“Mama, foto maken!”

Ik wist natuurlijk dat het moment ooit zou komen. Met een bloggende en fotograferende moeder kan het natuurlijk ook niet anders. “Mama, foto maken!”. De eerste keer dat ik dat hoorde zaten we te eten en had ze haar hele snoet onder de pastasaus zitten. Ik deed het af met een lach, maar nadat ze er maar om bleef vragen  besefte ik me dat ze het serieus meende. Ik moest een foto van haar maken. En daarna wilde ze hem natuurlijk ook nog even zien. “Mooi!”, zei ze. Nou die punten had ik in ieder geval al binnen. 

Net twee jaar en nu al gek op foto’s maken. Iets wat ik natuurlijk helemaal niet erg vind, want zoals elke moeder maak ik graag foto’s van mijn prachtige dochter. Ze heeft zelfs al een aantal poses bedacht, zoals je ook al kon zien in deze blog. Wel houd ik enorm van foto’s zoals ze is, dus niet geposeerd maar gewoon in haar eigen element. Je zult dus niet snel foto’s op de blog zien die in scene zijn gezet.

160412_Zreefer_highsummer_FLY_008
Foto gemaakt door Wieke Hoeke

“Modellenwerk”

Naast dat ik zelf graag foto’s van haar maak vind ik het ook altijd erg leuk als ze model mag zijn voor een ander. Zo mocht ze vorige week model zijn bij de High Summer shoot van Zreefer. Ik weet van Fay dat ze altijd een beetje de kat uit de boom kijkt voordat ze los komt dus daarom zorgde ik er ook voor dat ik iets eerder zou zijn. De fotografe was Wieke Hoeke en ik merkte al direct dat zij een hele relaxte fotografe was. De kinderen mochten gewoon lekker hun eigen gang gaan en natuurlijk heb je wel wat aanwijzingen, maar ze hoefden niet helemaal strak in een bepaalde positie te zitten. Dit leverde echt super mooie en leuke foto’s op en naast dat wij als ouders veel lol hadden, hadden de kinderen dat dus ook. Dat is ook wel te zien op de twee foto bovenstaande foto’s.

Sowieso klikte het wel tussen Dani, the kid behind the brand, en Fay. Voor de shoot begon was Dani al niet bij mijn dame weg te slaan en na de shoot was ook Fay helemaal verkocht. Waar Fay ging daar ging Dani en andersom ook. Echt geweldig leuk om te zien! Hoe grappig was het dan ook toen we afgelopen weekend weer een fotoshoot hadden (gewonnen via Facebook) en Fay direct om Dani riep toen ik uitlegde dat we weer foto’s gingen maken.

Ik ben heel benieuwd hoe lang Fay het leuk gaat vinden om voor de camera te staan, maar tot die tijd maak ik er gretig gebruik van!

modellenwerk kind
Foto gemaakt door Jeske van Rainbows and Coffee

Staat jouw kind graag voor de camera?

37 reacties op ““Mama, foto maken!”

Reageren is niet mogelijk.