Meer sfeer creëren in huis

Een tijdje geleden had ik online een gesprek met een interieur stylist. Wij willen namelijk meer sfeer creëren in huis. En dan met name in de woonkamer. Het voelt nu namelijk totaal niet sfeervol aan al doe ik echt mijn best. In dat gesprek werden mijn ogen toch wel geopend. De manier waarop wij de afgelopen zes jaar bezig zijn geweest met het creëren van sfeer is helemaal verkeerd. Gelukkig kreeg ik wat tips van haar die ik nu ook met jullie deel. 

Not my cup of tea

Als het gaat om het inrichten van een huis dan is dat niet iets wat je mij wilt laten doen. Ik heb werkelijk waar geen grammetje stijl gevoel wat dat betreft. Wij wonen namelijk al meer dan zes jaar in dit huis en eigenlijk voelt het nog steeds niet als thuis. In die zes jaar hebben we drie keer van bank gewisseld. Zijn er drie verschillende salontafels geweest en zo zijn er nog veel meer dingen die we hebben veranderd. Nu is verandering niet erg, maar het heeft er niet voor gezorgd dat er meer sfeer gecreëerd werd. Sterker nog, ik denk dat ons huis op dit moment zelfs op zijn koudst is. Letterlijk en figuurlijk.

Alles is nu wit of heeft een witte kleur. De bank is wit. De Ikea vakken kast waar de tv op staat ook. De bakken in die kast. De muren zijn wit achtig en zelfs de stoelen bij de houten eettafel zijn wit. Verder zijn de kasten met het speelgoed van de kinderen óók wit maar deze hebben dan wel weer hele gekleurde bakken. En aangezien het speelgoed van de kinderen ook al zo kleurrijk is, is dat echt weer teveel van het goede. Tijd voor verandering!

Tips om meer sfeer te creëren

We ontvingen van Thuisontwerp Petra een aantal fijne tips om toch wat meer sfeer in huis aan te brengen. De meeste tips zijn fijn budget proof. En wat andere meer voor op de langere termijn. (Lees: daar moeten we nog even voor doorsparen)

Tv kast

Eigenlijk was de tip van de interieur stylist dat we de helft van de bakken weg halen en er dan leuke items neerzetten zoals plantjes en dergelijke. Echter kunnen wij ten eerste de ruimte niet missen en ten tweede zal onze kleine man dan alles pakken wat er staat. Een andere tip was dat we ongeveer de helft van de bakken weg doen en er dan ander bakken of manden ervoor in de plaats neerzetten. Ze hebben tegenwoordig hele leuke kleurtjes. Onze voorkeur gaat dan wel uit naar de manden.

Speelgoed kasten

Voor de kinderen hebben we beneden twee Trofast kasten staan van de Ikea. Daar zitten zowel roze, oranje als witte doorzichtige bakken in. We dachten in eerste instantie dat dit leuk was voor de kinderen. Maar ik irriteer me aan al dat kleurrijke gedoe haha. Juist omdat al het speelgoed al zo kleurrijk is (niet alles past in de bakken) is het goed om die bakken rustig en neutraal te laten. Vind ik wel lastig hoor want nu zag ik dat ze een turquoise kleur hebben en dat vind ik zo mooi. Spontane Nicole zou die bakken gekocht hebben zonder echt nagedacht te hebben over of het allemaal wel past en slim is. Gelukkig ben ik me daar nu wel bewust van.

Meer kleur

Om nog meer kleur in de woonkamer te krijgen is het goed om te kijken naar de muren en de bank. Het is heel mooi om een van de muren een kleur te geven. Echter hebben we er nu behang op zitten die we het liefst weg zien, maar de muren eronder zijn heel slecht. Dus zouden dan eerst gestuukt moeten worden. Daarom zouden we eerder voor een nieuwe bank gaan. Eentje met kleur. We hebben ooit een rode bank gehad maar dat was een beetje te.

Accessoires

Wat accessoires betreft is het goed om een hoofdkleur uit te kiezen en een accentkleur. Dat kun je heel makkelijk bij de Praxis of Karwei doen bij de verf afdeling. Dan kun je ook meteen staaltjes meenemen die je voortaan kunt gebruiken voor het uitzoeken van spulletjes als kussens, kaarsen, enzovoort. Zo kom je tenminste niet met dingen thuis die helemaal niet bij elkaar passen en die je dus uiteindelijk weer weg doet.

Door dit advies zijn we wel gaan nadenken en staat er voor het najaar op het programma om echt aan de slag te gaan met onze woonkamer. Kunnen we ook nog even sparen…

Ben jij goed in je huis stylen?