Project: mama kijkt anders!

mama kijkt anders 1 Via Else Kramer kwam ik in aanraking met het synchroon kijken. Zij schrijft er het volgende over:

Hoe is het om de wereld te zien door de ogen van een ander?
Hoe is het om samen met mensen je blik te richten op één onderwerp?
Hoe is het om een week lang, elke dag, samen te kijken en te fotograferen?
Heel. Erg. Gaaf.
Je verwonderen over hoe anders de ander kijkt – of zien hoeveel overeenkomsten er eigenlijk zijn.

Ik deed mee dit jaar en vond het super om te zien hoe zoveel mensen naar een onderwerp op een hele andere manier kunnen kijken. Ik vond het enorm inspirerend en omdat ik toch een mama blogger ben leek het me reuze gaaf om een project te starten waarbij ik samen met andere mama’s synchroon ga kijken a la mama style! Oftewel: mama kijkt anders!

Wat houdt het project: mama kijkt anders in?

Op deze blog, op mijn instagram en in mijn facebookgroep plaats ik een lijst met 14 onderwerpen. Het is de bedoeling dat je elke dag een foto maakt van het onderwerp wat bij die dag hoort. Dus er staat bijvoorbeeld bij dag 3 “haar” dan maak je een foto van datgene wat je daaronder verstaat! Er is geen goed of fout, het is de manier hoe jij kijkt en hoe jij denkt. Het is wél de bedoeling dat het past bij het moederschap. Het is namelijk mama style. Dus betrek je kind erbij of de spullen van je kind of dingen waar jij waarde aan hecht wat betreft het moederschap.

Wanneer start het project?

Het project start op 1 augustus 2014 en duurt 2 weken.

Hoe kan ik meedoen?

Je kunt meedoen door op Instagram je foto te posten met de hashtag #mamakijktanders en door erbij te vermelden bij welke dag het hoort. Je hoeft niet perse op de dag zelf de foto te plaatsen zolang het duidelijk is bij welke dag het hoort is het ook al prima. (dus als je het een keer vergeet is er niets aan de hand) Heb je geen Instagram of wil je het liever via een ander medium doen kun je ook de foto plaatsen in de facebookgroep die ik hiervoor speciaal heb aangemaakt. Heb je ook geen facebook of wil je het liever niet gebruiken is er ook nog de optie om de foto via e-mail te versturen. Wil je het allemaal? Graag! Hoe meer mensen er posten, hoe meer bereik en hoe meer mensen wellicht mee willen doen.

Uiteraard mag je er ook over bloggen, gebruik dan aub wel het logo dat je bovenaan dit artikel ziet staan en vermeld daarbij hoe mensen mee kunnen doen.

Wat gebeurd er met de foto’s?

Ik wil per week, dit is dus 2x, een artikel maken met daarin collages van de foto’s die gemaakt zijn. Dit geeft echt een gaaf effect en daarmee zal ook te zien zijn dat elke mama anders is en dat anders niet gelijk verkeerd is maar gewoon.. anders!

Er zijn al een aantal mama’s die samen met mij mee willen doen: Joyce van mamakletst, Tamara van crazygreatlife en Linda van mamaliefde.

Doe jij ook mee?lijst mama kijkt anders

18 reacties op “Project: mama kijkt anders!

Reageren is niet mogelijk.