Macramé knopen en kopen: van wandkleed tot workshop

macrame by sanne workshops webshop

Macramé is een eeuwenoude techniek die zijn oorsprong kent in diverse culturen over de hele wereld. Ook nu is macramé weer erg populair en zie je het veelvuldig terug komen. Typische items die met macramé worden gemaakt zijn wandkleden, plantenhangers, tassen, sieraden en meer.

Omdat ik pas geleden een workshop macramé heb gevolgd en nu de trotse eigenaresse ben van een prachtig wandkleed vond ik het niet meer dan logisch om ook hier iets mee te doen tijdens mijn winweek t.a.v. het 10jarig bestaan van Meisje-Eigenwijsje!

Wat is macramé

Macramé is een handwerktechniek die bestaat uit het knopen van draden zodat een patroon verschijnt. Deze draden worden met de hand geknoopt. Er zijn verschillende knopen waar je mee kunt werken en je kunt er heel veel verschillende patronen mee maken.

Bol AlgemeenBol Algemeen
macrame plantenhangers

Macramé wordt door velen gedaan als hobby en dat snap ik wel, sinds ik de workshop heb gevolgd begrijp ik helemaal hoe ontspannend het is. En ook hoe leuk het is om zelf dingen te maken door middel van macramé. Zelf maakte ik een wandkleed, maar deze kun je sowieso in vele verschillende vormen en patronen maken.

Je kunt met macramé echter nog veel meer maken. Denk aan sleutelhangers, plantenhangers, slingers, kussens, kerstdecoratie en noem maar op!

macrame sleutelhangers workshop kinderfeestje

Workshop macramé

Onlangs volgde ik dus een hele leuke macramé workshop bij Macramé by Sanne waarbij ik zelf een wandkleed heb gemaakt. Deze workshop had ik cadeau gekregen van mijn schoonzusje, net zoals mijn moeder, haar eigen moeder en haar zus. Met zijn vijven leerden we de vier basisknopen van het macramé en maakten we stuk voor stuk dus een eigen wandkleed.

We zijn zeker drie uur bezig geweest, maar hadden dat totaal niet door. De tijd vloog echt voorbij. Alhoewel ik erg sceptisch was in verband met mijn 2 linkerhanden (ik ben niet zo creatief heb ik altijd het idee), was het eindresultaat toch erg mooi. Het wandkleed heeft dan ook al een eigen plekje in onze woonkamer.

workshop wandkleed macrame maken

Het is echt een aanrader om met vriendinnen of familie samen een workshop te volgen. Super gezellig en je hebt ook nog iets tofs om mee naar huis te nemen.

Over Macramé by Sanne

Sanne Kerver- van Poppel is het gezicht achter het bedrijf. Zij is in 2020 gestart met Macramé by Sanne en maakt onder andere wandkleden, plantenhangers, sleutelhangers, verenhangers en vliegengordijnen. Het touw wat ze gebruikt is van 100% gerecycled katoen.

Daarnaast verzorgt ze dus ook workshops. Zowel voor volwassenen als voor kinderfeestjes! Tijdens een workshop voor volwassenen leer je de basis knopen van macrame en ga je naar huis met een eigen zelfgemaakt wandkleed, daarnaast krijg je ook de werkbeschrijving op papier zodat je thuis de knopen nog eens kunt oefenen.

macrame by sanne wandkleden

Voor kinderfeestjes is het ook erg leuk om een workshop te volgen. Dan maken ze zelf een sleutelhanger van macramé, heel leuk om aan de schooltasjes te hangen.

Winactie Macramé by Sanne

Ter ere van het 10jarig bestaan van Meisje Eigenwijsje mag ik 2x een heel tof wandkleed weggeven. Je ziet de wandkleden hieronder!

macrame workshop wandkleed

Wat moet je doen om kans te maken?

Wat je sowieso moet doen is onder deze blog een reactie achterlaten met daarbij een geldig email-adres.

Verder maak je extra kans wanneer je mijn post op Instagram deelt en/of wanneer je mensen tagt onder de post. Ons beide (@meisje_eigenwijsje en @macramebysanne) volgen op Instagram vinden we hartstikke fijn maar is geen verplichting.

De winnaar ontvangt voor 11 april een mail, dus zorg ervoor dat je een juist email-adres invult bij je reactie. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

19 reacties op “Macramé knopen en kopen: van wandkleed tot workshop

Reageren is niet mogelijk.