“Mama, foto maken!”

160412_Zreefer_highsummer_FLY_010

Ik wist natuurlijk dat het moment ooit zou komen. Met een bloggende en fotograferende moeder kan het natuurlijk ook niet anders. “Mama, foto maken!”. De eerste keer dat ik dat hoorde zaten we te eten en had ze haar hele snoet onder de pastasaus zitten. Ik deed het af met een lach, maar nadat ze er maar om bleef vragen  besefte ik me dat ze het serieus meende. Ik moest een foto van haar maken. En daarna wilde ze hem natuurlijk ook nog even zien. “Mooi!”, zei ze. Nou die punten had ik in ieder geval al binnen. 

Net twee jaar en nu al gek op foto’s maken. Iets wat ik natuurlijk helemaal niet erg vind, want zoals elke moeder maak ik graag foto’s van mijn prachtige dochter. Ze heeft zelfs al een aantal poses bedacht, zoals je ook al kon zien in deze blog. Wel houd ik enorm van foto’s zoals ze is, dus niet geposeerd maar gewoon in haar eigen element. Je zult dus niet snel foto’s op de blog zien die in scene zijn gezet.

160412_Zreefer_highsummer_FLY_008

Foto gemaakt door Wieke Hoeke

“Modellenwerk”

Naast dat ik zelf graag foto’s van haar maak vind ik het ook altijd erg leuk als ze model mag zijn voor een ander. Zo mocht ze vorige week model zijn bij de High Summer shoot van Zreefer. Ik weet van Fay dat ze altijd een beetje de kat uit de boom kijkt voordat ze los komt dus daarom zorgde ik er ook voor dat ik iets eerder zou zijn. De fotografe was Wieke Hoeke en ik merkte al direct dat zij een hele relaxte fotografe was. De kinderen mochten gewoon lekker hun eigen gang gaan en natuurlijk heb je wel wat aanwijzingen, maar ze hoefden niet helemaal strak in een bepaalde positie te zitten. Dit leverde echt super mooie en leuke foto’s op en naast dat wij als ouders veel lol hadden, hadden de kinderen dat dus ook. Dat is ook wel te zien op de twee foto bovenstaande foto’s.

Sowieso klikte het wel tussen Dani, the kid behind the brand, en Fay. Voor de shoot begon was Dani al niet bij mijn dame weg te slaan en na de shoot was ook Fay helemaal verkocht. Waar Fay ging daar ging Dani en andersom ook. Echt geweldig leuk om te zien! Hoe grappig was het dan ook toen we afgelopen weekend weer een fotoshoot hadden (gewonnen via Facebook) en Fay direct om Dani riep toen ik uitlegde dat we weer foto’s gingen maken.

Ik ben heel benieuwd hoe lang Fay het leuk gaat vinden om voor de camera te staan, maar tot die tijd maak ik er gretig gebruik van!

modellenwerk kind

Foto gemaakt door Jeske van Rainbows and Coffee

Staat jouw kind graag voor de camera?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

37 reacties

 1. Simpel, met een snufje liefde op 20 april 2016 om 06:04

  Nee, Hier vinden ze het echt niet leuk. Ze staan dus ook niet vaak voor de camera. Ik moet wel vaak foto’s maken van hun bouwwerken van lego 😉 Ik kan daar onderhand al een fotoalbum mee vullen.

  • Nicole op 21 april 2016 om 06:32

   Dat zal ook wel te maken hebben met het feit dat het jongens zijn. Die hebben dat minder denk ik..

 2. Charlotte op 20 april 2016 om 07:10

  Prachtige foto’s! De ene keer wil Aukje wel op de foto en de andere keer niet. Prima, ik heb er zelf ook niet altijd zin in 😉

 3. Mary-Lou op 20 april 2016 om 07:35

  Mooie foto’s! Wat grappig dat ze erom vraagt. Hier begint de oudste juist met nee zeggen als ik m’n telefoon pak voor een foto. Gelukkig mag het vaak genoeg nog wel.

  • Nicole op 21 april 2016 om 06:33

   Ja vraag me ook af hoe lang het nog duurt dat ze ja zegt hoor. Al maak ik meestal gewoon spontane foto’s en heeft ze t niet eens altijd door ?

 4. Jacqueline op 20 april 2016 om 07:40

  Mijn meiden zijn er helemaal niet zo van, ik weet niet wanneer dat over is gegaan (nu zijn ze 9 en 12). Ik maak wel foto’s bij uitstapjes en activiteiten, of als ze iets gefabriceerd hebben. Maar ze zijn erg gesteld op hun privacy, dus ze zijn ook maar zelden (herkenbaar) op mijn foto’s te zien die ik op blog of sociale media plaats.

  • Nicole op 21 april 2016 om 06:34

   Ja denk dat het hier ook wel over gaat op een gegeven moment..

