Project: mama kijkt anders!

mama-kijkt-anders

mama kijkt anders 1 Via Else Kramer kwam ik in aanraking met het synchroon kijken. Zij schrijft er het volgende over:

Hoe is het om de wereld te zien door de ogen van een ander?
Hoe is het om samen met mensen je blik te richten op één onderwerp?
Hoe is het om een week lang, elke dag, samen te kijken en te fotograferen?
Heel. Erg. Gaaf.
Je verwonderen over hoe anders de ander kijkt – of zien hoeveel overeenkomsten er eigenlijk zijn.

Ik deed mee dit jaar en vond het super om te zien hoe zoveel mensen naar een onderwerp op een hele andere manier kunnen kijken. Ik vond het enorm inspirerend en omdat ik toch een mama blogger ben leek het me reuze gaaf om een project te starten waarbij ik samen met andere mama’s synchroon ga kijken a la mama style! Oftewel: mama kijkt anders!

Wat houdt het project: mama kijkt anders in?

Op deze blog, op mijn instagram en in mijn facebookgroep plaats ik een lijst met 14 onderwerpen. Het is de bedoeling dat je elke dag een foto maakt van het onderwerp wat bij die dag hoort. Dus er staat bijvoorbeeld bij dag 3 “haar” dan maak je een foto van datgene wat je daaronder verstaat! Er is geen goed of fout, het is de manier hoe jij kijkt en hoe jij denkt. Het is wél de bedoeling dat het past bij het moederschap. Het is namelijk mama style. Dus betrek je kind erbij of de spullen van je kind of dingen waar jij waarde aan hecht wat betreft het moederschap.

Wanneer start het project?

Het project start op 1 augustus 2014 en duurt 2 weken.

Hoe kan ik meedoen?

Je kunt meedoen door op Instagram je foto te posten met de hashtag #mamakijktanders en door erbij te vermelden bij welke dag het hoort. Je hoeft niet perse op de dag zelf de foto te plaatsen zolang het duidelijk is bij welke dag het hoort is het ook al prima. (dus als je het een keer vergeet is er niets aan de hand) Heb je geen Instagram of wil je het liever via een ander medium doen kun je ook de foto plaatsen in de facebookgroep die ik hiervoor speciaal heb aangemaakt. Heb je ook geen facebook of wil je het liever niet gebruiken is er ook nog de optie om de foto via e-mail te versturen. Wil je het allemaal? Graag! Hoe meer mensen er posten, hoe meer bereik en hoe meer mensen wellicht mee willen doen.

Uiteraard mag je er ook over bloggen, gebruik dan aub wel het logo dat je bovenaan dit artikel ziet staan en vermeld daarbij hoe mensen mee kunnen doen.

Wat gebeurd er met de foto’s?

Ik wil per week, dit is dus 2x, een artikel maken met daarin collages van de foto’s die gemaakt zijn. Dit geeft echt een gaaf effect en daarmee zal ook te zien zijn dat elke mama anders is en dat anders niet gelijk verkeerd is maar gewoon.. anders!

Er zijn al een aantal mama’s die samen met mij mee willen doen: Joyce van mamakletst, Tamara van crazygreatlife en Linda van mamaliefde.

Doe jij ook mee?lijst mama kijkt anders

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

18 reacties

 1. Miranda op 20 juli 2014 om 07:32

  Wat leuk! Ik wil wel proberen mee te doen!

 2. Miranda op 20 juli 2014 om 08:03

  Wat een leuk idee! Veel plezier alvast ik ben heel benieuwd naar de foto’s:)

  Fijne zondag!

 3. Petra op 20 juli 2014 om 08:08

  Wat een leuk idee! Misschien doe ik wel mee.

 4. Maike op 20 juli 2014 om 08:17

  Wat een superleuk idee! Ik ga proberen mee te doen :).

 5. Gwen op 20 juli 2014 om 08:23

  Ik doe mee! Je mailtje was mega duidelijk hihi, mr omdat we op vaka toe waren nog niet gereageerd 🙂

 6. Jess op 20 juli 2014 om 08:56

  Wat een tof idee. Heel leuk bedacht. Ik ga alleen niet meedoen want ik ben heel slecht in het volhouden van dat soort dingen. Ook weet ik gezien onze vakantie niet wat voor dingen er nog op de planning staan en dan lukt het me misschien niet om het af te maken.

 7. Tamara op 20 juli 2014 om 09:30

  Ja ontzettend leuk! Ben benieuwd naar de opdrachten.

 8. Sas op 20 juli 2014 om 09:44

  Leuk! Ik ben benieuwd 🙂

 9. Debbie op 20 juli 2014 om 10:12

  Wat super leuk idee… ik ga proberen hier aan mee te doen.

 10. Joyce op 20 juli 2014 om 11:03

  Leuk idee! Ik ben alleen niet zo goed in zulke foto opdrachten! Als het me lukt ga ik mee doen!:D

 11. Marije op 20 juli 2014 om 12:30

  Gaaf!! Ik doe mee, dat soort dingen vind ik echt heel tof! 😀 Dat heb je leuk bedacht!

 12. Aletha op 20 juli 2014 om 14:37

  Leuk!
  Ik wil wel meedoen!!!

 13. Odile | Go, mommy, go! op 20 juli 2014 om 22:17

  Leuk idee! Ik ga zeker proberen mee te doen. Kan niet beloven of dat elke dag zal zijn, want ik vergeet dat soort dingen altijd, maar ik ga mijn best doen!

 14. Maai op 21 juli 2014 om 09:53

  Gaaf, ga eens kijken wat ik er mee kan, lijkt me wel een uitdaging

 15. Meike op 27 juli 2014 om 21:05

  Erg leuk. Ik heb al eens mee gedaan aan Synchroon kijken van Else. Dit lijkt me leuk. Ik heb me aangemeld bij de Facebookpagina.

 16. mamawatdoejenou.nl op 30 juli 2014 om 14:40

  Leuk – ik doe mee! Heb er net ook een blog aan gewijd 🙂

 17. […] een week voorbij en deze stond onder andere in het teken van Mama kijkt anders van Nicole van Meisje-eigenwijsje. Het is leuk om te zien hoe andere moeders naar de wereld en hun kindje kijken. Kijk goed om je […]

 18. […] tweede en de laatste week Mama kijkt anders van Nicole van Meisje-eigenwijsje is alweer voorbij. Ik vond het ontzettend leuk om mee te doen. Jammer dat het alweer voorbij is. […]

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje