Me-time in corona tijd

tijd voor jezelf

Juist in deze tijd waarbij je als ouder er alleen maar nog meer rollen bij hebt gekregen is het goed om tijd voor jezelf in te plannen. En dan niet alleen inplannen maar ook werkelijk me-time pakken. Dit zeg ik omdat ik altijd heel goed ben in het inplannen van tijd voor mezelf, maar als puntje bij paaltje komt dan gebeurd er weinig. In deze periode ben ik daar juist weer wel goed in geworden.

Om niet helemaal knettergek te worden (ben ik al) MOET ik gewoon echt soms even mezelf terug trekken. Iets voor mezelf doen. In deze blog vertel ik je dan ook graag over de manieren waarop ik me-time creëer in corona tijd.

Lezen lezen en nog eens lezen

Als ik zeg dat ik in deze periode minstens 10 boeken heb gelezen, wat zeg jij dan? Waarschijnlijk HOE DAN?! Echter grijp ik werkelijk elke kans die ik heb om te lezen. Zijn de kinderen buiten aan het spelen dan zit ik er natuurlijk wel bij.. maar ik lees ook mijn boek. Gaat dat van een leien dakje? Nee. Ook ik moet soms drie keer een zin opnieuw beginnen te lezen. Maar ik vind het wel heerlijk om te doen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Verder lees ik ook in de avonden. In de vroege ochtenden als het kleine mannetje me wakker heeft gemaakt maar zelf verder gaat slapen. (en ik dus klaar wakker ben) Ik lees wanneer ik de kinderen achter een schermpje heb gezet. Wanneer mijn man ’s avonds werken is. En ga zo maar door. Werk ik dan ook nog wel? Jazeker. Ik wissel het af.

Lekker douchen

Alhoewel ik meestal samen met de kinderen douche doe ik dit nu opeens ook vaker alleen. Ik heb zo wel een heel schoon huidje hoor. Ik ga dan lekker onder de regendouche staan en laat het water op me vallen. Soms zonder muziek en met wat druppeltjes olie in de hoek van de douche. En een andere keer juist met muziek en dan lekker meezingen. Genieten!

Wandelen of fietsen

Alhoewel ik meestal samen met de kinderen ga wandelen of fietsen doe ik dit nu ook vaker alleen. Juist wanneer iedereen nog slaapt. Of als mijn man thuis is in de weekenden. Maar ook gewoon ’s avonds als de kinderen net in bed liggen. In plaats van lezen. Alhoewel ik het soms ook wel eens combineer. Dan neem ik een boek mee en fiets ik even ergens heen. Of ik ga voor een luisterboek.

Netflix of Disney plus

Natuurlijk blijft ook Netflix en/of Disney plus een onderdeel van me-time. Zo hebben we in een dag het nieuwste seizoen van La Casa de papel gekeken en kijk ik allerlei Disney films opnieuw. Al doe ik dit vaak met het gezin, het voelt toch als me-time. Even niets moet en alles mag.

Foooooood

Wil je een lekker broodje gaan eten, wordt de helft gejat door je kind. Of je hebt net een stukje chocolade op het oog, hoppa.. in de maag van de kleuter. Alles moet je delen. Daarom ga ik ook wel eens ergens stiekem zitten eten. Verstop ik die ene lekkere reep chocolade. Of ik maak een lekker borrelplankje voor mezelf. En ja alleen voor mij, niet eens voor mijn man. Want hij is de helft van de tijd in de avond aan het werk. Pak ik er een goed boek bij, of ik werk nog even door voor een klant. Voelt echter wel echt als tijd voor mezelf…

Opvallend is wel dat ik dit soort dingen normaal gesproken ook wil doen maar er nooit de tijd voor neem. Terwijl ik dat nu juist heel makkelijk kan. Omdat ik weet dat ik anders gek wordt en dat heeft zo zijn uitwerking op de kinderen en mijn man. Dus mijn goede voornemen.. oh jeeh.. is om dit ook te blijven doen na de corona tijd.

1 reactie op “Me-time in corona tijd

Reageren is niet mogelijk.