Meer luxe in je badkamer in 4 stappen

De badkamer is voor veel mensen dé plek in huis die staat voor ontspanning. Even helemaal tot rust komen na een lange werkdag en een jezelf een uitgebreide beautybehandeling geven, doe je doorgaans allebei in dit vertrek. Niet iedereen heeft een grote badkamer. Met deze vier stappen creëer je meer luxe, ook in de kleinere badkamers. En het mooie is dat het helemaal niet zo duur hoeft te zijn.

Plaats een airco in je badkamer

Met een airco in je badkamer sla je twee vliegen in één klap. Een airconditioningssysteem regelt de temperatuur in de ruimte en dit systeem ontvochtigt de badkamer ook nog eens in een razend tempo. Ideaal, omdat de badkamer een van de ruimtes in huis is waar vochtbestrijding van groot belang is. Als je vocht of vochtplekken langere tijd onbehandeld laat, dan ontstaan er nare problemen als schimmelvorming of zelfs ongedierte. En deze twee zaken dragen absoluut niet bij aan een gevoel van luxe.

Gebruik veel glas en spiegels voor een optisch grotere ruimte

Niet iedereen is gezegend met een enorme badkamer, maar dat wil niet automatisch zeggen dat deze ruimte niet luxe of mooi is. Vooral wanneer je over een wat kleinere badkamer beschikt, doe je deze stukken groter lijken door veel transparante materialen als glas te gebruiken. Grote spiegels zijn ook een absolute aanrader als je een ruimtelijker gevoel wilt ervaren.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Het zijn de kleine dingen die het doen

Kleine accessoires vergroten de luxebeleving aanzienlijk. Denk aan dingen als gezellige kaarsjes of sfeervolle verlichting. Ook brengt het gebruik van geurstenen of geurbranders een heerlijk ontspannen sfeer. Brand eens een subtiele lavendelolie terwijl je met een gezichtsbehandeling bezig bent of geniet van de geur van natuurlijke rozenolie tijdens het afdrogen. Rol handdoeken op en leg ze neer in een mooi rek. Dit komt al heel anders over dan handdoeken die je in een kast hebt gepropt. Met kleine aanpassingen maak je van je badkamer je eigen minispa.

Vermijd overbodige spullen

En dan niet zozeer kaarsjes of geursteentjes, maar grote meubelen die je niet volledig benut. Niets doet het gevoel van luxe en comfort zo ernstig teniet als verblijven in een ruimte waar je een zwaar gebrek aan bewegingsruimte hebt. Die stoel in je badkamer die fungeert als kledinghanger, is die echt nodig? Die enorme kast, waar allerlei spullen in liggen die weinig met douchen of persoonlijke verzorging te maken hebben, kan dat anders? Kies liever voor een kledinghaakje aan de muur en een kleiner kastje voor je beautyartikelen en geniet van de ruimte die hierdoor ontstaat.

Praktisch, functioneel en luxe

Sommige stappen zijn wat duurder in aanschaf, zoals een airco. Aan de andere kant voorkomt preventieve vochtbestrijding veel problemen en kosten in de toekomst. Andere kleine aanpassingen zijn goedkoop, maar komen de luxe uitstraling van je badkamer zeker ten goede. Je hoeft niet rijk te zijn om een badkamer te maken waar je heerlijk tot rust komt.

1 reactie op “Meer luxe in je badkamer in 4 stappen

Reageren is niet mogelijk.