Mama kijkt anders: de eindstreep

 

Soms kom ik online dingen tegen waarvan ik gelijk enthousiast raak en denk ik ja, daar wil ik wel aan meedoen. Dit is zo’n project. – Miranda

Het zit er alweer op. Afgelopen donderdag was de laatste dag van de allereerste editie van Mama kijkt anders. En wat voor een eerste editie zeg! Niet alleen vele lieve mama’s die ik al “kende” deden mee, nee via via kwamen er steeds meer en die leuke mama’s leerde ik zo dus ook kennen! Ik ben er enorm trots op dat al deze mama’s zowel mij als de rest van de wereld een kijkje gunden in hun leven als moeder.

Het project heeft zijn doel bereikt. Moeders stonden stil bij hun (vaak drukke) leven en namen de tijd om op een bepaalde manier te kijken naar hun moederschap. Door dit te delen met andere moeders zagen zij ook weer hoe er anders gekeken kon worden. En dat dit normaal is. Iedereen, elke foto, werd geaccepteerd. En dat is hoe het sowieso hoort. Elke moeder denkt wellicht anders, maar ze denken en doen ALTIJD alles in het belang van hun kind(eren).

Voordat ik mijn eindconclusie ga trekken over dit geweldige project (het voelt een beetje gek om dit over mijn eigen project te zeggen maar zeg nu zelf.. een ander woord ervoor is er toch niet?) wil ik uiteraard eerst nog de collages delen van week nummer 2! (Die van week 1 vind je hier) Weer 7 geweldige collages met geweldig mooie foto’s! En als extra uiteraard weer een collage van mijn eigen foto’s.

Dag 8 zomerDag 8 zomer

Dag 9 lichtDag 9 licht

Dag 10 emotieDag 10 emotie

Dag 11 favorietDag 11 favoriet

Dag 12 viesDag 12 Vies

Dag 13 natuurDag 13 natuur

Dag 14 bewegingDag 14 beweging

Mijn collagemijn collage2

Eindconclusie

Het project was geweldig. Ik heb eigenlijk geen enkel negatief geluid erover gehoord. Veel mensen deden mee, maar er waren ook vele die het van een afstandje volgden. Wat me wel opviel was dat het na de eerste week iets minder werd qua foto’s. Veel mensen vergaten het toch en het moet natuurlijk geen “moetje” worden. Daarom is het wellicht, voor een eventuele volgende editie, een goed idee om het bij 1 week te houden. Ook voor mezelf, want man wát een werk!

Nu we het toch over een volgende editie hebben: ik heb al van vele mensen gehoord dat ze het leuk zouden vinden als er nog een editie kwam. Omdat ik zelf te enthousiast ben en het dus echt geen jaar ga volhouden voordat ik dit geweldige project weer op poten mag zetten opper ik een wintereditie. Wat wel leuk is dan om input te krijgen van de deelneemsters zelf.. Qua thema’s, lengte van het project, vormgeving… Maar dat komt tegen die tijd wel! Eerst lekker nagenieten van dit succes!

Heb jij meegedaan?
Zo ja, wat vond je ervan? Zou je bij een volgende editie ook meedoen?
Zo nee, waarom niet? En zou je bij een volgende editie wel meedoen?

25 reacties op “Mama kijkt anders: de eindstreep

 • Super leuk gedaan! Bij de volgende editie doe ik weer mee. Input: Ultieme wintergevoel, kerst, favoriete kerstversiering, sneeuw, uuh en verder weet ik zo even niet.

 • Ik vond het super leuk. De tweede week kostte mij meer moeite omdat ik weer aan het werk moest en als ik ’s avonds thuis kwam zat het weer tegen voor het thema. Ik denk wel dat ik de volgende keer mee doe. Hoop dan wel dat het weer in een vakantieweek valt 🙂

 • Super leuk Nicole. Geweldig dat het zo’n succes is geworden en geheel verdiend, want het is het waard! Ik kwam er helaas wat te laat achter en heb dus niet meegedaan, maar ben dat een volgende editie zeker van plan! Leuk, winterthema’s (al moet ik er nu nog even niet aan denken hoor ;-)).

 • Lijkt me leuk om de volgende keer mee te doen. Las t deze keer halverwege en had niet zo’ zin om dagen in te halen haha. Dus van afstand gekeken. Mss leuk om iets met dieren en kids te doen? Geen idee of dat haalbaar is. Of sneeuwpret. Dan moet t wel sneeuwen haha.

 • Het was zeker een leuk project om aan mee te werken. Een week (of zelfs maar 5 dagen) zou voor mij perfect zijn. Inspiratie voor thema’s; warmte, geluk, geur, familie, sneeuw / wit, kerstboom, samen, Ben benieuwd!

 • Wat was het leuk om mee te doen! En wat heb je er een tijd en werk in gestoken, met een superresultaat!

  Een volgende editie doe ik zeker weer mee! 🙂

  Ik zie trouwens dat mijn foto van licht tussen de foto’s van emotie terecht is gekomen (van mijn meisje in haar bedje).

 • Jaaa! In de winter kan ik ook meedoen 😀 Ik vond het ook echt ontzettend leuk om foto’s voorbij zien te komen van de mommy’s op mijn Instagram! Geslaagd project hoor Nicole, echt leuk!

 • Ik vond het echt een super leuk project. Ik doe eens in de zoveel tijd ook mee met een photo a day en dat duurt zelfs een week. Leuk om te zien hoe mamas er tegen aan kijken elke dag weer. ik doe graag mee met een wintereditie.

 • Super leuk !!! Volgende keer doe ik graag weer mee !

  Herfst is ook een super leuke periode om foto’s te maken. Met diverse elementen. Kleur, water, herfstschatten, natuur, ontdekken, bewegen, sint maarten, kknutselen, …

  Maar december is denk ik ook een oerfecte maand met alle feestjes.

 • Het was een heel leuk project! Helaas heb ik de laatste twee foto’s gemist door mijn vakantie. Maar doe graag mee aan de wintereditie. Een week lijkt me inderdaad prima. Ideeën: sfeer, licht, kerst, liefde, familie, wit.

 • Leuke overzichten. Vond het leuk om mee te doen, maar idd een week was lang genoeg geweest. De laatste 2 dagen heb ik dan ook verstek laten gaan. De wintereditie doe ik zeker weer mee!

 • Ik vond het een super leuk project. Ik maak sowieso veel foto’s, dus wat dat betreft kost me dat geen enkele moeite. Maar wel leuk om wat meer bij het onderwerp stil te staan. Kortom: een heel leuk en geslaagd project!

 • Wat een mooie foto’s! De collage over ‘emotie’…zo mooi! Heel leuk gedaan. Ik heb er zelf niet aan meegedaan. Ik zag het pas veel te laat en de laatste tijd was het erg chaotisch. Wel erg leuk om mee te mogen kijken…

 • Ik doe zeker weer mee! Je hebt het echt super gedaan zo! De volgende keer wil ik best helpen! Collages maken onder het genot van warme chocomelk daar zeg ik geen nee tegen, bij jou of bij mij

 • Superleuk mij lukte het helaas ook niet om de tweede week helemaal mee te doen, maar ik vond het wel heel leuk! En bij een wintereditie doe ik zeker weer mee. 😀

 • Pingback: Project mama kijkt anders: Het resultaat. | Life is a gift...

Reageren is niet mogelijk.