Mama kijkt anders: de eindstreep

 

Soms kom ik online dingen tegen waarvan ik gelijk enthousiast raak en denk ik ja, daar wil ik wel aan meedoen. Dit is zo’n project. – Miranda

Het zit er alweer op. Afgelopen donderdag was de laatste dag van de allereerste editie van Mama kijkt anders. En wat voor een eerste editie zeg! Niet alleen vele lieve mama’s die ik al “kende” deden mee, nee via via kwamen er steeds meer en die leuke mama’s leerde ik zo dus ook kennen! Ik ben er enorm trots op dat al deze mama’s zowel mij als de rest van de wereld een kijkje gunden in hun leven als moeder.

Het project heeft zijn doel bereikt. Moeders stonden stil bij hun (vaak drukke) leven en namen de tijd om op een bepaalde manier te kijken naar hun moederschap. Door dit te delen met andere moeders zagen zij ook weer hoe er anders gekeken kon worden. En dat dit normaal is. Iedereen, elke foto, werd geaccepteerd. En dat is hoe het sowieso hoort. Elke moeder denkt wellicht anders, maar ze denken en doen ALTIJD alles in het belang van hun kind(eren).

Voordat ik mijn eindconclusie ga trekken over dit geweldige project (het voelt een beetje gek om dit over mijn eigen project te zeggen maar zeg nu zelf.. een ander woord ervoor is er toch niet?) wil ik uiteraard eerst nog de collages delen van week nummer 2! (Die van week 1 vind je hier) Weer 7 geweldige collages met geweldig mooie foto’s! En als extra uiteraard weer een collage van mijn eigen foto’s.

Dag 8 zomerDag 8 zomer

Dag 9 lichtDag 9 licht

Dag 10 emotieDag 10 emotie

Dag 11 favorietDag 11 favoriet

Dag 12 viesDag 12 Vies

Dag 13 natuurDag 13 natuur

Dag 14 bewegingDag 14 beweging

Mijn collagemijn collage2

Eindconclusie

Het project was geweldig. Ik heb eigenlijk geen enkel negatief geluid erover gehoord. Veel mensen deden mee, maar er waren ook vele die het van een afstandje volgden. Wat me wel opviel was dat het na de eerste week iets minder werd qua foto’s. Veel mensen vergaten het toch en het moet natuurlijk geen “moetje” worden. Daarom is het wellicht, voor een eventuele volgende editie, een goed idee om het bij 1 week te houden. Ook voor mezelf, want man wát een werk!

Nu we het toch over een volgende editie hebben: ik heb al van vele mensen gehoord dat ze het leuk zouden vinden als er nog een editie kwam. Omdat ik zelf te enthousiast ben en het dus echt geen jaar ga volhouden voordat ik dit geweldige project weer op poten mag zetten opper ik een wintereditie. Wat wel leuk is dan om input te krijgen van de deelneemsters zelf.. Qua thema’s, lengte van het project, vormgeving… Maar dat komt tegen die tijd wel! Eerst lekker nagenieten van dit succes!

Heb jij meegedaan?
Zo ja, wat vond je ervan? Zou je bij een volgende editie ook meedoen?
Zo nee, waarom niet? En zou je bij een volgende editie wel meedoen?

25 reacties op “Mama kijkt anders: de eindstreep

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *