Mama hoeveel nachtjes slapen nog? Een verjaardag aftelkalender!

verjaardag-aftelkalender-nachtjes-slapen

Al sinds eind vorig jaar heeft ze het erover: haar vierde verjaardag. Ze kijkt zo ontzettend uit naar de dag dat ze vier wordt. Want dan is ze een grote meid en mag ze naar de basisschool. Omdat ze nog niet echt tijdsbegrip heeft proberen we haar zo goed mogelijk voor te bereiden. Dat doen we met een zelfgemaakte verjaardag aftelkalender.

Hoeveel nachtjes slapen nog?

Eigenlijk begon ze er al vlak na de zomer over. ‘Mama, hoeveel nachtjes slapen nog tot ik vier word?’ Dat kwam doordat haar vriendinnetje op dat moment dus naar de basisschool mocht en zij niet. Want ze was nog geen vier. We probeerden uit te leggen dat ze eigenlijk nog niet zo lang geleden drie was geworden. Maar tijd is een moeilijk begrip.

Tijd behapbaar maken

Om de tijd nog een klein beetje behapbaar te maken legden we uit welke grote gebeurtenissen er eerst nog moesten gebeuren. Zo zou het eerst nog herfst worden, dan winter, Sinterklaas zou nog komen, Kerstmis, dan nog Carnaval en onze vakantie en daarna pas zou zij jarig zijn.

Het is dan nog steeds moeilijk om te begrijpen hoe lang zoiets dan duurt, maar ze snapte hierdoor wel een beetje dat het echt nog lang zou duren.

Na de vakantie starten met aftellen

Zodra de vakantie in zicht kwam begon onze dochter ook steeds vaker weer te praten over haar verjaardag. Ik had tenslotte ooit gezegd dat ze na de vakantie bijna jarig zou zijn. Tsjah en als dan die vakantie voor de deur staat dan is 1 en 1 toch echt 2. Of in haar geval 2 en 2 is vier ­čśë

Ik beloofde haar om een aftelkalender te maken die ze dan elke dag mocht afstempelen. De hele vakantie heb ik haar er niet meer over gehoord maar zodra we terug waren…. Je raadt het al!

Verjaardag aftelkalender

Ondanks dat er al vele aftelkalenders online te vinden zijn wilde ik er toch zelf eentje maken. Ik kon sowieso niet het juiste aantal vinden qua dagen en ik vond het gewoon leuk om te doen. Het is dan ook niet het moeilijkste werkje wat er is haha.

Uiteindelijk is het deze kalender geworden:

verjaardag aftelkalender

In de vakjes zette ik zelf alle data en ik heb zowel het feestje als de verjaardag zelf ingekleurd. Onze dame telt nu elke dag twee dingen: hoeveel nachtjes het nog tot aan het feestje is en hoeveel nachtjes tot ze echt vier is. Hartstikke leuk toch?!

Wil je deze kalender nu ook graag hebben, dan kun je hem hier downloaden.

(uitgelichte afbeelding: muraniya2007 / shutterstock.com)

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorie├źn vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

2 reacties

  1. Sylvia - alovelyadventure op 27 februari 2018 om 09:22

    Ik koop in december altijd van die chocolade aftel kalenders. Deze zijn qua houdbaarheid altijd nog prima. (Na kerst zijn ze spot goedkoop) Ik gebruik er nu ook eentje omdat we binnen een maand gaan verhuizen. Leuk en stiekem een lekker├ę verrassing.

  2. Linda op 28 februari 2018 om 09:44

    Leuk! Een aftelketting is misschien ook erg leuk voor Fay!

Laat een reactie achter

┬ę 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje