Een uitje naar het Museumplein in Kerkrade + winactie

Geschreven door Linda. Voor de blog van Meisje-Eigenweisje mocht ik samen met mijn man en kinderen een bezoek brengen aan het Continium discovery center en Columbus earth theater in Kerkrade. Ze liggen allebei in een groot gebouw dat meerdere musea bevat. Na ongeveer een uurtje rijden parkeerden wij bij de parkeerplaats en staken we het spoor over dat er tegenover ligt. Wij waren met de auto maar met het openbaar vervoer stap je zo voor de deur uit. Bij binnenkomst bij de ontvangsthal werden we vriendelijk begroet en kregen we uitleg over het museum en over de films die we mochten bezoeken.

continium

Continium

Omdat de films rond 12 uur begonnen gingen we eerst het Continium museum in. De jongens werden meteen enthousiast bij binnenkomst. Je ziet namelijk een grote hal die is verdeeld in verschillende stukken en daarin wordt van alles uitgelegd over het menselijk lichaam, licht, geluid, water, stroom, en nog veel meer. Met leuke activiteiten konden de jongens zien hoe bijvoorbeeld longen werken, of ze konden een wedstrijdje “vaste hand spel” doen met een grote robot arm. Het hersenspel was 1 van de favorieten van de jongens. Je staat in een soort van grot dat de hersenen voorstelt met allemaal lampjes en je kunt met 4 spelers een spelletje spelen. Degene die als eerste op de verlichte knop drukt die wint en dan wordt de hele grot verlicht met de winnende kleur. Er werd dus fanatiek gedrukt op de knoppen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Verder vonden ze de ruimte die ging over waterzuivering, stroom en licht en geluid ook heel erg interessant en leuk. Het is echt een doe museum en alles wat met wetenschap te maken heeft wordt op een leuke manier uitgelegd terwijl ze “proefjes” doen en dingen ontdekken. In een andere ruimte was een tentoonstelling over telefoons, ook hier was genoeg te beleven voor de jongens. Het leukst vonden ze een apparaat met draadjes waarbij ze de lampjes met elkaar moesten verbinden om ze aan te krijgen. In een andere zaal waren ook allerlei activiteiten opgesteld waarbij je van alles kon doen. Zoals zelf een sluis laten werken, een raket afschieten, balletjes met waterstralen in elkaars doel schieten, zien hoe een ventilator werkt en nog heel veel meer. Er is zoveel te beleven dat ik het niet in 1 artikel kan opschrijven!

IMG_0070

Columbus earth theater

We hadden het Continium nog niet helemaal gezien en alles gedaan maar het werd wel tijd voor de film. We gingen eerst naar de film Seamonsters. Een 3d film over zeedieren die in de dino tijd in de zee leefden. Het verhaal ging over een Dolly (zeedino) en je volgde haar verhaal vanaf de geboorte tot haar dood. In de tussentijd maakte je kennis met heel veel andere zeedieren en dino’s en zie je hoe door verschillende archeologen botten worden opgegraven. De film is prachtig gemaakt, en omdat hij in 3d is lijkt het net of je echt in die zee bent of door dat bos loopt. Je kon ze bijna aanraken zo “echt” leek het. De jongens vonden de film fantastisch om te zien. Regelmatig ging een handje richting het beeldscherm om de dino’s te aaien. De film is dus zeker geschikt voor kinderen van 7 jaar want onze jongens vonden hem niet eng of spannend.

Na deze film gingen we naar de volgende film; Earth. Deze film is niet echt een film zoals je het verwacht, het is eigenlijk een attractie. Een hele mooie attractie. Je gaat eerst naar een ruimte die is gebouwd als een ruimteschip waar je een korte film te zien krijgt over astronauten. Daarna ga je naar het mooiste van de hele attractie. Je loop naar een grote ronde hal waar in het midden van de zaal een hele diepe kuil zit. Daarom heen zit een grote ronde glazen wand. Als je over de rand heen kijkt zie je een prachtige film over de aarde. Je kijkt vanaf het ruimtestation naar de aarde en er word in gezoemd op verschillende stukken van de aarde. Zo zie je storm vanuit de ruimte gezien, de noordpool met ijsberen, de savanne en nog heel veel meer. Het lijkt echt of je in de ruimte op de aarde neerkijkt. Echt een aanrader voor iedereen en zeker voor kinderen die geïnteresseerd zijn in de ruimte en aarde. Nadat je de aarde op een bijzonder wijze vanuit de ruimte gezien hebt ga je naar een andere ruimte waar nog een korte documentaire te zien is. In deze documentaire komen astronauten aan het woord en zit ook meteen een belangrijke boodschap. Het maakt je dus ook even heel bewust dat er maar 1 aarde is met daaromheen een hele dunne atmosfeer. Wij moeten echt voor die aarde zorgen. Een mooie en vooral ook leerzame ervaring was deze film dus.

IMG_0060

Nadat we de films gezien hadden gingen we nog even bij de ruimtes kijken waar je zelf proefjes kunt doen, met stroom kunt spelen en dingetjes bouwen. Er zijn bouwdozen te koop waarbij je zelf leuke en leerzame dingen kunt maken zoals een raket, gel en nog veel meer. In een andere ruimte staat een hele grote tafel met allemaal lampjes, draadjes en schakelaars. Daar kunnen kinderen zelf met stroom (op een veilige manier) experimenteren en draadjes en lampjes aansluiten. Voor die 2 techneutjes van mij een schot in de roos, ze hebben er heerlijk zitten knutselen.
Continium en het Columbus earth theater zijn zeker de moeite waard voor een bezoekje met wat oudere kinderen. Vooral voor kinderen vanaf 6 jaar is het geschikt om er veel te beleven, te doen en te leren. De films zijn ontzettend mooi, je dient hier wel los een kaartje voor te kopen maar als je bij Continium bent dan zou ik dat zeker doen. Je kunt natuurlijk ook alleen voor de films een kaartje kopen want het zijn 3 aparte ruimtes.

Win 2x vier kaarten voor zowel Columbus als Continium!

Na het lezen van de review van Linda en haar gezin kan ik haast niet wachten tot mijn dochter oud genoeg is om hier naartoe te gaan. Het lijkt me ook het ideale meivakantie uitje. Heb jij na het lezen van de review van Linda nu ook zo’n zin gekregen om hier met je kinderen naartoe te gaan? Dan is deze winactie perfect voor jou! Je maakt namelijk kans op vier kaarten voor beide musea in Kerkrade. Wat je daarvoor moet doen lees je hieronder.

Laat een reactie achter op deze blog.

Ik zou het leuk vinden als je de post op Facebook liked en/of deelt, maar dit is geen verplichting. Deze winactie loopt t/m 10 april, ik maak de winnaar op 11 april bekend op deze pagina.

8 reacties op “Een uitje naar het Museumplein in Kerkrade + winactie

 • Sonja Hubregtse zegt:

  Dit zou echt super zijn voor onze 2 kids ! Vooral de oudste…die vindt proefjes en testjes doen geweldig ! Vooraf verzint hij al wat er zou gebeuren en dan gaat hij kijken of het klopt. Erg leerzaam lijkt me. We zouden deze kaartjes dus graag winnen…dan kan het “ontdekken” gaan beginnen 😉

 • Heel graag waag ik een kansje! Het staat nog hoog op ons wensenlijstje en ik weet zeker dat de boys (5 en 10) dit geweldig zullen vinden. Gek op proefjes, testjes enz enz, alles is interessant! Onze 5 jarige heeft geregeld in groep 2 al “mad science” en komt dan vol enthousiasme thuis om de proef thuis ook nog eens met papa te doen. Echt super leuk om te zien hoe hij daarin op gaat. Niels van 10 (ons neefje en petekind) is er ook helemaal weg van, dus samen vullen ze elkaar goed aan! Het lijkt me super om de boys hiermee te mogen verrassen. Het is niet zover bij ons vandaan!

  Niet geheel onbelangrijk…wij (papa en mama) vinden dit ook reuze interessant haha!

 • jaaaa graag!!!, Zeer leerzaam voor onze zoontjes. Nu hebben ze de leeftijd dat ze dit interessant vinden en dingen kunnen onthouden en kunnen begrijpen. Voor ons naast de deur, maar zijn er nog nooit geweest. Doe dus graag mee om hun hier mee t emogen verrassen.

 • Tamara TS zegt:

  Dit lijkt me erg leuk om samen met de buurvrouw en buurmeisjes te gaan bekijken. Ik weet zeker dat de dametjes dit wel heel cool zouden vinden. Het is meteen ook redelijk in de buurt. Ik heb geliked en gedeeld op FB. (Tamara Tilburgs-Schumans)

 • Hartstikke leuk en leerzaam en de meivakantie staat alweer voor de deur. We komen graag met drie dochtertjes op visite. We komen precies uit met vier kaartjes, want de toegang t/m 4 jaar is gratis!

 • Anneliese de Waal zegt:

  Ik doe graag mee voor mijn zoontje Nicky, zou hij erg leuk vinden 🙂

  Groetjes Anneliese

Reageren is niet mogelijk.