Matras kopen? Let op deze 5 punten!

Uitrusten begint bij goed slapen. En goed slapen doe je op een goed matras. De meeste mensen hebben echter een matras die niet goed bij ze past. Waardoor de uren die ze slapen niet de rust geeft die ze eigenlijk nodig hebben. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een matras?

Hier moet je op letten bij het kopen van een matras

Wil je een matras kopen dan is het goed om van te voren al een aantal dingen voor jezelf duidelijk te hebben.

Wat is je slaappositie?

De manier waarop je slaapt is heel belangrijk voor het uitzoeken van een matras. Ben je een buikslaper of lig je juist op je rug? Misschien ben je wel een woeler of slaap je net zoals ik meestal op je zij. Wanneer je bijvoorbeeld een buikslaper bent zoals mijn man dan adviseren ze om een harder matras te kiezen. Ben je net zoals ik een zijslaper dan is het belangrijk dat je matras de contouren van je lichaam volgt.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Heb je het sneller warm of koud in bed?

Ik slaap zelf het liefst met zoveel mogelijk kleding aan. Mijn man daarentegen slaapt meestal alleen in een dun shirtje. Je snapt het al, ik heb het sneller koud in bed. En mijn man, die staat er neutraal in.

Bij het uitzoeken van een matras is het handig om te weten of je het sneller warm of koud hebt. Heb je het sneller koud dan kies je een matras gemaakt van traagschuim of latex. Dit materiaal geeft warmte af waardoor jij het niet meer zo snel koud zult hebben.

Word je regelmatig wakker met rugpijn?

Word je regelmatig wakker met fysieke klachten zoals rugpijn, schouderpijn, nekpijn of heuppijn? Dan kan het zijn dat je matras te hard of juist te zacht is. Een matras met drukverlagende eigenschappen is dan belangrijk.

Ben je allergisch voor huisstofmijt?

Mijn man is allergisch voor huisstofmijt. Voor hem is het dus belangrijk dat er gekeken wordt naar het materiaal van het matras én dat de buitenkant behandeld is tegen huisstofmijt.

Hoe ziet je lichaamsbouw eruit?

Als laatste moet er ook gekeken worden naar de lichaamsbouw van een persoon. Deze zijn bepalend voor de keuze voor een juist matras. Is een matras te zacht? Dan ben je doorgaans matras voor dat specifieke matras.

Heb jij een goed matras? Of denk je dat je eigenlijk een nieuw matras nodig hebt?