Matcha ijsthee: verkoelend en gezond

IJsthee is ontzettend lekker en verfrissend. Vooral met het warme weer. Ik drink dit dan het liefst de hele dag door, maar dan wel een zelfgemaakte variant. Dit keer besloot ik Matcha ijsthee te maken. 

Een tijd geleden maakte ik kennis met Matcha. Matcha is een groene thee poeder wat al het goede van groene thee bevat maar dan voller, rijker en intenser. Om eerlijk te zijn vond ik het niet echt lekker. Het is een vrij typische smaak waar je zeker aan moet wennen. Omdat Matcha zo ontzettend gezond is besloot ik om te kijken of er een andere manier was om het toch te drinken. En aangezien het zo’n warme zomer is en ik graag ijsthee drink werd het Matcha ijsthee.

Wat is Matcha?

Matcha is afkomstig uit Japan en zijn vermalen blaadjes van de theeplant Camellia Sinensis. Vier weken voor de oogst worden Matcha plantages afgedekt met zwarte doeken of riet zodat de planten 90% minder zonlicht krijgen. Daardoor maken de bladeren heel veel aminozuren aan en produceren ze chlorofyl (bladgroen).

Lees ook: Warm in huis? Zo koel je af!

Waarom Matcha?

Zoals ik al aangaf bevat Matcha al het goede van groene thee, maar dan nóg rijker, intenser en voller. Het zit boordevol antioxidanten en je kunt het zowel eten als drinken. De poeder zelf niet natuurlijk, maar je kunt het dus in je drinken en eten verwerken. Daarnaast reinigt Matcha je lichaam, geeft het je stofwisseling een extra boost en het schijnt zelfs te helpen meer vet te verbranden.

Maar er zijn nog meer voordelen:

  • Het versterkt je immuunsysteem
  • Het maakt je scherp en alert
  • Het laat je huid stralen
  • Het houdt je hersenen gezond

Tegenwoordig kun je Matcha niet alleen in de toko kopen, maar ook online bij Matcha.nl 

De Matcha ijsthee

Mede om alle bovenstaande redenen wil ik graag Matcha gebruiken. Omdat ik de gewone thee die je van Matcha maakt echt niet lekker vind, maakte ik er ijsthee van. En dat deed ik met de volgende ingrediënten.

Ingrediënten voor Matcha ijsthee (1 liter)

  • Anderhalf schepje (1/2 thee lepel = 1 schepje) Matcha
  • 1 limoen
  • Paar takjes munt
  • IJsblokjes
  • 150 ml koud water
  • Koolzuurhoudend water

Zo maak je de ijsthee

Als eerste doe je de Matcha in een kommetje samen met het water (150 ml). Gebruik een Matcha kloppertje om de poeder op te lossen in het water. Wanneer je dit niet hebt kun je een klein vorkje gebruiken. Daarna snijd je de limoen in schijfjes en was je de muntblaadjes. Pak een grote (glazen) kan en vul deze met wat ijsblokjes, de limoenschijfjes en de muntblaadjes. Schenk de Matcha in de kan en voeg daarna het koolzuurhoudend water toe.

Zelf ben ik geen fan van koolzuurhoudend water, vooral niet de spa rood variant. Dus ik kies er zelf voor om spa groen of spa citroen toe te voegen. Dit geeft wel een iets andere smaak, maar hierdoor vind ik het wel een stuk lekkerder!

Kortingscode Matcha

Wil jij nu ook deze heerlijke en gezonde ijsthee uitproberen? Ik heb een hele fijne kortingscode voor mijn lezers van maar liefst 10%. Wanneer je op de website van Matcha.nl een bestelling plaatst voer dan de code: MEISJE-EIGENWIJSJE in. Altijd mooi meegenomen toch?

matcha ijsthee

1 reactie op “Matcha ijsthee: verkoelend en gezond

Reageren is niet mogelijk.