Mexicaanse fajita’s – Marley Spoon

Afgelopen maandag deelde ik al een recept van Marley Spoon die ik uit mocht proberen. Vandaag het andere recept, namelijk van de Mexicaanse fajita’s. Wij zijn hier allemaal enorm gek op Mexicaans eten en de fajita’s zijn ook altijd een succes. Daarom wilde ik deze zeker eens proberen. Ik was erg nieuwsgierig naar de versheid van de producten en ook op welke manier zij het zouden maken. Dit omdat je fajita’s op veel verschillende manieren kunt maken natuurlijk. 

Mexicaanse fajita’s

Ingrediënten (voor 4-5 personen)

 • 1x baby romanasla
 • rundergehakt (400 gram)
 • 2 bosuien
 • 2 limoenen
 • 3 tomaten
 • tarwe tortilla’s (wij hadden 12 stuks)
 • 10 gram BBQ kruidenmix
 • 20 gram verse koriander
 • 150 gram halfvolle yoghurt
 • 350 gram mais

Kleine notitie bij de ingrediënten, Marley Spoon houdt van eerlijk eten. Ze kopen de ingrediënten waar mogelijk direct in bij verantwoorde, lokale en duurzame productenten. Bij de selectie houden ze rekening met dier welzijn en het milieu.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Hoe te bereiden:

 1. Oven voorverwarmen op 160 graden. Snijd de bosui in dunne rolletjes, hak de koriander grof en snijd de sla in hapklare stukken. Halveer de limoen en pers de sap boven een kommetje uit.
 2. Salsa bereiden: voeg 1 eetlepel gehakte koriander, 1 eetlepel gehakte bosui, 2 eetlepels limoensap, 1 eetlepel olie en zout & peper toe aan de tomaten. Goed mengen en dan wegzetten. (note: ik deed zelf de olie er niet bij ivm Weight Watchers en vond zo de limoensap wat te overheersend, maar wellicht is dat in combinatie met de olie niet zo.)
 3. Bak het gehakt in 3 a 4 minuten bruin aan. Voeg daarna de kruidenmix toe en bak deze ook een minuut mee. Voeg daarna dan nog 1-2 eetlepels limoensap toe en bak dit geheel nog 2 minuten verder op middelhoog vuur.
 4. Dan moet je volgens Marley Spoon de maïs meebakken en de overige bosui, maar ik heb alleen de bosui meegebakken. Ik vind het namelijk zelf lekkerder om de maïs apart in een schaaltje erbij te zetten, net zoals de salsa van tomaten en de paprika die ik als extra erbij heb gesneden.
 5. De tortilla’s kun je op verschillende manieren opwarmen, kies de manier die jij het fijnste vind. Wij verwarmen ze meestal in de magnetron maar het kan ook in de oven.
 6. Om de fajita’s te bereiden smeer je wat yoghurt op de tortilla en verdeel je daarna het gehakt en alle andere losse ingrediënten erbij. Wij rollen hem daarna op als een wrap.
 7. Eet smakelijk!

Ik moet zeggen dat ik zelf eigenlijk nog nooit yoghurt als basis op de tortilla heb gedaan, maar het is een hele fijne manier van een smeuïge saus creëren. Verder is het niet veel verrassend, al maak ik normaliter ook nooit een salsa van de tomaten en ik vond dit toch wel erg lekker. Dat zal ik dus een volgende keer ook zeker erbij doen. Ik miste wel de kaas erover.

Al met al zijn we wel erg tevreden met de twee gerechten van Marley Spoon, voor het andere gerecht kijk dan even hier.

mexicaanse fajita's
Copyright foto: Marley Spoon

Voor alle andere recepten uit de recepten week, kijk even in het overzicht.

2 reacties op “Mexicaanse fajita’s – Marley Spoon

Reageren is niet mogelijk.