Mama kijkt anders – zomereditie

mama-kijkt-anders-header

Nou je hebt er even op moeten wachten maar op 30 juli is het eindelijk weer zover. Een nieuwe editie van Mama Kijkt Anders! De laatste challenge stamt alweer uit oktober 2016 en dat terwijl ik toch regelmatig gevraagd wordt wanneer er weer eentje is. Echter stond 2017 natuurlijk vooral in het teken van mijn zwangerschap en geboorte van mijn tweede kind en ook dit jaar was ik vooral druk druk druk.

Maar goed, hij komt er weer aan!

Wat is Mama Kijkt Anders?

Er zijn natuurlijk een hoop mensen die helemaal niet weten wat Mama Kijkt Anders is. Mama Kijkt Anders is een Instagram foto challenge die ik in 2014 voor het eerst opstartte. Het is een foto challenge waarbij je elke dag een foto plaatst naar aanleiding van een bepaald onderwerp. Maar omdat elke moeder (of vader, die mogen ook mee doen) anders kijkt naar bepaalde dingen zullen de foto’s ook allemaal heel anders zijn.

En dát is juist mijn missie van deze challenge. Om te laten zien dat we allemaal anders zijn, maar toch ook weer heel erg hetzelfde. Zo kan iemand bij het onderwerp “voeding” een foto maken van haar kind die ze borstvoeding geeft, een ander maakt juist een foto van zichzelf met een pizza, weer een ander in een kast terwijl ze stiekem een snoepje eet. Gewoon om maar eens een voorbeeld te noemen.

Hoe werkt het?

Op 30 juli starten we met deze foto challenge en op 8 augustus is de laatste dag. Het is de bedoeling dat je elke dag een foto plaatst met de hashtag #mamakijktanders en #mamakijktanders2018 zodat ik je foto makkelijk terug kan vinden.

Dit jaar pak ik het qua onderwerpen iets anders aan. Normaal gesproken heb ik voor elke dag een vast onderwerp waar je een foto van moet maken. Maar dit keer leek het me leuk om 10 onderwerpen te bedenken waarbij je zelf mag weten op welke dag je welk onderwerp fotografeert. Want op de ene dag is “water” bijvoorbeeld toepasselijker bij jou dan een andere dag. Het is dan wel de bedoeling dat je heel duidelijk vermeldt om welk onderwerp het gaat. 

Hoe kun je mee doen?

Meedoen is heel simpel, zorg ervoor dat je een Instagram account hebt en gebruik de hierboven genoemde hashtags.

Mama kijkt anders Instagram

Het overkoepelende thema is natuurlijk Mama Kijkt Anders, maar dat betekent niet dat je verplicht bent je kinderen op de foto te zetten. Je bent (aanstaande) moeder en het gaat helemaal om jouw persoonlijke visie. Jouw kijk op de onderwerpen die voorbij komen. Dus is dat met kinderen en/of zwangere buik dan is dat natuurlijk helemaal mooi, maar het is dus geen must.

Het is handig als je een openbaar profiel hebt, anders kan niemand jouw leuke/mooie/ontroerende foto’s zien. Natuurlijk kun je ook meedoen zonder de foto’s online te plaatsen, gewoon puur voor jezelf.

De onderwerpen

Omdat de foto challenge 10 dagen duurt zijn er natuurlijk ook 10 verschillende onderwerpen. Allemaal zijn ze zo gekozen dat je het zomer thema er goed in kunt verwerken. Maar het is wel nog steeds algemeen genoeg om zelf met iets creatiefs te komen.

mama kijkt anders IG

Foto’s uitgelicht

Zelf doe ik natuurlijk ook mee met deze challenge maar ik wil ook elke dag de leukste foto’s van die dag uitlichten. Dit doe ik op mijn Instagram Stories. Wanneer je dus meedoet met deze challenge en de hashtag gebruikt geef je ook direct toestemming dat ik jouw foto’s mag reposten. Uiteraard vermeld ik jouw account erbij!

Aan het einde van deze Mama Kijkt Anders challenge wil ik ook de tien mooiste, leukste, ontroerendste, grappigste foto’s uitlichten hier op de blog. Inclusief link naar jouw Instagram account.

Nu ben ik heel benieuwd wie nu al zegt “ik ga mee doen” en wie er eventueel nog vragen heeft hierover? Laat daarom gerust een reactie achter hieronder! Ik probeer altijd iedereen een reactie terug te geven..

Doe jij mee?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

14 reacties

 1. Marieke op 27 juli 2018 om 06:45

  Jaaaa!! Leuk leuk leuk!! Ik ben weer van de partij 🙂

  • Nicole op 27 juli 2018 om 06:59

   Yes, super leuk! Zou je het wellicht ook in je stories willen delen? Hoe meer mensen het zien, hoe meer er mee doen!

 2. Kreanimo op 27 juli 2018 om 06:54

  Oh jeeeeee….

  Zo leuk, maar ik ben eigenlijk bezig met een Instagram profiel te ‘maken’ met een beetje een logica erin.

  En in mijn planning past dit even niet. ????????
  Ik weet dus even niet hoe ik dat ga oplossen en ik moet het even bekijken.

  Maar heb het al wel gedeeld op stories. ????

  • Nicole op 27 juli 2018 om 06:58

   Anders deel je het sowieso op stories? Kan ook he! Als je mij dan telkens tagt dan zie ik het langskomen 😉

   • Kreanimo op 27 juli 2018 om 09:15

    Dat kan inderdaad.
    Ik heb nog even om te puzzelen.

 3. Maaike op 27 juli 2018 om 07:07

  Leuk! Ik ga weer eens mee duren!

 4. Jessica op 27 juli 2018 om 08:19

  Ik ben weer van de partij! Super leuk!

 5. Natasja op 27 juli 2018 om 08:55

  Jaaa leuk! Help me maar wel herinneren die dag????

 6. Mie kids op 27 juli 2018 om 11:54

  Ik doe ook graag mee. Wat een leuke challenge!

 7. Mary-Lou op 27 juli 2018 om 22:03

  Superleuk! Ik ga meedoen.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje