“Mama, zij zegt dat Sinterklaas niet bestaat!”

sinterklaas-bestaat-niet

Ik moet toegeven dat ik toch wel even schrok. Natuurlijk wist ik wel dat de kans er in zat dat andere kinderen ‘het grote geheim’ zouden verraden. Maar ik hoopte natuurlijk van niet. Mijn dochter was zes jaar toen ze thuis kwam met “Mama, E. zegt dat Sinterklaas niet bestaat”. Omdat ik niet zo goed wist wat ik moest zeggen was ik even stil. Er ging wel van alles door mijn hoofd. Ik was niet in paniek, maar voelde me wel teleurgesteld dat ze het al op deze leeftijd zou weten.

Het was even stil…

Dat ik even stil viel was uiteindelijk maar goed ook. Want mijn dochter zag dat namelijk als sein dat ze verder kon praten. En dat deed ze: “Echt een beetje stom dat zij zegt dat Sinterklaas niet bestaat. Ik geloof haar gewoon niet. Sinterklaas bestaat wel, dat ziet toch iedereen?”. Je zult begrijpen dat ik erg opgelucht was. Ik hoefde helemaal niets te zeggen, ze kwam zelf al tot de conclusie dat Sinterklaas gewoon bestaat. En wie ben ik dan om dat tegen te spreken.

Een jaar later…

Inmiddels zijn we weer een jaar later en om eerlijk te zijn verwachten we eigenlijk dat dit toch wel het laatste jaar is dat onze dame geloofd. Ze zit nu in groep vier en volgend jaar in groep 5 dus de kans is ook best groot dat ze er dan achter komt. Of dat wij het zelf gaan vertellen. Dat is dan ook wel de reden dat het dit jaar voor ons als extra bijzonder voelt. De jongste is op een leeftijd dat het feest echt gaat leven. En de oudste op een leeftijd dat het ieder moment voorbij kan zijn.

Nu een jaar later kwam onze dochter weer op de opmerking van vorig jaar terug. In eerste instantie had ik even niet door dat ze het over de opmerking van vorig jaar had. Een jaar is namelijk al zo lang geleden. Ik besefte me niet dat dit bij haar zou blijven hangen. Ze zei echter weer “Iemand zei dat Sinterklaas niet bestaat”. Dit keer liet ik een stilte vallen die zij niet invulde dus besloot ik om gewoon eerst te vragen wie dit dan zei. Toen kwam er dus uit dat ze het weer over het kindje van vorig jaar had. Blijkbaar had dat kind toen ook gezegd dat de ouders alles kopen en dus niet Sinterklaas. Mijn dochter vond dit helemaal bizar. “Want jij vindt slijm echt verschrikkelijk mama en toch kreeg ik dit van Sinterklaas. Jij zou dat nooit kopen voor mij”.

Al met al loopt het tot nu toe dus telkens met een sisser af… Maar voor hoe lang?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje