Boektip: mannenpakken/vrouwenhakken

Mannenpakken-Vrouwenhakken-700x1076

“Katinka vindt het zeer vreemd. Als zij op date gaat belt de man haar altijd. Of niet, maar dan is hij gewoon een grote eikel. Maar bij Debs en mij is er geen man. Dus wie belt wie? En als ik nu ga bellen, ben ik dan niet te opdringerig? Ik vind het zo gek. En nu nog bellen? Dat is misschien toch te laat? Pff, ik vind dat lesbische gedoe maar wat ingewikkeld in elkaar zitten zeg.”

Bovenstaande stuk komt uit het boek Mannenpakken/Vrouwenhakken. Het boek is geschreven door Jessica Maes en Suzanne Slotboom en is een bruisende en vernieuwende chicklit met een wel heel erg vrouwelijk tintje: het is de de eerste Nederlandse en Belgische chicklit waarin de hoofdpersonage op vrouwen blijkt te vallen. Daarom betitelde de media dit boe als de allereerste chick-on-chicklit.

Het verhaal

De 25-jarige Milou stort zich na een relatiebreuk weer in het liefdesleven. Wat ze niet verwacht is dat ze tijdens een afspraakje met een man geïntrigeerd raakt door de lange benen van een vrouw. Ze is toch niet…? Of wel?

Milou trekt haar hoge hakken aan en gaat op pad. Bij iedere stap ontmoet ze meer vrouwen, leert ze haar vriendinnen beter kennen en ontdekt ze meer over de vrouw die ze zelf is. Tijdens haar zoektocht stuit ze op clichés en botst ze tegen de liefde op. Maar dan ontdekt ze dat liefde op hoge hakken in het begin soms nog wat wankel blijkt te staan…

Wat ik ervan vind

Ik wist eigenlijk niet wat ik moest verwachten van een lesbische chicklit. Zou het een boek zijn zoals 50 shades of grey waarbij er veel intieme scenes tot in detail geschreven zouden zijn? Of is het meer een gepassioneerd liefdesverhaal? Nou eigenlijk is dat het allebei niet. Het is een zoektocht naar een ware ik, waarbij het verhaal zo geschreven is dat je het boek eigenlijk niet wilt wegleggen terwijl er eigenlijk niet al te veel spanning in voor komt. Ondanks dat ik mezelf totaal niet herken in de hoofdpersoon vermoed ik wel dat het verhaal een enorme kern raakt bij vrouwen die dezelfde gedachten hebben of hebben gehad.

Voordat je denkt dat het boek alleen interessant is voor lesbische vrouwen, ook als hetero is het juist erg interessant. Je krijgt namelijk een kijkje in het leven van iemand, in dit geval Milou, die erachter komt dat ze niet op mannen valt maar op vrouwen. Op die manier kun je wellicht wat meer begrijpen hoe het is om zoiets mee te maken, want het is niet niks. Bovenal is het gewoon een chicklit die, net zoals vele anderen, lekker wegleest en uiteindelijk draait om liefde.

Het boek Mannenpakken/Vrouwenhakken is onder andere te koop via bol.com en kost €16,50.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

5 reacties

 1. Channa op 17 juni 2016 om 06:20

  Het is dat ik eigenlijk nooit lees, anders had mij dit wel leuk geleken!

 2. Yvonne op 17 juni 2016 om 06:42

  Lijkt mij leuk om te lezen. Weer eens wat anders. Ik heb vriendinnen met een lesbische relatie en vind het een leuk onderwerp.

 3. ~ Inge ~ op 17 juni 2016 om 12:15

  Ik hou totaal niet van chicklits….ik lees liever thrillers of boeken met diepgang.

 4. Ilse van Kreanimo op 17 juni 2016 om 14:09

  Klinkt als ideaal voor langs het zwembad 🙂

 5. Josan op 17 juni 2016 om 21:29

  Wel leuk dat ze een originelere insteek hebben gekozen dat 50 shades. Ik zou het misschien in de zomervakantie wel willen lezen naast het zwembad 🙂

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje