Met de paplepel ingegoten..

IMG-20140803-WA0009

Mijn ouders, nou ja vooral mijn moeder, zijn echte supporters van PSV. In 1988 wonnen ze het kampioenschap en werden ze Europees kampioen. Mijn ouders waren zelfs bij de finale van het Europese kampioenschap maar omdat ik heimwee kreeg (ik logeerde bij mijn neef en nicht) konden ze het niet uitgebreid vieren. Tenminste niet op dat moment. Het elftal van PSV werd gehuldigd en ze reden een eren rondje door de stad. Ik was daarbij. Bovenop de schouders van mijn vader liepen we mee met de platte kar. Ik was drie jaar oud en genoot met volle teugen. Of ik echt het besef had wat er aan de hand was weet ik niet, maar ik was helemaal gek op de keeper van PSV: Hans van Breukelen.

Op een gegeven moment haalde hij me ook op de kar. Ik zat daar dus als klein meisje van 3 jaar oud, waarschijnlijk met staartjes in en een veel te groot shirt, op de schouders van legende Hans. Toen vond ik het al leuk, maar nu ik weet hoe bijzonder dat is helemaal! De liefde voor het voetbal en dus ook de liefde voor PSV is mij met de paplepel ingegoten. Samen met mijn moeder gingen mijn broertje en ik naar trainingen van PSV. Later ging ik ook alleen en leerde ik zelfs een aantal spelers goed kennen. Van Jong PSV maar ook van het eerste elftal.

Zoals ik de liefde voor PSV met de paplepel ingegoten heb gekregen, zo doen we dat nu ook bij Fay. We hadden al een rompertje en slabbetjes gekregen en gisteren bij de PSV Fan Dag kocht ik nog 3 rompertjes, een fopspeen en een speelboekje van PSV erbij. Fay besefte zich uiteraard nog helemaal niet waar ze was, maar ik heb alles verteld en laten zien. De poort waar haar oma elke thuiswedstrijd werkt, de poort waar mama heeft gewerkt, de tribune waar papa en mama elkaar hebben leren kennen, het veld waar papa en mama zijn getrouwd. Phoxy, de mascotte van PSV, heeft ze leren kennen en ze is direct gek er op.PSVfandagAl met al.. nu al een kleine supporter! Binnenkort is er ook weer de Baby Foto op het veld, waar zij natuurlijk ook weer bij is en ik ga nog een keer samen met haar naar een training. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen, hihi!
Oh ja, mocht zij dit niet leuk vinden en huilen dan is het natuurlijk direct klaar. Ik ga mijn kind niet dwingen iets te doen wat ze niet leuk vindt…

Wat heb jij met de paplepel ingegoten gekregen?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

16 reacties

 1. Miranda op 5 augustus 2014 om 07:38

  Wat leuk!!! Ik eigenlijk niets, mijn moeder ondernam weinig met ons. Mijn kinderen zijn allebei ook gek op voetbal en Ella speelt bij de fjes en Sam gaat over een jaartje op kaboutervoetbal. Elke Zaterdag is het hier voetbaldag. Eerst Ella in de ochtend en in de middag mijn vriend.

 2. Mama van Jenthe (Kelly) op 5 augustus 2014 om 08:14

  Wat leuk zeg! Lief die foto’s. Haha ze is er vroeg bij, helemaal niet erg hihihihi.

 3. Geertje op 5 augustus 2014 om 08:45

  Wat leuk om te lezen! En super toch dat nu hetzelfde wordt gedaan bij Fay? Ik ben dol op bakken en dat heb ik van mijn opa meegekregen en nu geef ik het weer mee aan mijn meiden!

