De betoverende wereld van Lumina park | Uit tip Eindhoven

Lumina Park Eindhoven

De betoverende wereld van Lumina Park, de nieuwste winterattractie van Nederland. Vanaf 9 december 2023 tot en met 7 januari 2024 kun je deze magische tuin vol prachtige lichtkunstwerken op het terrein van het iconische Evoluon in Eindhoven bewonderen.

Lumina Park

Slechts drie jaar geleden werd het eerste Lumina park in Polen geopend. Inmiddels zijn er daar heel wat bij gekomen, niet alleen in Polen maar ook in Bulgarije, Hongarije, Tsjechië en Litouwen. Nu drie jaar later is het elfde park geopend en wel in Eindhoven, de stad van de gloeilamp. Hoe toepasselijk!

Lumina Park Eindhoven

Lumina Park heeft zich gevestigd op het terrein van het Evoluon in Eindhoven. Dit ruimteschip (natuurlijk niet echt) werd in 1966 aangeboden aan de stad Eindhoven aangeboden ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Philips. Het begon als techniekmuseum van Philips, is daarna jarenlang gesloten geweest voor het grote publiek en fungeerde alleen als congrescentrum. Gelukkig is het sinds eind 2021 weer toegankelijk voor publiek en zijn er weer diverse tentoonstellingen en natuurlijk nu ook Lumina Park.

Je wordt door middel van interactieve licht kunstwerken meegenomen op reis en gaat op ontdekkingstocht door het verleden (en de toekomst). Het thema is dan ook ‘Back to the future’ en natuurlijk hoort daar ook de iconische auto genaamd ‘DeLorean’ bij.

Lumina Park Eindhoven back to the future

Met een app kunnen kinderen tijdens de wandeling door Lumina Park een quiz doen waarbij ze aan het einde iets kunnen winnen. Dat maakt het voor kinderen nog leuker, naast dat er ook een hoop kunstwerken zijn waar ze in kunnen zitten zoals auto’s, een koets, enzovoort. Natuurlijk horen daar ook knopjes en geluiden bij om in te drukken.

lumina park eindhoven

Uit tip Eindhoven: Lumina Park

Wij waren uitgenodigd om tijdens de grand opening naar Lumina Park bij het Evoluon te gaan. Helaas voor ons regende het vrij hard en bleef het ook ons hele bezoek regenen, op een paar minuten na. Dit zorgde er wel voor dat wij Lumina Park niet helemaal hebben kunnen beleven zoals gehoopt.

Toch hebben wij en vooral ook de kinderen enorm genoten van de bijzondere wandeling langs alle 150 lichtwerken. Van het oude Rome, de elegante jaren 20 of gekke 70’s om te eindigen in… de toekomst! Bij de ingang kon je een qr code scannen van een quiz en koos je voor makkelijk of moeilijk. Alle kinderen kozen voor makkelijk dus alleen daar hebben wij ervaring mee. De vragen varieerden van ‘welke muziek instrumenten zijn er’ tot ‘hoeveel ridders staan er bij het kasteel’.

Lumina Park Eindhoven
Lumina Park Eindhoven
Lumina Park Eindhoven

Ook waren er diverse kunstwerken die interactief waren. Zo kon je de muziekinstrumenten laten spelen, zitten in een gave auto, door een doolhof heen lopen waar ook kleine poortjes waren voor de kinderen en zelfs in een draaimolen. Wij hebben er zelf ongeveer 45 min over gedaan, maar ik moet zeggen dat we door de regen niet altijd de tijd namen om te blijven staan en ergens van te genieten.

Lumina Park is echter enorm fotogeniek en ga je tijdens een avond zonder regen dan weet ik zeker dat jij je enorm kunt vermaken met het maken van de leukste foto’s. Wij hebben er gelukkig ook nog wel wat gemaakt zoals je kunt zien.

Lumina Park Eindhoven
Lumina Park Eindhoven
Lumina Park Eindhoven

Of je nu op zoek bent naar een leuke activiteit voor een date night, een vriendinnen uitje of gezellig met je gezin op pad wilt, Lumina Park is een leuk winters uitje.

Informatie over Lumina Park

  • Lumina Park is dagelijks geopend van 16.45 uur tot 21.00 uur. Na 20.00 kun je niet meer naar binnen.
  • Er zijn 500 gratis parkeerplaatsen.
  • Kinderen onder de 2 jaar zijn gratis.
  • Je kunt een familieticket kopen van €65 waarmee je met 2 volwassenen en 2 kinderen naar binnen kunt.
  • Zowel in het restaurant van het Evoluon als buiten in de tuin kun je wat te eten en drinken halen.
  • Lumina Park is rolstoeltoegankelijk.
Lumina Park Eindhoven

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *