Maak van je garage de perfecte hobbyruimte

Als je meer ruimte in huis wilt is de logische keuze misschien uitbouwen, maar dit is erg duur. Een makkelijke manier om een nieuwe ruimte bij je huis te trekken is door je garage te verbouwen. Veel mensen gebruiken de garage als opslag, maar hoe leuk is het als je echt een ruimte voor jezelf hebt, waar je je eigen creativiteit in kwijt kan? In dit artikel lees je hoe je jouw garage om kan bouwen tot de perfecte hobbyruimte.

Zorg voor een goede basis

De garage is in eerste instantie natuurlijk niet gemaakt om als woonruimte te gebruiken, daarom is het belangrijk dat je de ruimte goed voorbereidt voor je het gaat inrichten. De grootste vraag is wat je met de garagedeur gaat doen. Je kan er voor kiezen om deze netjes af te werken met hout, hem compleet te laten verwijderen of om hem te vervangen met een muur met ramen, voor een mooie lichtinval. Wanneer je dit gedaan hebt is het belangrijk om na te denken over de warmte in de garage. De garage is net als de kelder, vaak in de basis een natte koude plek. Zorg daarom dat je het goed hebt geisoleerd. Het makkelijkste is om isolatie onder je dakbedekking te laten plaatsen. Daarnaast is het goed om een airco in de ruimte te plaatsen. Dit is niet alleen fijn met hitte in de zomer, het apparaat helpt ook nog eens met het stabiliseren van de luchtvochtigheid gedurende de rest van het jaar. 

Doe inspiratie op

Nu de voorbereidingen getroffen zijn is het tijd om wat inspiratie op te doen. Op internet zijn duizenden voorbeelden te vinden van mooi ingerichte garages en hobbyruimtes. Bedenk vooraf wat je wilt, houd je van schilderen? Misschien wil je dan wel ezels neerzetten en inspiratieborden. Houd je van fashion? Misschien wil je hier dan wel texturen uitzoeken en poppen neerzetten. Zorg dat je een goed beeld hebt van hoe je wilt gaan inrichten voordat je er echt aan begint. Zo bespaar je veel tijd en moeite en het is ook nog eens heel leuk om rond te kijken op Pinterest.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Richt de ruimte in zoals jij dat wil

Wanneer je weet wat je wilt ga je over op de inrichting. Het is nu een stuk makkelijker, omdat je al voor ogen hebt wat je van de ruimte wilt maken. Wil je de ruimte groter laten lijken? Zorg dan dat je vooral gaat voor wit-tinten. Speel met licht waar je wilt. Als je trots bent op een bepaald deel van de kamer is het leuk om daar iets meer aandacht op te focussen door het extra te verlichten.