 4. Mama's Jungle op 5 augustus 2014 om 08:51

  Oh te cute dat staartje. Wij hebben zelf niet iets met voetbal, wel auto’s/motoren. Zie die kleine al staan met een koptelefoon op bij de TT… 🙂

 5. Jess op 5 augustus 2014 om 09:06

  Wat leuk en tof dat ze het ook leuk lijkt te vinden. Bijzonder dat heel jullie gezin zwaar fan is. Sam heeft heel veel fC utrecht dingen omdat zijn oom een hele enthousiaste supporter is. Zelf heb ik vooral heel veel van muziek meegekregen en die liefde voor Amerika.

  • Nicole (misseagles) op 5 augustus 2014 om 10:36

   Ja muziek en lezen heb ik ook meegekregen.. Leuk die liefde voor Amerika!

 6. Petra op 5 augustus 2014 om 09:25

  Haha geweldig toch. Hier zou Oma precies hetzelfde willen doen. Maar ja mama is hier niet opgegroeid en deelt dus niet de liefde voor dezelfde club….oeps vind je me nu nog wel leuk :-), dus Oma houdt zich in ze durfde het wel aan om een PSV pyjama te kopen.
  Wat de kids hier met de paplepel krijgen ingegoten is de liefde voor muziek. Vooral dochterlief deelt die liefde al volop.

  • Nicole (misseagles) op 5 augustus 2014 om 10:35

   Oh jeeh.. dat had je niet moeten vertellen hoor! Hihi nee geintje, vind je nog steeds leuk hoor 😉

 7. Miranda op 5 augustus 2014 om 10:17

  Wat een geweldige foto’s! Te schattig gewoon:) heel leuk!

 8. Minke op 5 augustus 2014 om 10:30

  Wat super gaaf en herkenbaar. Mijn man heeft een seizoenskaart van psv.We hebben als eerste liedje ‘oh Fredje Philips, luky nilis enz’ gezongen voor mijn zoon en nu een jaar verder herkent hij hetnog en word er rustig van. Mooie psv slab, pyjama en knuffel ontbreken ook hier niet haha. Leuk om te lezen ook!

  • Nicole (misseagles) op 5 augustus 2014 om 10:35

   Haha super leuk!

 9. Marjolijn op 5 augustus 2014 om 10:39

  Wat leuk zeg. 🙂
  Bij mij is muziek maken met de paplepel ingegoten, ik zat als nog net geen 1-jarige al achter de piano, veel meer dan het slaan op de toetsen zal het niet geweest zijn maar toch, toen ik 5 was mocht ik op pianoles, dit heb ik 7 jaar gedaan, op mijn 10e ben ik ook klarinet erbij gaan spelen, op mijn 12e had ik geen zin meer in piano en ben ik alleen doorgegaan met klarinet spelen, in de loop der jaren heb ik mezelf nog een aantal andere instrumenten aangeleerd o.a. trompet, hoorn, saxofoon en hobo, maar mijn hoofdinstrument zal altijd klarinet blijven. In 2010 ben ik begonnen met een conservatorium opleiding, dit heb ik na bijna 2 jaar opgegeven, in de muziek is geen droog brood te verdienen, dus hou ik het klarinet spelen lekker als hobby en studeer ik hopelijk over niet al te lange tijd af als jurist. 🙂

 10. Sas op 5 augustus 2014 om 13:26

  Wat een super leuke foto’s om te zien! Ik heb niet echt een club met de paplepel ingegoten gekregen, beide ouders houden niet van voetbal. Wel genoeg andere dingen 😉

  • Nicole (misseagles) op 5 augustus 2014 om 13:42

   Haha de vraag ging ook niet specifiek over voetbal hoor 😉

 11. Jenn op 5 augustus 2014 om 17:15

  Wat een leuke foto’s! Ik weet eigenlijk niet of ik iets met de paplepel ingegoten heb gekregen.

 12. Lief meisje op 9 augustus 2014 om 16:29

  Wat leuk dat jullie dit als gezamenlijke activiteit hebben. Leuk om Fay dan ook nu al mee te nemen. Ik heb wel een aantal dingen met de pap-lepel mee gekregen.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje