net voor 3 jaar verhuisd naar Engeland. En na een langdurige scheiding, eindelijk mijn droomman gevonden te hebben wilde ik ook niet zo lang meer weg.
    Maar het begint weer steeds vaker te kriebelen. Maar nu gaan we eerst een jaar of 7 vertoeven in Duitsland, daarna zien we wel weer verder.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *