Mama Kijkt Anders – herfst editie

mama-kijkt-anders-herfst

Met groot succes startte ik twee jaar geleden een Instagram challenge speciaal voor (aanstaande) moeders. Door dit succes organiseerde ik een aantal maanden later een tweede editie maar daarna heeft het een tijd stilgelegen. Omdat ik onlangs de vraag kreeg of ik weer een Mama Kijkt Anders wilde organiseren ben ik aan het denken gegaan en eigenlijk zag ik dit wel zitten. Ik houd enorm van foto’s maken en ben ook zeker niet vies van een uitdaging. Nadat ik even gepeild heb bij wat anderen of zij een nieuwe editie zagen zitten heb ik de handen ineen geslagen en een nieuwe challenge opgezet. De Mama Kijkt Anders herfsteditie. 

Wat is Mama Kijkt Anders?

De vraag die de meesten natuurlijk hebben is “wat is dat nu eigenlijk?”. Heel simpel uitgelegd is het een foto challenge op Instagram van 10 dagen waarbij je elke dag een foto maakt naar aanleiding van een bepaald onderwerp. Zo was er bijvoorbeeld in een vorige wintereditie het onderwerp ‘samen’. Je kunt het onderwerp dan helemaal op je eigen manier interpreteren en dit vastleggen. Zo kwamen er foto’s voorbij van twee handen ineen gestrengeld, maar ook van een vader met zijn twee kinderen samen aan het spelen. Elke mama kijkt anders en dus is elke foto ook anders.

Op die manier wil ik juist benadrukken dat we allemaal anders zijn, maar toch ook weer heel erg hetzelfde. En het is een mooie manier om eens op een andere manier je foto’s te maken en bekijken.

Hoe werkt het?

Vanaf 14 t/m 23 oktober maak je elke dag een foto in het onderwerp van die dag. (De onderwerpen vind je hieronder terug en komen ook nog op mijn Instagram account te staan) Deze foto plaats je met de hashtag #mamakijktanders en #mamakijktandersherfst op je Instagramaccount. Op die manier kan ik alle deelnemers en foto’s terug vinden en anderen dus ook. Vind je het te moeilijk om echt op de dag zelf de foto’s te plaatsen, dan is dat geen probleem als je maar duidelijk bij de foto’s zet welke dag/welk thema het is.

Het overkoepelende thema is natuurlijk Mama Kijkt Anders, maar dat betekent niet dat je verplicht bent je kinderen op de foto te zetten. Je bent (aanstaande) moeder en het gaat helemaal om jouw persoonlijke visie. Jouw kijk op de onderwerpen die voorbij komen. Dus is dat met kinderen en/of zwangere buik dan is dat natuurlijk helemaal mooi, maar het is dus geen must.

Het is handig als je een openbaar profiel hebt, anders kan niemand jouw leuke/mooie/ontroerende foto’s zien. Natuurlijk kun je ook meedoen zonder de foto’s online te plaatsen, gewoon puur voor jezelf.

Uiteraard mag je er ook over bloggen, gebruik dan alstublieft wel de afbeeldingen die je in dit artikel ziet staan en vermeld daarbij hoe mensen mee kunnen doen en verwijs ze naar mij, de initiatiefnemer. Wil je reclame maken op Instagram dan ben ik daar natuurlijk mega blij mee en kun je onderstaande afbeeldingen gebruiken.

mama-kijkt-anders-instagram onderwerpen-mama-kijkt-anders-ig

De onderwerpen

Omdat de foto challenge 10 dagen duurt zijn er natuurlijk ook 10 verschillende onderwerpen. Allemaal zijn ze zo gekozen dat je het herfstthema er goed in kunt verwerken, maar het wel nog steeds algemeen genoeg is om zelf met iets creatiefs te komen. De cijfers corresponderen met het dagnummer. Dus op de eerste dag is het onderwerp kleur, op de vierde dag eten en op de tiende dag is het onderwerp water.

onderwerpen-mama-kijkt-anders

Foto’s uitgelicht

Ik doe zelf natuurlijk ook mee aan deze leuke challenge en zal ook af en toe foto’s reposten van degene die meedoen. Aan het einde van de mama kijkt anders challenge wil ik de 10 mooiste, leukste, ontroerendste, grappigste, etc foto’s uitlichten op mijn blog. Inclusief link naar jouw Instagramaccount. Heb je erover geblogd dan vermeld ik je ook in dat artikel. Doe je dus openbaar mee dan geef je ook direct toestemming dat ik jouw foto’s mag reposten en eventueel mag uitlichten op mijn blog. 

Nu ben ik heel benieuwd wie nu al zegt “ik ga mee doen” en wie er eventueel nog vragen heeft hierover? Laat daarom gerust een reactie achter hieronder! Ik probeer altijd iedereen een reactie terug te geven..

Doe jij mee?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

43 reacties

 1. Monique op 10 oktober 2016 om 07:37

  Ja, super tof! Ik doe graag mee! Heldere uitleg heb je gegeven dus ik denk dat her wel goed gaat komen 🙂

  • Nicole op 10 oktober 2016 om 18:46

   Heel tof dat je mee doet!

