Marktplaats ergernissen

Omdat we op zolder voor mij een kantoor willen maken zijn we de laatste tijd flink aan het rommelen geweest boven. En waar er gerommeld wordt, worden ook weer dingen gevonden waarvan je niet meer wist dat je dat had. Of je wist het wel maar had het ‘voor het gemak’ gewoon even boven neer gezet. Om er vervolgens een aantal jaar niet meer naar te kijken. Tsjah en wat moet je toch met al die spullen he…

Weggeven en verkopen

Daarom besloten we om een deel weg te geven en een deel te verkopen. Ik had al menig persoon blij gemaakt met kleding en andere dingen. Maar aangezien ook wij moeten betalen voor onze boterhammen wilden we toch ook wel wat dingen verkopen. En waar denk je dan als eerste aan? Aan marktplaats! Wij dus een hoop (hele slechte, ik geef het toe) foto’s gemaakt, beschrijving erbij en hoppa.. online!

En er gebeurde…

Niets! De eerste dag ging bijna voorbij zonder dat er ook maar iemand een bod deed of een bericht stuurde. Ik had dus bijna de neiging om alles er maar weer af te halen. Maar men zegt dat geduld een schone zaak is dus wachtte ik af. Zo langzamerhand druppelde er toch wat berichten en biedingen dus ik was enorm blij! Echter zijn we nu een paar dagen verder en heb ik welgeteld 1 ding verkocht. Alhoewel ook dat nog niet helemaal rond is, het moet nog opgehaald worden. Dus eigenlijk durf ik niet eens te zeggen dat hij verkocht is. Want mensen wát kan Marktplaats toch een vreselijke plek zijn. Met de site zelf is niets mis, maar de mensen die erop zitten…. Het lef soms!

Mijn Marktplaats ergernissen

Dus komen we nu op de Marktplaats ergernissen. Want daarvoor komen jullie hier natuurlijk. Misschien om jezelf te behoeden voor dezelfde ‘fouten’? Of omdat je denkt dat je herkenning zult vinden? Of misschien omdat je gewoon even een potje wilt lachen.. Maakt niet uit, je bent welkom. Laten we echter beginnen met de dingen waar ik me aan erger. In willekeurige volgorde!

In de categorie ‘domme vragen bestaan niet’:

 • Welke kleur heeft het jasje (er zit een foto bij plus de kleur staat in de beschrijving)
 • Zit er garantie op? (een Maxi Cosi van meer dan 3 jaar oud)
 • Doe je aan ‘niet goed, geld terug’?
 • Kan het door de brievenbus? (bij het campingbedje)

In de categorie ‘are you freakin’ kidding me’?:

 • 3 euro inclusief verzenden bieden op een jas die nieuw €50 kostte (er staat bij dat verzenden 3,50 is)
 • Boos worden op mij omdat iemand anders meer bied
 • 300 vragen stellen waarop ik geduldig antwoord geef en dan zeggen “ik vind hem eigenlijk niet mooi, kun je er nog 10 euro af doen”
 • Afspreken dat je iets op komt halen en gewoon niet op komen dagen
 • Zeggen dat je een vlekje niet hebt gemeld en je je geld terug wilt terwijl er notabene een foto van het vlekje bij de advertentie stond

Nog meer ergernissen

Wat ik verder nog bloedje irritant vind zijn mensen die een bod uitbrengen en wanneer je dan reageert niets meer laten horen.

Of dat je zegt vraagprijs €50 euro en mensen met een bod van €5,- aankomen. Oké ik snap dat je wilt onderhandelen maar dat is gewoon gekkenwerk.

Er zijn ook mensen die ik gewoonweg niet vertrouw gezien hun vraagstelling: Waar woon je? Wanneer ben je niet thuis? Staat het bij jullie in huis of in de garage?

Of mensen die niet snappen dat je voorzichtig wilt zijn en niet zomaar loopt te strooien met je adres en andere persoonsgegevens. Deze mensen worden dan werkelijk pissig en beginnen met allerlei scheldwoorden en bedreigingen. Maar goed ook dus dat ik mijn adres niet gegeven had.

