17 manieren om een notitieboekje te gebruiken

Ik ben ontzettend dol op notitieboekjes. Ik heb er dan ook ontzettend veel in huis. Zowel boekjes die ik bij de Action of Hema kocht als wat duurdere notitieboeken zoals van Filofax en Studio Oh. Maar wat doe ik er eigenlijk allemaal mee? Ik vertel je 17 manieren om een notitieboek te gebruiken.

Lijstjes lijstjes en nog eens lijstjes

Ik ben gek op lijstjes. Als je mijn blog volgt dan weet je dat inmiddels want ook op mijn blog gebruik ik ze veel. Waarvan akte. Dus ik schrijf vooral ook heel veel to do lijstjes in mijn notitieboek op. To do lijsten, must do lijsten maar ook ta da lijsten.

Projectboek

Ook heb ik een speciaal boekje voor al mijn projecten. Als ik bijvoorbeeld voor mijn andere bedrijf een challenge aan het uitdenken ben. Of wanneer ik bezig ben met ideeën voor mijn online programma.

Medische gegevens

Vanaf het moment dat mijn zoontje ziek bleek houd ik een notitieboek bij met daarin al zijn waardes. Ik vind het fijn om het op die manier bij te houden. Dan kunnen we ook kijken of bepaalde dingen te maken hebben met zijn medicatie ja of nee.

Receptenboek

Ik vind het super leuk om allerlei gerechten en recepten uit te proberen. Alleen ik ben een ramp met ze onthouden. Wanneer ik een gerecht heb die echt heel lekker is schrijf ik hem op. Zo heb ik een heel boekje vol met recepten. Handig voor wanneer ik even geen inspiratie heb.

Quotes

Ik houd van quotes! Alleen ik vergeet ze altijd. Sinds kort ben ik ze gaan opschrijven en dat resulteert nu al in een aantal pagina’s vol toffe quotes. Deze kan ik dan weer gebruiken voor in een blog of op Instagram.

Uitspraken van mijn kinderen

Kinderen zeggen altijd de leukste dingen. Deze probeer ik dan ook op te schrijven zodat we het later nog eens terug kunnen lezen. Let wel: ik zeg probeer… Want ik vergeet het nog steeds heel vaak.

Boodschappenlijstjes

Oké ik geef toe: ik gebruik nu geen notitieboekjes meer om boodschappenlijstjes te maken. Ik heb namelijk een toffe mealplanner ontvangen van Anne Sara die ik nu gebruik. Maar voorheen schreef ik het altijd in een notitieboekje op.

Notitieboek als dagboek

Vroeger schreef ik echt hele dagboeken vol. Momenteel doe ik dat niet zo veel meer. Maar ik wil het eigenlijk wel weer oppakken. Schrijven heeft bij mij altijd helend gewerkt, het is toch anders dan typen. Weet je niet goed waar te beginnen met het schrijven in een dagboek dan kan onderstaand boekje je ook wel helpen.

Herinneringen opschrijven

Deze lijkt wellicht veel op het dagboek schrijven, maar je kunt ook in plaats van elke dag schrijven alleen de herinneringen op schrijven die je graag wilt onthouden. Plak daarbij ook nog een foto en je hebt een mooi boekwerk voor later.

Bucketlist

Er is een tijd geweest dat ik erg bezig was met mijn bucketlist. Dingen die ik graag gedaan wil hebben voor ik er niet meer ben. Ik heb dan ook best veel afgestreept al. Zo heb ik gevlogen in een luchtballen, gezwommen met dolfijnen, motor gereden, geslapen onder de sterren, parachute gesprongen en nog veel meer.

Blogonderwerpen

Ook heb ik heel lang alle blogonderwerpen die ik kon bedenken in een notitieboek geschreven. Inmiddels doe ik dat niet meer, vaak heb ik lijstjes op de computer staan.

Doelen en dromen

Ik vind het heerlijk om te dromen over alles wat ik ooit nog zou willen. Soms worden deze dromen dan ook doelen. Bijvoorbeeld de droom om een eigen bedrijf te starten. Dat was ooit een droom, werd een doel en is nu werkelijkheid.

Dankbaarheid

Naast alles waar ik over droom vind ik het ook belangrijk om vooral te kijken naar het nu. Wat heb ik eigenlijk allemaal al? Waar kan ik dankbaar voor zijn? Dat kunnen grote dingen zijn, zoals een nieuwe klant. Maar ook kleine dingen zoals een spontane knuffel krijgen of een lief berichtje ontvangen.

Negatieve gedachten

Ook heb ik heel lang al mijn negatieve gedachten opgeschreven. Klinkt misschien stom naast al die positiviteit van hierboven. Maar voor mij werkte het om mijn negatieve gedachten van me af te schrijven. Vaak als ik het dan later terug las snapte ik niet meer waarom ik zo gedacht had. Of ik kon het loslaten door het te verfrommelen en weg te gooien. Dit werkte natuurlijk niet altijd, maar ik kropte het niet op.

Adressenlijst

Je hebt natuurlijk van die speciale boekjes voor adressen, maar ik gebruik er gewoon een notitieboek voor. Net zo handig!

Korte verhalen

In the old days schreef ik ontzettend veel korte verhalen. Stiekem zou ik daar wel weer mee willen beginnen, maar waar vind ik de tijd? Mocht ik het ooit nog doen dan pak ik er gewoon weer zo’n mooi nieuw notitieboekje voor haha.

Eetdagboek

In de tijd dat ik aan Weight Watchers deed heb ik vrijwel elke dag in een eetdagboek geschreven. Dit om mezelf een stok achter de deur te geven, maar ook om inspiratie eruit te halen.

Stiekem kan ik nog wel even doorgaan met ideeën of manieren om een notitieboekje te gebruiken, maar ik houd het voor nu bij deze zeventien stuks.

Heb jij notitieboekjes in huis? En waar gebruik jij ze voor?