 5. MetMirjam op 20 april 2016 om 07:41

  Die foto’s zijn echt geweldig! Handig dat Fay het zo leuk vindt. Bij Fiene ligt het net aan haar bui.. Het ene moment roept ze ‘mama foto’ zodra ze de camera ziet en de andere keer draait ze alleen maar weg en hoor ik alleen maar ‘nee’.

  • Nicole op 21 april 2016 om 06:35

   Oh ja hier hoor ik ook wel eens nee hoor, al kan ik het vaak wel inschatten wanneer wel en niet

 6. Nathalie op 20 april 2016 om 07:42

  Mooie foto’s! Mijn kinderen staan graag voor de camera. Ze zijn niet anders gewend hihi, en wat een lol we soms hebben.. Mijn jongens hebben ook een keer een modellen opdracht gehad.

 7. MARIJKE op 20 april 2016 om 07:45

  Wat een prachtige foto’s! Perfect combi, een mama die graag foto’s maakt en een kindje die graag gefotografeerd wordt, perfect!

 8. Wilmaaa op 20 april 2016 om 08:13

  Zo lief dat ze dat zo leuk vind! Stoer hoor Fay! Yaah vind het ook leuk en wil nu ook al kijken op het schermpje, haha!

  • Nicole op 21 april 2016 om 06:36

   Ja dat is soms wel even irritant hoor dan is de foto nog niet gemaakt en komt ze al kijken hahaha

 9. janske op 20 april 2016 om 09:37

  Wat een mooie foto’s! Giet loopt Lola tegenwoordig zelf met haar camera foto’s te maken. Ze is er dol op…maar ja wat wil je met twee ouders die graag fotograferen. Als ze geen zin heeft (wat zelden voorkomt) dan doen we het gewoon niet.

  • Nicole op 21 april 2016 om 06:37

   Oh leuk, wat voor camera heeft ze dan? Misschien ook wel iets voor Fay!

   • janske op 21 april 2016 om 08:12

    De olympus tough tg-3
    Die hebben we voor vakantie aangeschaft omdat hij onder water kan. En is schokproof ? maar ik zou voor een goedkopere versie gaan ?

 10. Josan op 20 april 2016 om 09:47

  Geweldige foto’s van Fay Nicole 🙂 Wat wordt ze snel groot!

  • Nicole op 21 april 2016 om 06:37

   Ja belachelijk snel he! Mensen denken vaak ook dat ze ouder is haha..

 11. Kelly op 20 april 2016 om 09:53

  het gaat bijna vervelen om het te zeggen… m,aar ze is zo een knappe meid! En zo fotogeniek!! Helaas wil mijn meisje juist nooit een foto maken. Een niet bewogen foto is echt een unicum hier thuis hahahaha

  • Nicole op 21 april 2016 om 06:38

   Oh ja dat bewegen herken ik, maar daar pas ik mijn instellingen op aan haha. Dank je voor je lieve compliment!

 12. Hanna @ eenbezigbijtje.nl op 20 april 2016 om 09:55

  Leuk dat Fay het ook zo leuk vindt. Ik vind haar wel een mooi modelletje!

 13. Ester op 20 april 2016 om 09:56

  Oooh die eerste foto is hééérlijk! 😀 Wat een spontaan en leuk beeld!

  • Nicole op 21 april 2016 om 06:39

   Haha echt he.. Moet er ook zo om lachen telkens!

 14. Malou op 20 april 2016 om 10:50

  Mooie foto’s zeg! Nomi is nog een beetje te jong om het echt te snappen, ik ben wel benieuwd wat ze er van vindt als ze iets ouder is..

 15. Karen op 20 april 2016 om 11:06

  Oh ze is zo leuk! Ik ben fan van Fay!

  • Nicole op 21 april 2016 om 06:39

   Haha dan bombardeer ik jou tot voorzitter van de fanclub ?

 16. Nicoline op 20 april 2016 om 14:39

  Wat een snoetje! Heerlijk die foto’s. Een model in de dop 🙂

 17. Marjolijn op 20 april 2016 om 18:25

  Wat is het toch een lekker ding.Het zijn echt prachtige foto’s geworden. Xx

 18. Marguerita op 20 april 2016 om 18:37

  Mooie foto’s van je meisje! Mijn dochters vinden het ook leuk om op de foto te gaan en zetten standaard hun foutste tandpasta-smile op 😀

  • Nicole op 21 april 2016 om 06:40

   Haha ja die begint ze ook steeds meer te ontwikkelen, oeps!

 19. Salina op 20 april 2016 om 19:15

  Wat een mooi meisje en leuke foto’s! Model in spe!

 20. Anita op 20 april 2016 om 19:29

  Prachtige foto’s!

 21. Jodi - liefthuis op 22 april 2016 om 14:06

  Die fotos op die pallet zijn echt fantastisch.

  Ps ik heb lang nagedacht en volgens mij hebben wij op dezelfde middelbare school gezeten.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje