Meer bewegen – ga ik voor een hockeystick, een korfbal of toch iets anders?*

Nadat ik vorige week een sapkuur heb gedaan voel ik me opeens een stuk energieker. Niet dat ik ook echt meer energie heb want de nachten zijn nog steeds waardeloos. Maar ik heb meer zin in dingen. Meer zin om op mijn voeding te letten en hierin gezondere keuzes te maken. En ook meer zin om te bewegen. WHUT?! Ja echt.. ik heb zin om te bewegen. Zal ik dan toch gaan sporten?

Ik en sporten – vroeger

Vroeger was ik best een sportief meisje. Ik begon met turnen volgens mij en dit ging over op korfbal. Ik speelde in een goed team en volgens mij zaten wij ook nog in een best hoge klasse. En ik vond het leuk, super leuk. Het is dat de rest van het team zo goed was volgens mij.. Want een conditie had ik niet. Altijd als ik te lang rende dan begon ik verkeerd in en uit te ademen. Niet zo handig want dan ging ik hyperventileren en uiteindelijk stond ik dan in een plastic zak te ademen.

Op de middelbare had je ook van die leuke testen, de shuttle run heette dat volgens mij. Verschrikkelijk. Ik redde het nooit en haalde dus ook altijd onvoldoendes. Maar ik vond alle teamsporten wél leuk. Handbal, voetbal, basketbal, korfbal en ook hockey. Dus ik was wel altijd fanatiek. Vandaar dat ik nooit als laatste gekozen werd.. ????

Bol AlgemeenBol Algemeen

Op mijn 15e stopte ik met het korfbal en daarna heb ik nooit meer echt een sport gedaan wat ik langer volhield dan een jaar. Als student had ik een sportpas voor de Fontys en kon je daar gratis zwemmen of je deed een groepsles zoals Tae Bo. En dat vond ik mega tof, maar ik wilde het altijd met anderen doen. Gingen anderen niet, dan ik ook niet. Wat dat betreft ben ik echt een type voor een teamsport. Veel gezelliger joh, vooral die derde helft…

Ik en sporten – nu

Op dit moment doe ik dus helemaal niks aan sporten. En dat heb ik, op af en toe een verdwaalde workout van Newborn Fit Mama na, de afgelopen jaren ook niet meer gedaan. Wel heb ik veel gewandeld en gefietst. En ik heb twee jaar geleden nog een maand lang elke dag minimaal 10.000 stappen gezet in het kader van Steptember. Maar echt sporten? Nee dat is allang verleden tijd.

Meer bewegen? Ik lijk wel gek!

En toch kriebelt het bij mij nu dus weer om opnieuw te gaan bewegen. Om wellicht toch een teamsport op te gaan pakken. Want ik vond dat ten eerste altijd erg gezellig, plus het helpt me misschien ook wel weer om een conditie op te bouwen.

Maar wat ga ik doen? Ga ik voor het oude vertrouwde en meld ik me aan bij een korfbalvereniging? Of kies ik voor iets wat me jarenlang altijd wel leuk leek maar wat ik nooit durfde te doen? Oftewel, ga ik starten met hockey? Ik heb dat hockeyen altijd erg leuk gevonden, op de middelbare was ik erg fanatiek daarin en nog best goed ook. Maar je werd vroeger, nu waarschijnlijk ook nog wel, echt in hokjes gestopt en meisjes die onder hockey zaten.. tsjah daar hoorde ik niet bij. En toch lijkt het me dus wel wat. Dus misschien zie je me binnenkort wel met een hockeystick rondlopen.

Andere suggesties?

Maar voordat ik me helemaal in het hockey wereldje stort en straks spijt heb van mijn keuze ben ik benieuwd of jullie nog suggesties hebben. Wat vinden jullie nu bij mij passen? Let wel op, ik ben niet de jongste meer (haha) en heb twee kinderen. Niet dat die kinderen iets zeggen over mijn sport-kunsten. Maar toch.. Dat je het even weet haha. Oh en for the record, de suggestie ‘hardlopen’ heeft bij mij weinig nut. Ik heb dit meerdere malen geprobeerd maar dit is echt niks voor mij.

Ik ben benieuwd waar jullie mee komen…

9 reacties op “Meer bewegen – ga ik voor een hockeystick, een korfbal of toch iets anders?*

 • Herkenbaar verhaal. Alleen op latere leeftijd bij een team gaan lijkt mij heel spannend. Ik ben zelf met fitness begonnen.

 • Ik ging sporten met een Personal Trainer. 1-op-1 sporten en voor 100% werken aan mijn doelen. Nu sport ik in een klein groepje (max 8 personen) en doen we circuitjes met vooral krachttraining. Na 100 jaar vind ik sporten nu zelfs ontzettend leuk en vind ik 2x per week te weinig! OMG, wat is er gebeurd met me? Hahah!

  • Ik heb precies hetzelfde gedaan! Eerst PT voor een half jaar onder de armen genomen waarbij ik 1x in de week mee ging sporten en 2x in de week zelf oefeningen ging doen in de sportschool of met groepslessen. Ook met krachttraining,

   Ik zou een sport kiezen die makkelijk te combineren is en je het kan doen wanneer het jou uitkomt. Ik hoor heel veel over de Newborn fitmama. Lijkt mij ook ideaal om te combineren omdat je het thuis kan doen.

   Weet je wat het is met sporten? Je moet het gewoon doen! De knop om en gaan. Je kiest iets uit wat je leuk vindt en stick with it. Niet te lang over nadenken. Zo was ik vroeger ook, waar haal ik de tijd vandaan? Hoe doe ik dat met de twee kinderen? Wat zou ik leuk vinden? En na mijn tweede zwangerschap zat ik er zo door heen. Ik wilde weer fit voelen, wat strakker worden. Ik ging naar de lokale sportschool (met fysio ondersteuning) en meldde me aan. Nu ga ik uit mijzelf 3 x in de week in de avond als de kids op bed liggen.

   Ik zou zeggen: Vorm je doel, kies uit wat je leuk vindt of wat je minst erg vindt om te doen en go!

 • Ik overweeg op dit moment te gaan zwemmen. Mijn conditie is nog slechter als die van een schildpad, dus er moet echt iets gebeuren. Aangezien mijn gezondheid nu ook beter gaat, lukt het misschien ook een stuk beter. Het voordeel van zwemmen is dat je het eigenlijk veel makkelijker kunt inplannen. Vaak kun je in de ochtend al baantjes gaan trekken. Het is maar net wat handig is. Dit is – weet ik gelukkig van mezelf – ook wel een valkuil. Want het is heel erg flexibel. Denk wel voor jou als moeder zijnde erg handig 🙂

 • Ik zou gewoon wat gaan proberen.
  Ik heb jaren lang badminton gespeeld. Dat kan in een team als je competitie speelt maar dat hieft bij de meeste verenigingen niet.
  Omdat het vaste speeltijden zijn is er altijd wel iemand en je kan met meerdere mensen ook afspreken om samen te spelen.
  Ga een keer een proefles doen op verschillende sporten en kijk wat bij jou past.

 • Ik wil je natuurlijk niet ontmoedigen, maar zelf heb ik nogal wat moeite met het verenigingsleven wat bij een teamsport als hockey hoort. Want behalve het trainen en de wedstrijden, wordt er vaak verwacht dat je ‘vrijwillig’ helpt met van alles en nog wat. Bij voetbal is dat in mijn ervaring veel minder.

  Ik zou je uiteraard dansen aanbevelen. Er zijn zoveel verschillende stijlen, daar zit vast iets voor jou bij! Wat dacht je bijvoorbeeld van burlesque of paaldansen? En behalve die vaste les per week zit er hooguit een voorstelling per jaar bij, dus goed te combineren met je gezin.

 • Nou, ik overweeg – op mijn 46ste – een proefles paardrijden te gaan nemen ????

  Hockey is leuk! Dochterlief heeft een jaartje gedaan en ik miste het langs de kant staan best een beetje toen ze besloot te stoppen…succes met je keuzes 🙂

Reageren is niet mogelijk.