Mijlpaalkaarten zwangerschap

In 2015 schreef ik een artikel over de verschillende milestone baby kaarten. Dit artikel wordt nu nog veel gelezen al weet ik niet of alle kaarten nog wel te koop zijn. Plus er zijn er in de tussentijd echt mega veel bij gekomen natuurlijk. Maar nu ik weer zwanger ben heb ik me eens verdiept in de mijlpaalkaarten zwangerschap. Want die zijn er ook genoeg te vinden! 

Mijlpaalkaarten zwangerschap

Ik ontving van twee webshops hele leuke zwangerschapskaarten en omdat ze beide totaal anders zijn laat ik deze sowieso zien plus nog een aantal anderen die ik online tegenkwam.

Mama ABC

Bol AlgemeenBol Algemeen

Sofie is de Belgische moeder achter de webshop van Mama ABC. En voor wie echt ingewijd is in de bloggerswereld, ja ze heeft ook een hele leuke blog! In haar webshop verkoopt ze naast verschillende mijlpaalkaarten ook kalenders, planners en kaarten. Allemaal in de zwart/wit stijl. Een trend die het inmiddels al erg lang heel goed doet.

Wat de mijlpaalkaarten betreft heeft ze niet alleen kaarten voor de zwangerschap, maar ook voor de baby, peuter, prematuur, natuurlijk opvoeden en zelfs blanco kaarten! Zelf ontving ik een aantal zwangerschapskaarten en dan niet de mijlpaalkaarten met de weken maar leuke kaarten zoals “ik heb nestdrang”, “ik zie mijn tenen niet meer” en “papa voelde je bewegen voor de eerste keer”. Wat ook erg leuk is, is dat je extra kaarten los kunt kopen. Een hele mooie daarvan vind ik de “1 jaar borstvoeding”.

From wood with love – Demicokids

De kaarten van From wood with love die je bij Demicokids kunt kopen zijn echte babygroeikaarten. Het zijn namelijk niet alleen mijlpaalkaarten met het aantal weken erop. Nee er staat ook op hoe groot je baby op dat moment ongeveer is. Ik ontving de set vrij vroeg in mijn zwangerschap en heb de kaarten dan ook met regelmaat gebruikt. En nu nog steeds.

De kaarten zijn heel leuk om elke week je buikfoto’s mee te maken, maar ook om in te plakken in je zwangerschapsdagboek. Ik heb ook al gezien dat mensen ze in de woonkamer neerzette in een leuke standaard om zo elke dag herinnert te worden aan hoe groot je baby nu is. Na een week verwissel je ze dan weer!

Huisje nr 56

De mijlpaalkaarten van huisje nr 56 vind ik persoonlijk echt erg mooi. Ze zijn zwart wit maar wel heel rustig. Ook de verschillende lettertypes die gebruikt worden passen heel goed bij elkaar. Wat ik zelf wel een ‘nadeel’ vind is dat je ze niet wekelijks kunt gebruiken want de kaarten beginnen bij 10 weken en slaan telkens een week over. Ook gaan ze maar tot 40 weken terwijl veel mensen wel gewoon overtijd lopen. Er zitten echter ook leuke kaarten bij als ‘vandaag ontdekten we dat jij eraan komt’ en ‘dit zijn je eerste kleertjes’.

Deze mijlpaalkaarten zijn dus ideaal voor wanneer je niet perse wekelijks buikfoto’s wilt maken of wanneer je ze bijvoorbeeld in een dagboek wilt plakken.

Huusje design

Tijdens mijn zoektocht naar mijlpaalkaarten kwam ik ook deze prachtige kaarten van Huusje design tegen. Qua design vind ik ze echt prachtig. Ik houd wel van het zwart/witte gecombineerd met goud. Het geeft een hele luxe uitstraling. Wat ik ook erg leuk vind aan deze kaarten is dat er ook “ik word grote broer/zus” kaarten bij zitten. Dat is niet altijd van toepassing natuurlijk maar ik had zelf graag zo’n kaart gehad voor ons meisje. Deze mijlpaalkaarten zijn overigens ook niet elke week te gebruiken. In het begin gaan ze zelfs om de vier weken en later om de twee weken. Maar de kaart “ohjeeh je bent te laat” zorgt wel voor een leuk “einde” ook.

Mijlpaalkaarten.nl

En dan tot slot nog de mijlpaalkaarten zwangerschap van mijlpaalkaarten.nl! In mijn ander mijlpaalkaarten overzicht plaatste ik ook al een link naar haar babykaarten. Maar ook de zwangerschapskaarten zijn echt geweldig mooi. De afbeeldingen die gebruikt worden zijn simpel maar erg leuk en effectief. Ook zitten er kaarten tussen van de eerste echo en je favoriete snack. Vooral die laatste vind ik echt geweldig haha.. Want zwangerschapscravings heb ik wel!

Welke mijlpaalkaarten zijn jouw favoriet?

De mijlpaalkaarten van de uitgelichte foto komen van Box of memories

9 reacties op “Mijlpaalkaarten zwangerschap

  • Ik vind alle mijlpalen kaarten leuk! Vind het nog steeds jammer dat ik ze niet kende tijdens en na mijn zwangerschappen.

  • Leuk die kaarten. Ik vind ze allemaal wel heel leuk. De laatste zou ik kiezen, denk ik!! Heel leuk!! Ik heb ze niet gebruikt tijdens mijn zwangerschap. Sowieso weinig foto’s gemaakt. Erg jammer achteraf!

  • Leuke kaarten! Ik vind de eerste twee setjes het mooiste. Had het wel leuk gevonden om zulke kaarten te hebben destijds. Wat verandert het aanbod van spulletjes toch snel. Mijn jongste is pas net vier.

  • Wat een leuke kaarten allemaal! Ik had de kaarten van Milestone, maar ik vergat ze elke keer te gebruiken haha. Pregnancy brain 😉
    Misschien plak ik ze er nog bij als ik nog eens een fotoboek ga maken.

  • Ze zijn allemaal zwart wit! Ik heb geen zwangerschapsmijlkaarten gebruikt. Wel blokken en een slinger om het aantal weken mee aan te geven.

  • Ik vind die van Huusje Design gaaf! Tijdens de zwangerschap van onze tweeling kreeg ik er zo geen gevonden en was ik meer bezig met de ziekenhuisopnames maar toch. Ze zijn allemaal heel leuk die je hebt laten zien 😀

Reageren is niet mogelijk.