Meisje Eigenwijsje Getransformeerd!

Als blogger zijnde is je website ontzettend belangrijk. Zonder website zijn er namelijk ook geen blogs te lezen. Naast het hebben van een website is het ook essentieel dat het gebruikersvriendelijk is, dat de vindbaarheid goed is en het oog wil ook wat. Dus de look en feel van jouw blog daar mag ook aandacht naartoe. In de negen jaar dat ik www.meisje-eigenwijsje.nl beheer heb ik één keer zelf de website van top tot teen gebouwd én ik heb ooit eens een template bij Etsy gekocht. Nu is daar echter verandering in gekomen. Ik heb een heuse webbouwer ingehuurd (dé WordPress techgirl) om mijn website een flinke make-over te geven.

Waarom een make-over?

Je vraagt je misschien af waarom mijn blog een make-over nodig had. Het was niet zo dat ik de template niet meer mooi vond. Sterker nog, ik was er nog steeds tevreden over. Echter werd dit thema niet meer geüpdate. En wanneer een thema niet meer geüpdate wordt kan het gebeuren dat je website traag wordt, niet meer werkt zoals het hoort of nog erger.. er op een gegeven moment gewoon helemaal uit ligt. WordPress zelf komt namelijk regelmatig met diverse updates omdat de techniek steeds meer verbetert wordt. Kan jouw thema deze WordPress updates niet aan dan gaat hij kapot.

In het geval van mijn oude thema, die ik via Etsy kocht, konden we zelfs niet eens meer achterhalen wanneer de laatste update was geweest. En hoe langer je dan wacht hoe groter de kans dat er iets mis gaat. Ik durfde op een gegeven moment zelfs helemaal niets meer te updaten. En dat betekent weer meer kans op datalekken. Alhoewel een make-over van mijn blog wel ergens op mijn lijstje stond was ik eigenlijk niet van plan om deze al zo snel te doen. Ik werd nu echter een soort van gedwongen om actie te ondernemen.

Een “nieuwe” blog

Omdat Laura ook mijn andere website onderhoud besloot ik haar te vragen om dus een geheel nieuwe website te bouwen. Samen gingen we in gesprek om te kijken naar wat ik dan zoal wilde en vooral ook wat ik niet wilde. Ik wilde geen standaard  homepage zoals je hem bij de meeste bloggers ziet, met een sidebar. Daarnaast wilde ik dat het wel gewoon echt een persoonlijk gevoel oplevert. Het is en blijft mijn persoonlijke blog ook al laat ik er ook soms anderen een gastblog op schrijven. Over het algemeen is het echt mijn leven waar ik over vertel. En dat mag je zien én voelen.

Daarnaast vind ik “klantvriendelijkheid” ook belangrijk. Oftewel het moet toegankelijk zijn voor iedereen en de navigatie moet duidelijk én makkelijk zijn. Ook wilde ik een aantal blogs uitlichten. Deze blogs kan ik telkens heel makkelijk wisselen en zorgt er dus ook voor dat je als bezoeker direct ziet wat voor blogs er in een bepaald thema zijn. Op dit moment heb ik een aantal ‘oude’ Paasblogs in the spotlight gezet, na Pasen zal het vast veranderen in blogs over de lente of misschien zelfs al de zomer.

Onder het mom van klantvriendelijkheid hebben we er ook voor gekozen om op de categorie pagina’s een tiental “laatste blogs” te plaatsen in de sidebar. Want wanneer je daar komt vind je het wellicht ook handig om te weten wat ik als laatste geschreven heb. En kom je op een van de blogs zelf dan vind je in de sidebar een rijtje met mijn “meest gelezen” blogs. Ook dit is uiteraard strategisch gekozen. Op die manier hoop ik dat bezoekers wat langer blijven rondneuzen tussen alle blogs. Want inmiddels heb ik er alweer meer dan 2500 online staan, dus er zitten echt heel veel pareltjes tussen.

De transformatie van Meisje Eigenwijsje 

Volgend jaar bestaat mijn blog alweer tien jaar en weet je? Ik ben nog lang niet klaar met bloggen! Dat is dan ook de reden voor het nieuwe jasje van Meisje Eigenwijsje én voor het feit dat ik achter de schermen ook weer keihard aan het werken ben om alles nog beter te maken. Zodat mijn blog nog meer en beter gevonden wordt, mijn verhaal (eigenlijk verhalen want ik heb er zoveel te vertellen) meer gedeeld gaat worden en ik anderen daar ook meer mee kan helpen.

Bedankje

Ik wil in ieder geval Laura, dé WordPress techgirl, bedanken voor de vele uren die je in mijn blog hebt gestoken. Voor het meedenken en het luisteren naar al mijn wensen. En vooral voor het maken van een ‘jasje’ die helemaal bij mij past.

Daarnaast wil ik ook Kim Coenen bedanken. Zij maakte zowel de eerste logo als de tweede en daar ben ik super blij mee! Bedankt Kim!

Als jij nog interessante onderwerpen weet voor deze blog. Of vragen hebt over bijvoorbeeld opvoeding, de beperking van ons zoontje, de balans tussen moederschap en ondernemer en noem maar op… Laat dit dan weten! Dat kan onder deze blog of je stuurt gewoon even een email of privé berichtje op Instagram.

4 reacties op “Meisje Eigenwijsje Getransformeerd!

    • Fijn om te horen Ans. De betere toegankelijkheid en betere leesbaarheid was zeker een punt van aandacht. Goed dat dit gelukt is dus!

  • Leuk, het ziet er fris uit en mijn eerste snelle blik kan snel blogs vinden. Top! Ik vind alleen de stijl van je vorige ‘logo’ leuker dan de nieuwe, maar dat is persoonlijk natuurlijk. Jij zult er vast blij mee zijn, en wie ben ik dan 😉
    Succes met de nieuwigheden!

    • Haha ja ik ben er inderdaad blij mee. De vorige vond ik ook erg mooi, alleen deze is wat ‘echter’. Plus de kinderen waren weer wat gegroeid etc dus vond het wel tijd voor een nieuw logo.

Reageren is niet mogelijk.