Lovesync: werken aan onze relatie

Liefde is een werkwoord. Wie dat voor het eerst bedacht heeft weet ik niet, maar dat het waar is wel. Liefde is een prachtig iets, maar het is ook het meest mysterieuze ding wat bestaat. Niet voor niets dat er zoveel boeken en liedjes over geschreven zijn. Daarom blijven mijn man en ik ook werken aan onze relatie. Want wij vinden het onze liefde waard om er tijd in te steken.

Zeven jaar samen

Afgelopen mei waren we zeven jaar samen en vijf jaar getrouwd. In het artikel wat ik toen schreef vertelde ik al openhartig dat ook wij zo onze ups en downs hebben. En dat is ook niet meer dan logisch. Want met een postnatale depressie en alle ellende die dat gebracht heeft is het ook gewoon pittig. Zoiets zet meer dan wat druk op je relatie. En daarnaast dan nog een dochter die heel kritiek heeft gelegen in haar eerste levensmaand. En een zoontje die een aangeboren afwijking heeft en nog allerlei andere dingen. Dat geeft zorgen en stress, naast alle andere dingen die je meemaakt.

Echter wil dit niet zeggen dat wij relatieproblemen hebben. Integendeel. Het betekent echter wel dat wij hier hard aan werken en dat we dingen niet zomaar voor lief moeten nemen. We moeten echt tijd vinden voor elkaar en dat is soms best lastig.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Werken aan onze relatie

Ik had al een tijdje het gevoel dat ik wat meer aan onze relatie wilde werken, maar ik wist niet goed hoe. Om echt naar een relatietherapeut te gaan vond ik echt een stap te ver. Dat doe je, in mijn ogen, als je echt denkt dat je je relatie moet redden. Maar in ons geval is het meer het verbeteren van onze relatie. Handvaten krijgen om onze liefde nóg sterker te maken dan hij als is.

Want dat onze liefde sterk is dat kun je wel concluderen na alles wat we samen hebben doorstaan.

Omdat mijn man niet zo is van de zelfhulp via een boek en ik dus een relatie therapeut niet nodig vind leek er weinig te zijn wat we konden doen. Behalve blijven praten samen. Daarom was ik eigenlijk best blij het het online relatie verbeter programma van LoveSync op ons pad kwam.

LoveSync: online relatie verbeter programma

Een tijd geleden zag ik ergens een oproep van Jonathan van LoveSync, zij waren op zoek naar bloggers die hun programma wilde uitproberen. Omdat ik best wel van ‘out of the box’ denken ben gaf ik direct aan wel interesse te hebben. Niet lang zat ik minstens een uur met Jonathan aan de telefoon. Het was echt een enorm mooi en goed gesprek over hoe zij LoveSync in samenwerking met psychologen hebben ontwikkelt maar ook waarom.

Zij wilden namelijk een programma ontwikkelen voor mensen die graag hun relatie willen verbeteren of verdiepen, maar de stap naar een relatietherapeut te groot vinden. Zij zijn ervan overtuigd dat wanneer je aan de slag kunt gaan op momenten en tijden die jij kiest de drempel een stuk lager is.

Het zelfhulpprogramma

In dit online zelfhulpprogramma kun je zelf kiezen hoelang je erover wilt doen. Ze raden aan om het tempo van zes weken aan te houden, waarbij je elke week een module afrond. Maar je kunt er ook voor kiezen om er 12 weken over te doen of om zelf een tempo te kiezen. Wij kozen voor het laatste, maar ik moet toegeven dan wat meer houvast en deadlines voor ons wellicht beter had gewerkt. Over module 1 hebben we namelijk erg lang gedaan, omdat we graag de modules samen wilden doorspreken (zoals aanbevolen), maar dit telkens vergaten.

Wanneer je echt voor 6 of 12 weken kiest krijg je ook reminders via de email. En dat lijkt me eigenlijk wel erg handig.

Je start met een gratis RelatieCheck die slechts 2 minuten duurt. De uitslag ontvang je via de mail en geeft een indruk, maar is geen diagnose. Daarna kun je ervoor kiezen om het programma te volgen. Dit programma is deze zomer slechts €29,95 (wanneer je eerst de gratis RelatieCheck hebt gedaan) en is, in mijn ogen, zeker de moeite waard om uit te proberen.

De modules en opdrachten

In het LoveSync programma vind je zes modules en elke module bestaat uit meerdere korte lessen. Je bent per les slechts een minuut of 10 kwijt dus het is ook niet zo dat je uren eraan moet besteden. Vaak bestaat een les uit een video en een opdracht. Zo kijk je bijvoorbeeld terug naar het begin van je relatie. Waarom werd je verliefd op de ander en wat waren nu die eigenschappen die jij zo aantrekkelijk vond?

werken aan onze relatie

Wat ik zelf erg prettig vond ook aan de modules waren de eyeopeners die ertussen stonden. Dit waren doorgaans gewone zinnen maar deze zorgden er wel voor dat ik echt ging nadenken hierover. En ook dat ik bepaalde dingen besefte.

Je relatie is altijd anders, hij wordt nooit meer zoals vroeger en zal in de toekomst nooit meer zo worden als vandaag.

Aan het einde van elke module kun je een samenvatting downloaden met de belangrijkste opdrachten. Deze kun je gebruiken voor je gesprek met je partner over de module.

Onze ervaringen met LoveSync

Als eerste wil ik een tip geven voor wanneer je het programma gaat volgen. Kies echt voor een tijdslimiet zoals zes weken of twaalf weken. Wij deden dit niet waardoor we het programma dus te lang lieten liggen. Daar zijn we gewoon heel eerlijk in. Maar op de momenten dat we wél aan het programma werkten vonden we dit heel prettig. De video’s zijn kort, de opdrachten zijn fijne nadenkers maar niet dat je je hoofd erover breekt. Zowel ik als mijn man vonden het fijn om hiermee bezig te zijn.

Ik kreeg vooral heel veel inzichten. Zoals in de module over de verschillende communicatietypes en hoe verschillen vaak echt wel te overbruggen zijn. Je gaat anders nadenken over bepaalde dingen en je houding verandert hierdoor ook. Bij mij tenminste wel en volgens mij ook bij mijn man. We hebben het programma overigens nog niet helemaal doorlopen, we zitten er nog middenin. We hebben een jaar toegang dus we hebben nog genoeg tijd om er verder mee te gaan.

Maar tot nu toe zijn we zeker wel tevreden erover. Het zorgt ervoor dat we wat meer op emotioneel niveau communiceren en echt even de tijd nemen met en voor elkaar. We plannen voortaan gewoon de momenten in dat we met LoveSync aan de slag gaan.

1 reactie op “Lovesync: werken aan onze relatie

  • Dit klinkt heel interessant! Al zou ik toch ook niet zo snel de stap nemen om dit te doen. Eigenwijs misschien? Ben benieuwd wat het jullie aan t eind van het programma oplevert en als je er over een paar jaar op terug kijkt of je er dan nog aan denkt…

Reageren is niet mogelijk.