Mezelf blijven ontwikkelen: een cursus volgen?

Ondanks dat ik nu iets totaal anders doe qua werk ben ik nog steeds ontzettend blij met mijn opleiding tot leerkracht basisonderwijs. Niet alleen vind ik het goed om jezelf te (blijven) ontwikkelen, maar je zorgt er met een studie ook voor dat je altijd iets hebt om op terug te vallen.

Een tweede studie?

Inmiddels is het alweer een paar jaar (bijna 10) geleden dat ik afstudeerde maar nog steeds kijk ik terug op een hele fijne en leerzame tijd. Ik vond studeren zelfs zo fijn dat ik er al een tijdje over nadenk om weer een studie te gaan volgen. Echter ben ik nu nog in de opstartfase van mijn bedrijf en heb ik nog een niet-schoolgaand kind in huis. Dus ik heb besloten om een echte studie nog even uit te stellen. Maar zeg nooit nooit.

Of misschien een cursus?

Een andere optie is om een cursus te volgen. Dat is vaak wat beter te behappen in combinatie met een gezin, werk en een sociaal leven. Maar goed, voor veel cursussen moet je alsnog de deur uit naar een leslokaal en dat is juist wat ik niet wil of waar ik tijd voor heb. Het liefst wil ik iets waarbij ik mijn eigen tijd kan indelen, terwijl ik alsnog een erkende opleiding/cursus volg. En studeren op de plek waar ik wil is ook wel een pre.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Daarom is het zo fijn dat je tegenwoordig ook online een opleiding of cursus kunt volgen. Je bent niet meer gebonden aan vaste tijden en een vaste studeerplek. Nee je kunt studeren op jouw moment bij NTI.

Cursus kinderpsychologie

Ik doe momenteel wel niets professioneels meer met kinderen, maar een cursus kinderpsychologie staat al een tijdje op mijn wensenlijst. Tijdens mijn opleiding heb ik wel het een en ander meegekregen hierover. Maar ik ben nu natuurlijk moeder en vind het gewoon erg interessant om wat dieper op die stof in te gaan. 

Op de website van NTI heb ik een proefles gevolgd en ondanks dat alle dingen die ik daarin zag staan al bekend waren, vond ik het wel fijn om te zien hoe zo’n cursus in elkaar steekt. Al het lesmateriaal wordt ondersteund met illustraties, geluidsfragmenten, praktijkvoorbeelden en ook huiswerk opdrachten. Ook kun je zelf kiezen hoe lang je erover wilt doen. Zo kun je kiezen uit 6, 8 of 10 maanden en hoe langer je erover wilt doen hoe goedkoper de cursus is. Wel zo fijn.

Verder ontwikkelen

Dat ik mezelf verder wil ontwikkelen is dus wel duidelijk. En ik geloof niet dat ik de enige ben. Het is ook gewoon hartstikke leuk om meer bij te blijven leren. Of dat nu een taal is, ik wil nog heel graag beter Spaans leren, of op creatief gebied. Het kan allemaal. Lang leven internet en de flexibiliteit van online leren.

TradeTracker

1 reactie op “Mezelf blijven ontwikkelen: een cursus volgen?

  • Ik ben ook nieuwsgierig aangelegd en vind het ook leuk om nieuwe dingen te leren. Het hoeft niet altijd heel intelligent te zijn. Maar blijven ontwikkelen is erg goed. Stilstand is altijd achteruit gang.

Reageren is niet mogelijk.