“Mag ik al naar de basisschool?”

– Samenwerking – De zomervakantie is alweer voorbij en dat betekent dat er een hoop kinderen voor het eerst naar de basisschool gaan. Onze dochter hoort daar nog niet bij, maar haar beste vriendinnetje Fenna al wel. Regelmatig krijgen wij daarom ook de vraag “mag ik al naar de basisschool?”. Zij staat dus enorm te popelen om erheen te gaan, terwijl het van mij nog wel even mag duren voordat het zover is!

Naar school gaan is dus best wel een dingetje hier in huis. Aan de ene kant juich ik het toe dat zij er al zo goed als klaar voor is. Aan de andere kant is dat het einde en begin van een (nieuw) tijdperk. En dat mag dus van mij nog wel even op zich laten wachten.

Survivalgids voor nieuwe basisschoolouders

Want ik weet niet of ik al klaar ben voor een wereld rondom speelafspraakjes, cito toetsen, kinderfeestjes en lunchtrommeltjes. Ik heb wel het geluk dat onze dochter al zindelijk is, want anders zou ik hem nu toch stiekem gaan knijpen. Maar haar billen afvegen dat lukt nog niet zo goed, doen juffen dat eigenlijk? En hoe ga je om met competitiegedrag van de kinderen? In de peuterklas zie ik dat af en toe al voor komen (“ik ben lekker groter dan jou”), dat zal in de kleuterklas alleen maar meer worden.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Omdat meer ouders het ‘spannend’ vinden dat hun kind naar de basisschool gaat hebben Sofie van den Enk en Bracha van Doesburgh (ambassadeurs van Edukans en beide ook moeder) de handen ineen geslagen en een gratis eenmalige magazine genaamd Vier! ontwikkeld. De Edukans survivalgids voor nieuwe basisschoolouders. Zij noemen deze grote stap namelijk de “grootste verandering sinds de kraamtijd” en ik denk dat ze daar wel gelijk in hebben.

Vier! staat voor de leeftijd waarop kinderen naar de basisschool gaan en natuurlijk voor het vieren van deze heugelijke gebeurtenis. 

Het magazine

Nu ben ik zelf geen fervent magazine lezer. Ik ben meer van de blogs en de boeken en lees daarom vrijwel nooit een magazine. Toch heb ik Vier! van begin tot einde gelezen. Er staan namelijk een heleboel wist je datjes in, een boel foto’s, een vijftal interessante stukken getiteld ‘hoe doe je dat?’ plus een aantal BN-ers gaan met de billen bloot. En naast dat nog meer…

Wist je dat… Kleuters bijna altijd weer uitgehuild zijn tegen de tijd dat jij het schoolplein verlaat?

Het is dus een magazine waarbij heel goed is nagedacht over zowel de onderwerpen als de vormgeving. De makers snappen dat wij ouders eigenlijk geen tijd hebben om op ons gemak een tijdschrift te lezen. Nee meestal gebeurd dit ergens tussendoor, als we eens alleen naar de wc kunnen ofzo, haha.

Bestel hem gratis!

Zoals ik eerder al vermelden kun je het magazine Vier! van Edukans gratis bestellen. Dit kan via hun website: www.edukans.nl/vier. En wanneer je dan toch op de pagina van Edukans bent, snuffel gerust eens rond om te zien wat zij eigenlijk allemaal doen.

Edukans werkt aan grote én kleine onderwijsprojecten voor kinderen en jongeren in ontwikkelingslanden. We zorgen voor goed opgeleide leraren, veilige scholen, betrokken ouders en passende beroepsopleidingen. We werken aan gelijke kansen voor jongens en meisjes en staan klaar voor kinderen in nood. Omdat onderwijs de kans van hun leven is!

Bekijk ook eens het filmpje wat ik maakte over de dag dat ik Sofie en Bracha ontmoette tijdens een lunch voor Edukans.

Gaat jouw kind al naar de basisschool? En vond jij het ook zo spannend?

3 reacties op ““Mag ik al naar de basisschool?”

  • Zoon zit alweer in groep 3…. wat vliegt de tijd.
    Ik vond het een hele overgang toen hij naar school ging. Inmiddels vind ik de regelmaat van school ook wel weer fijn.
    Alleen dat op en neer rijden… pfffff

    Geniet nog maar even van het thuis zijn met je kleine grote meid.

  • Wat een leuk filmpje! En die lippenstift staat je hartstikke goed. Hier zitten de jongens alweer in groep 6 en 5, maar ik weet nog heel goed die eerste dagen dat ze ops school begonnen. Helemaal niet verkeerd dus zo een magazine!

Reageren is niet mogelijk.