Mama Kijkt Anders – herfst editie

Met groot succes startte ik twee jaar geleden een Instagram challenge speciaal voor (aanstaande) moeders. Door dit succes organiseerde ik een aantal maanden later een tweede editie maar daarna heeft het een tijd stilgelegen. Omdat ik onlangs de vraag kreeg of ik weer een Mama Kijkt Anders wilde organiseren ben ik aan het denken gegaan en eigenlijk zag ik dit wel zitten. Ik houd enorm van foto’s maken en ben ook zeker niet vies van een uitdaging. Nadat ik even gepeild heb bij wat anderen of zij een nieuwe editie zagen zitten heb ik de handen ineen geslagen en een nieuwe challenge opgezet. De Mama Kijkt Anders herfsteditie. 

Wat is Mama Kijkt Anders?

De vraag die de meesten natuurlijk hebben is “wat is dat nu eigenlijk?”. Heel simpel uitgelegd is het een foto challenge op Instagram van 10 dagen waarbij je elke dag een foto maakt naar aanleiding van een bepaald onderwerp. Zo was er bijvoorbeeld in een vorige wintereditie het onderwerp ‘samen’. Je kunt het onderwerp dan helemaal op je eigen manier interpreteren en dit vastleggen. Zo kwamen er foto’s voorbij van twee handen ineen gestrengeld, maar ook van een vader met zijn twee kinderen samen aan het spelen. Elke mama kijkt anders en dus is elke foto ook anders.

Op die manier wil ik juist benadrukken dat we allemaal anders zijn, maar toch ook weer heel erg hetzelfde. En het is een mooie manier om eens op een andere manier je foto’s te maken en bekijken.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Hoe werkt het?

Vanaf 14 t/m 23 oktober maak je elke dag een foto in het onderwerp van die dag. (De onderwerpen vind je hieronder terug en komen ook nog op mijn Instagram account te staan) Deze foto plaats je met de hashtag #mamakijktanders en #mamakijktandersherfst op je Instagramaccount. Op die manier kan ik alle deelnemers en foto’s terug vinden en anderen dus ook. Vind je het te moeilijk om echt op de dag zelf de foto’s te plaatsen, dan is dat geen probleem als je maar duidelijk bij de foto’s zet welke dag/welk thema het is.

Het overkoepelende thema is natuurlijk Mama Kijkt Anders, maar dat betekent niet dat je verplicht bent je kinderen op de foto te zetten. Je bent (aanstaande) moeder en het gaat helemaal om jouw persoonlijke visie. Jouw kijk op de onderwerpen die voorbij komen. Dus is dat met kinderen en/of zwangere buik dan is dat natuurlijk helemaal mooi, maar het is dus geen must.

Het is handig als je een openbaar profiel hebt, anders kan niemand jouw leuke/mooie/ontroerende foto’s zien. Natuurlijk kun je ook meedoen zonder de foto’s online te plaatsen, gewoon puur voor jezelf.

Uiteraard mag je er ook over bloggen, gebruik dan alstublieft wel de afbeeldingen die je in dit artikel ziet staan en vermeld daarbij hoe mensen mee kunnen doen en verwijs ze naar mij, de initiatiefnemer. Wil je reclame maken op Instagram dan ben ik daar natuurlijk mega blij mee en kun je onderstaande afbeeldingen gebruiken.

mama-kijkt-anders-instagram onderwerpen-mama-kijkt-anders-ig

De onderwerpen

Omdat de foto challenge 10 dagen duurt zijn er natuurlijk ook 10 verschillende onderwerpen. Allemaal zijn ze zo gekozen dat je het herfstthema er goed in kunt verwerken, maar het wel nog steeds algemeen genoeg is om zelf met iets creatiefs te komen. De cijfers corresponderen met het dagnummer. Dus op de eerste dag is het onderwerp kleur, op de vierde dag eten en op de tiende dag is het onderwerp water.

onderwerpen-mama-kijkt-anders

Foto’s uitgelicht

Ik doe zelf natuurlijk ook mee aan deze leuke challenge en zal ook af en toe foto’s reposten van degene die meedoen. Aan het einde van de mama kijkt anders challenge wil ik de 10 mooiste, leukste, ontroerendste, grappigste, etc foto’s uitlichten op mijn blog. Inclusief link naar jouw Instagramaccount. Heb je erover geblogd dan vermeld ik je ook in dat artikel. Doe je dus openbaar mee dan geef je ook direct toestemming dat ik jouw foto’s mag reposten en eventueel mag uitlichten op mijn blog. 

Nu ben ik heel benieuwd wie nu al zegt “ik ga mee doen” en wie er eventueel nog vragen heeft hierover? Laat daarom gerust een reactie achter hieronder! Ik probeer altijd iedereen een reactie terug te geven..

Doe jij mee?

43 reacties op “Mama Kijkt Anders – herfst editie

Reageren is niet mogelijk.