Me-time: een uitdaging met twee kinderen?

Me-time. Oftewel even tijd voor mezelf. Voordat ik kinderen had was die tijd voor mezelf iets vanzelfsprekends. Ook niet zo gek want je hoeft eigenlijk alleen maar met jezelf rekening te houden. Ja en je partner als je die hebt. Maar verder was er echt een zee van tijd. Nu ik kinderen heb is dat wel anders. – Samenwerking – 

Doorgaans moet ik namelijk dat momentje voor mezelf echt inplannen. Want er zijn zoveel ballen om hoog te houden. En ik heb zoveel meer mensen om rekening mee te houden. Toch valt het me wel mee. Echt een uitdaging met twee kinderen vind ik het niet. Ik vind namelijk elke dag wel een moment om even me-time te houden. Al verschilt het wel per dag hoe lang dat momentje dan duurt.

Me-time een uitdaging?

Zoals ik al zei is tijd voor mezelf eigenlijk niet eens een echte uitdaging. Ik heb elke dag wel 5 minuutjes voor mezelf en vaak ook nog wel langer. Nu moet ik wel toegeven dat het ook wel helpt dat ik nog niet werk en dat mijn man momenteel door omstandigheden thuis zit. Maar eigenlijk ga ik er vanuit dat wanneer wij beide weer werken er ook dan momenten zijn dat ik even aan mezelf kan denken.

Je moet alleen soms creatief zijn!

Boodschappen doen – Zo vind ik het tegenwoordig heerlijk om even alleen het dorp in te gaan en een boodschap te doen. Of dat nu bij de supermarkt is of bijvoorbeeld bij de Blokker. Gewoon even alleen op pad, heerlijk!

Kopje koffie – Wat ik ook graag doe is voor iedereen wakker wordt een lekker kopje koffie drinken. Als ik dan een keer een momentje voor mijzelf heb maak ik geen concessies op kwaliteit en kies ik voor mijn Senseo apparaat. Het fijne ervan is ook dat je het in een handomdraai maakt dus ook niet veel tijd kwijt bent.

Wandelen – Met twee honden in huis is deze vrij makkelijk in te zetten. Ze moeten tenslotte toch uitgelaten worden. Dus als ik even een moment voor mezelf wil hebben, even wil uitwaaien, dan pak ik de riemen en gaan we lekker een eind wandelen. Dit doe ik trouwens ook wel eens zonder honden hoor, met een vriendin.

Bingewatchen – Als er iets is waar ik enorm goed in bed dan is het wel bingewatchen. Niet de allerhandigste vaardigheid, maar oh wat is het leuk. Via Netflix kijk ik echt de leukste series en ik kan me hier dan ook helemaal in verliezen. Meestal doe ik dit als de kinderen in bed liggen en de keuken is opgeruimd.

Een sopje – Deze variant van me-time komt niet vaak voor, maar heel soms vind ik het echt ontspannend om met een sopje en muziekje de woonkamer onderhanden te nemen. Daar kan ik op dat moment dan echt even van genieten. Wel jammer dat dit maar eens in het half jaar voorkomt ofzo haha.

Verder vind ik het ook heerlijk om af te spreken met vriendinnen, te bloggen, een boek te lezen en foto’s te schieten.

Vind jij tijd voor jezelf een uitdaging of lukt het jou ook zo goed?

7 reacties op “Me-time: een uitdaging met twee kinderen?

  • Me time lijkt me erg belangrijk zeker als je kinderen hebt. Ik heb geen kinderen dus zeeën van tijd ;-). Nou ja, dat valt wel mee, toch probeer ik wel te letten dat ik genoeg tijd voor mijzelf maak :-).

  • Nou, van mij mag je jezelf best wat meer verwennen met je me-time hoor! Een sopje, honden uitlaten en boodschappen doen, zijn gewoon dingen die moeten gebeuren. ?
    Ik voel me nu vreselijk decadent, maar ga binnenkort bijvoorbeeld een fotoshoot doen. Gewoon voor de lol, alleen voor mezelf. En een privédansles staat ook op de planning.

  • Wat fijn om te lezen dat jij met 2 kids toch gewoon me time hebt. Ik hecht echt wel waarde aan me time en ben bang deze dadelijk compleet te verliezen als mijn kleine meisje er is. Natuurlijk ga ik ongelijk blij met haar zijn, maar me time zorgt er voor dat je ontspannen en relaxt bent.

  • Ik vind het toch ook een hele uitdaging. Ik probeer me-time te regelen als papa speelt met de kids hahaha. Dan trek ik me soms even terug in bad.

  • Een uitdaging in zeker zin. Want inderdaad beschouw ik even het dorp in, wanneer de kids (nog) slapen, nu ook als me-time. Nél als de hond uitlaten dus. En dat mag gelukkig dagelijks, jippie!

Reageren is niet mogelijk.