Mama kijkt anders – zomereditie

Nou je hebt er even op moeten wachten maar op 30 juli is het eindelijk weer zover. Een nieuwe editie van Mama Kijkt Anders! De laatste challenge stamt alweer uit oktober 2016 en dat terwijl ik toch regelmatig gevraagd wordt wanneer er weer eentje is. Echter stond 2017 natuurlijk vooral in het teken van mijn zwangerschap en geboorte van mijn tweede kind en ook dit jaar was ik vooral druk druk druk.

Maar goed, hij komt er weer aan!

Wat is Mama Kijkt Anders?

Er zijn natuurlijk een hoop mensen die helemaal niet weten wat Mama Kijkt Anders is. Mama Kijkt Anders is een Instagram foto challenge die ik in 2014 voor het eerst opstartte. Het is een foto challenge waarbij je elke dag een foto plaatst naar aanleiding van een bepaald onderwerp. Maar omdat elke moeder (of vader, die mogen ook mee doen) anders kijkt naar bepaalde dingen zullen de foto’s ook allemaal heel anders zijn.

En dát is juist mijn missie van deze challenge. Om te laten zien dat we allemaal anders zijn, maar toch ook weer heel erg hetzelfde. Zo kan iemand bij het onderwerp “voeding” een foto maken van haar kind die ze borstvoeding geeft, een ander maakt juist een foto van zichzelf met een pizza, weer een ander in een kast terwijl ze stiekem een snoepje eet. Gewoon om maar eens een voorbeeld te noemen.

Hoe werkt het?

Op 30 juli starten we met deze foto challenge en op 8 augustus is de laatste dag. Het is de bedoeling dat je elke dag een foto plaatst met de hashtag #mamakijktanders en #mamakijktanders2018 zodat ik je foto makkelijk terug kan vinden.

Dit jaar pak ik het qua onderwerpen iets anders aan. Normaal gesproken heb ik voor elke dag een vast onderwerp waar je een foto van moet maken. Maar dit keer leek het me leuk om 10 onderwerpen te bedenken waarbij je zelf mag weten op welke dag je welk onderwerp fotografeert. Want op de ene dag is “water” bijvoorbeeld toepasselijker bij jou dan een andere dag. Het is dan wel de bedoeling dat je heel duidelijk vermeldt om welk onderwerp het gaat. 

Hoe kun je mee doen?

Meedoen is heel simpel, zorg ervoor dat je een Instagram account hebt en gebruik de hierboven genoemde hashtags.

Mama kijkt anders Instagram

Het overkoepelende thema is natuurlijk Mama Kijkt Anders, maar dat betekent niet dat je verplicht bent je kinderen op de foto te zetten. Je bent (aanstaande) moeder en het gaat helemaal om jouw persoonlijke visie. Jouw kijk op de onderwerpen die voorbij komen. Dus is dat met kinderen en/of zwangere buik dan is dat natuurlijk helemaal mooi, maar het is dus geen must.

Het is handig als je een openbaar profiel hebt, anders kan niemand jouw leuke/mooie/ontroerende foto’s zien. Natuurlijk kun je ook meedoen zonder de foto’s online te plaatsen, gewoon puur voor jezelf.

De onderwerpen

Omdat de foto challenge 10 dagen duurt zijn er natuurlijk ook 10 verschillende onderwerpen. Allemaal zijn ze zo gekozen dat je het zomer thema er goed in kunt verwerken. Maar het is wel nog steeds algemeen genoeg om zelf met iets creatiefs te komen.

mama kijkt anders IG

Foto’s uitgelicht

Zelf doe ik natuurlijk ook mee met deze challenge maar ik wil ook elke dag de leukste foto’s van die dag uitlichten. Dit doe ik op mijn Instagram Stories. Wanneer je dus meedoet met deze challenge en de hashtag gebruikt geef je ook direct toestemming dat ik jouw foto’s mag reposten. Uiteraard vermeld ik jouw account erbij!

Aan het einde van deze Mama Kijkt Anders challenge wil ik ook de tien mooiste, leukste, ontroerendste, grappigste foto’s uitlichten hier op de blog. Inclusief link naar jouw Instagram account.

Nu ben ik heel benieuwd wie nu al zegt “ik ga mee doen” en wie er eventueel nog vragen heeft hierover? Laat daarom gerust een reactie achter hieronder! Ik probeer altijd iedereen een reactie terug te geven..

Doe jij mee?

14 reacties op “Mama kijkt anders – zomereditie

Reageren is niet mogelijk.