Dan zijn er ook nog mensen waarvan je het bod accepteert en die dan vervolgens 3 dagen van de aardbodem verdwenen zijn. En wanneer je ze dan eindelijk weer bereikt hebt gaat de deal opeens niet meer door.

Ik kan uren doorgaan..

En zo kan ik wel uren doorgaan met dingen waar ik me dus aan erger. Gelukkig gebeurd er zo af en toe ook nog iets fijns en verkoop ik werkelijk iets via Marktplaats, maar er gaat wel een hoop gedoe en ergernis aan vooraf!

Heb jij wel eens iets via Marktplaats verkocht?

Foto van telefoon en pet via Shutterstock.

11 reacties op “Marktplaats ergernissen

 • Helaas herkenbare dingen. Ik verkoop de laatste maanden via fb groepen. Groepen in de omgeving. Mensen komen afspraken beter na voor mijn gevoel.
  Op Mp verkoop ik alleen dingen waarvan ik denk… probeer het maar….

 • Zo vervelend inderdaad! Wat ik op een gegeven moment deed, was bedenken wat ik er écht voor wilde en dan de vraagprijs een stuk hoger maken. Mensen gaan altijd lager zitten dus kreeg ik ervoor wat ik wilde en zij ook blij ?
  Maar het is echt bizar wat een lef sommige mensen hebben met bieden.

 • Ja, marktplaats, ik ben er soms ook geen fan van. En je ergernissen komen me bekend voor, wij hadden iemand die een 2persoonbed in een fiat panda wilde ophalen…

 • Veel dingen die je beschrijft zijn heel herkenbaar. Marktplaats is soms hartstikke leuk, maar ook regelmatig nogal frustrerend. Ik erger me ook weleens aan mensen die denken dat ik een soort winkel met 24/7 inloop. Dat je bijvoorbeeld om 6 uur afspreekt (na mijn werk dus) en iemand opeens om 5 uur voor de deur staat, terwijl de andere mensen in huis natuurlijk van niets weten. Of dat iemand al na 2 uur vraagt ‘Heb je het gepost? Ik ben toch niet opgelicht?” Hallo, ik heb ook nog andere dingen te doen dan Marktplaats… 😉

 • Als ik dit lees ben ik maar wat blij dat ik altijd vergeet om dingen op marktplaats te zetten en puntje bij paaltje het naar de kringloop breng. Wat lijkt me dat frustrerend om mee te dealen, terwijl je je dingentjes voor niet al teveel geld wilt doorverkopen.

 • Ik verkoop regelmatig via Marktplaats, maar ik weet dat het een lange adem is. En sommige producten, zoals kleding? Dat liever via Facebook groepen of als weggever aan een ander kind. Want kleding op Marktplaats verkoopt voor geen meter.
  Sommige producten zet ik er gewoon later nog een keer op, en dan verkoopt het wel. Ik verkocht ooit een Nikon lens op MP. De eerste keer kwamen de biedingen niet boven de 250. De tweede keer zo rond het storten van het vakantiegeld) verkocht ik hem voor 470. Dus tja, de aanhouder wint!

 • Leuk om je weer gezien te hebben afgelopen woensdag Nicole! Ik word ook gek van Marktplaats. Gloednieuwe schoenen die ik te groot heb gekocht. Bod: 7,50 (inclusief verzendkosten!). En dat is maar een van de vele voorbeelden. Bij andere artikelen zoals een traphekje gaat het wèl goed. Maar kleding, schoenen en dat soort ongein geef ik liever weg. Gisteren nog hebben we zo’n 20 pakken van mijn man weggegeven aan Zending over Grenzen. Aan verkopen via Marktplaats begin ik niet meer. Ja, of ik moet in zo’n ‘flow’ zitten en dan gaat het gek genoeg wel goed.

 • Jazeker! En vaak genoeg komt men niet eens opdagen. Wij deden eens heel duur kattenvoer gratis! weg. Enfin, een afspraak gemaakt. Komt de hele mevrouw niet eens opdagen.. En zo heb ik het wel vaker meegemaakt..

Reageren is niet mogelijk.