Magische make-over: een muurschildering in de kinderkamer

muurschildering kinderkamer

Een kinderkamer is een plek waar fantasie en creativiteit tot leven komen. Het is een plek waar je kind tot rust komt en waar hij of zij zich veilig mag voelen. Dat is dan ook de reden dat wij de kinderkamer van ons zoontje een (magische) make-over wilden geven. Zijn kamer was voorheen namelijk voor zowel hemzelf als zijn zus de babykamer. De muren zijn dan ook sinds wij er wonen niet meer veranderd. Dus tijd om daar iets aan te doen!

Kinderkamer make-over: wat gaan we doen?

Omdat de kinderkamer van ons zoontje niet de grootste is waren we er al vrij snel uit dat we van zijn lage bed een half hoogslaper zouden maken. Het was nog even wachten tot we hem groot en oud genoeg vonden. Echter is hij nu bijna zes en vinden we het tijd. Alhoewel het in- en uit bed klimmen voor hem wel extra energie kost wegen de voordelen daar tegenop. Hij krijgt er namelijk wel meer ruimte voor terug, namelijk onder zijn mooie Ikea Kura bed.

Dat is dus een van de grote veranderingen in zijn kamer, een ‘ander’ bed waardoor we meteen meer ruimte creëren om zich terug te trekken en om te spelen. De andere grote verandering zijn de muren. Bijna tien jaar geleden verfden we de muren van deze toen nog babykamer en die kleuren waren er dus nog steeds. Tijd om ook daar verandering in te brengen!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Een muurschildering in de kinderkamer

Tijdens mijn zoektocht naar nieuwe kleuren en ideeën voor op de muren kwam ik in contact met Fenneke van FloraFennaSophie. Zij is een interieur illustrator en maakt de meest prachtige eyecatchers voor op muren. Zij zocht naar een blogger om een samenwerking mee aan te gaan en ik zocht naar iets moois en nieuws voor op de muren. Nadat we via Zoom (videobellen) afspraken hielden we ook meteen een goede brainstormsessie over wat er op de muur moest komen.

Hoe komt zo’n muurschildering tot stand?

Zelf had ik eigenlijk totaal nog geen idee wat we op de muren wilden. Ik had wel gezien dat de stijl van Fenneke enorm bij ons past en ook bij het idee van een muurschildering. Daar zit namelijk echt veel verschil in soms. Wij willen een muurschildering die opvalt en heel gaaf is, maar daarentegen ook niet te prikkelend is. En dat is precies wat Fenneke ons kon geven.

1. Een brainstormsessie

Daarom start Fenneke altijd met een brainstormsessie. Zo leer je elkaar kennen en vooral ook de wensen en ideeën komen aan bod. Zo vertelde ik veel over ons gezin, de zorgen rondom Milo, maar vooral ook over waar hij van houdt en wat voor een vrolijk mannetje het is. Op die manier kon Fenneke een goed beeld krijgen van wat bij hem past en daar baseerde ze dan ook haar eerste schets op.

2. De eerste schets

Wij hebben Fenneke echt veel ruimte en vrijheid gegeven om zelf met een leuk idee te komen. De eerste schets was dus ook al vrijwel meteen helemaal raak. Ons zoontje houdt enorm van dieren, de natuur en vooral ook superhelden. Daarnaast wilden we dus geen hele drukke tekening en ook hier hield ze rekening mee. Net zoals met het bed wat er ook nog komt te staan. Ze hoefde slechts één ding toe te voegen en we waren tevreden.

kinderkamer muurschildering schets spiderman

3. Laatste feedback en akkoord

Na de eerste schets en de feedback maakte Fenneke nog een schets. Eigenlijk is het dan geen schets meer te noemen want de tekening is dan compleet. Wij vonden hem helemaal top en hadden geen feedback meer, dus we konden de afspraak voor de muurschildering inplannen. Dit ging allemaal vrij vlot allemaal en op de dag na Hemelvaart was het dan zo ver.

4. De afspraak

En dan is het zover. De afspraak zelf. Het ligt heel erg aan de muurschildering zelf hoe lang Fenneke ermee bezig is, maar doorgaans duurt het een dagdeel of een dag tot jouw kunstwerk op de muur staat. Bij ons is ze ongeveer zes uur bezig geweest.

De muurschildering in de kinderkamer

Fenneke heeft heel goed geluisterd naar wat ons zoontje leuk vindt en waar hij van houdt. Ze heeft de muurschildering zo gemaakt dat het stoer, gaaf en nog veel meer is. Echter is het ook weer niet te druk waardoor het wel echt een kamer blijft waar hij tot zijn rust kan komen. Wat we een erg leuk detail vinden is dat je de aap niet direct ziet, pas als je onder het bed kijkt zie je de aap.

muurschildering spiderman kinderkamer

Op de dag zelf heb ik zo af en toe een kijkje genomen in de kamer om het proces te zien. Het is echt leuk om Fenneke zo gepassioneerd aan het werk te zien en ik vind het ook echt heel knap hoe ze alles getekend heeft en vooral ook het kleurgebruik is heel gaaf. De diepte en schaduwen die ze ermee creëert en hoe het alles toch levend maakt.

detailfoto muurschildering

Zowel mijn man en ik, als ons zoontje waren ontzettend tevreden met het resultaat. De kleine man stond te springen in zijn kamer en bleef maar zeggen hoe mooi hij het vond. Supertrots is hij dan ook op zijn ‘nieuwe’ kamer die een magische make-over heeft gehad zo met die prachtige muurschildering.

muurschildering spiderman jungle

Ook een muurschildering?

Wil jij ook een muurschildering in de kinderkamer, in de gang, woonkamer of waar dan ook? En vind je de stijl van Fenneke net zo tof als wij dat vinden? Neem dan zeker even een kijkje op haar website. Daar vind je ook meer over Fenneke zelf, over haar prijzen en kun je direct een brainstorm sessie inplannen. Je kunt haar ook volgen via Instagram.

2 reacties op “Magische make-over: een muurschildering in de kinderkamer

Reageren is niet mogelijk.