 2. Yvonne op 10 oktober 2016 om 08:00

  Leuk! Ik weet nog niet of ik mee doe. Helaas is mijn telefoon kapot gevallen en gebruik ik nu een oud, en heeeeel traag, toestel, waardoor ik dus amper iets met de telefoon kan doen 🙁 Maar zodra ik een nieuwe heb ga ik weer lekker aan de gang met alle leuke apps en foto’s maken.

  • Nicole op 10 oktober 2016 om 18:46

   Ooh wat balen zeg! Hoop dat je snel een nieuwe hebt!

 3. janske op 10 oktober 2016 om 08:00

  Leuk Nicole! I’m in! Ik ben wel weer toe aan en leuke challenge!

 4. Tamara op 10 oktober 2016 om 08:16

  Wat leuk!! Als lukt door prive dingen dan probeer ik mee te doen

 5. Charlotte op 10 oktober 2016 om 08:21

  Ik doe mee! Lijkt me leuk!

  • Nicole op 10 oktober 2016 om 18:47

   Gezellig Charlotte, ben benieuwd naar je foto’s!

 6. Liess op 10 oktober 2016 om 08:32

  Leuk! Ik doe zeker mee!

  • Nicole op 10 oktober 2016 om 18:47

   Leuk Liess!

   • Liess op 15 oktober 2016 om 08:12

    Eerste dag al vergeten. Oeps

 7. Nathalie op 10 oktober 2016 om 08:35

  Dat lijkt me wel leuk! Ik ga PROBEREN mee te doen en het niet te vergeten. Misschien moet ik het maar eens in mijn agenda zetten….

  • Nicole op 10 oktober 2016 om 18:48

   Ja doen wie weet helpt het!

 8. Marieke op 10 oktober 2016 om 08:40

  Wat een superleuke challenge en ik doe graag mee! 🙂

  • Nicole op 10 oktober 2016 om 18:48

   Vind ik leuk om te horen Marieke!

 9. Maai op 10 oktober 2016 om 08:45

  Zal ik het eens doen? Oké, ik doe mee 🙂

 10. MetMirjam op 10 oktober 2016 om 08:50

  Leuk! Ik denk dat ik ook mee ga doen!

  • Nicole op 10 oktober 2016 om 18:49

   Niet denken gewoon doen hihi..

 11. Birgit op 10 oktober 2016 om 09:13

  Super gaaf! Ik ga ook mee doen!

 12. Lori (Mama's Jungle) op 10 oktober 2016 om 09:36

  Leuk, misschien ga ik ook mee doen 🙂 🙂

  • Nicole op 10 oktober 2016 om 18:49

   Dat zou leuk zijn Lori!

 13. Anita op 10 oktober 2016 om 11:06

  Jaa, deze keer kan ik meedoen! Heb er zin in 🙂

 14. Bregje op 10 oktober 2016 om 11:22

  Wat tof! Ik doe mee!! 😉

 15. Jessica op 10 oktober 2016 om 11:36

  Wat een leuke challenge om zo instagram nog meer te laten shinen! Ben heel benieuwd naar jou foto’s.

 16. Barbara op 10 oktober 2016 om 13:02

  Leuk! Ik doe mee! Vanuit Spanje?

 17. Joni op 10 oktober 2016 om 16:51

  Ooh leuk! Ik doe ook mee 😉

  • Nicole op 10 oktober 2016 om 18:52

   Leuk om te horen Joni!

 18. Marijke op 10 oktober 2016 om 19:40

  Ja leuk, ik ha het weer proberen!

 19. jodi - liefthuis op 10 oktober 2016 om 20:02

  Ooow super leuk. Het wordt zeker een challenge op de dagen dat ik moet werken, maar vind het mega leuk. Ik ga zeker mijn best doen

 20. Madelon op 11 oktober 2016 om 00:31

  Leuk! Ik doe mee!

 21. Meike op 12 oktober 2016 om 20:11

  Ik ga kijken of het lukt om alle dagen mee te doen. Eerder heb ik ook al eens meegedaan dus lijkt me leuk om weer te doen.

 22. Het Groene Broertje op 12 oktober 2016 om 22:39

  Ohh wat leuk zeg!! Ik ga ‘m in de gaten houden. Ik ben namelijk geen mama dus doe niet mee. Hahaha

  • Nicole op 12 oktober 2016 om 22:41

   Wel super leuk dat je mee kijkt, ondanks het geen mama zijn haha!

 23. Marij op 13 oktober 2016 om 21:32

  Ik twijfel al paar dagen of het me gaat lukken, maar vind het een erg leuk concept dus ga ik het gewoon doen :-).

  • Nicole op 13 oktober 2016 om 21:34

   Leuk te horen Marij.. Ennuh, als je slim bent.. werk je gewoon vooruit 😉

 24. […] Nicole van Meisje Eigenwijsje geeft […]

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje