Lootjes trekken: cadeaus voor volwassenen

kira-auf-der-heide-475623-unsplash

Voordat ik kinderen had vierde ik met regelmaat Sinterklaas met vrienden. Dan deden we een dobbelspel of we trokken lootjes. In het jaar dat ik voor het eerst zwanger was hebben we zelfs met mijn familie surprises gemaakt. Super leuk, want Sinterklaas hoeft echt niet alleen voor kinderen te zijn. Ook dit jaar besloten we met mijn familie om iets voor elkaar te doen met Sinterklaas. We trokken lootjes en het is nu de bedoeling dat we voor een bepaald bedrag cadeautjes open én een gedicht schrijven. Op zoek dus naar Sinterklaas cadeaus voor volwassenen!

Lootjes trekken

Met mijn schoonfamilie trekken we overigens elk jaar al lootjes, met kerst. De kleinkinderen krijgen dan altijd cadeaus van mijn schoonouders (en wij ook trouwens) en dit is dan iets extra’s voor elkaar. Het is een traditie geworden, net zoals de cadeaus die sommige mannen dan vragen. Zo vraagt een van de mannen standaard sokken en een bepaalde whiskey. En een ander wil altijd witte t-shirts. Heb je een van hen als lootje getrokken dan hoef je niet lang na te denken over cadeaus. Heb je de pech (of is het geluk) om voor een van de anderen iets te kopen, dan kun je op zoek gaan naar cadeaus.

Mijn lootje

Wie mijn lootje wordt voor kerst dit jaar weet ik nog niet, want nog niet iedereen heeft zijn lootje ingeleverd. Maar ik weet wel al mijn Sinterklaas lootje bij mijn eigen familie. Wie dat is ga ik natuurlijk niet vertellen want misschien leest zij.. of hij.. wel mee.

Lees ook: Kerstcadeau inspiratie voor acht verschillende mannen

Cadeaus onder de €15

Met lootjes trekken moet je je vaak aan een bepaald bedrag houden. Besluiten jullie om voor een laag bedrag iets te kopen kan dat lastig lijken. Maar dat hoeft dus niet. Ik vond een aantal toffe cadeaus voor volwassenen onder de vijftien euro.

Heb je een koukleum in de familie dan zijn deze toffe eenhoornsloffen misschien wel iets als cadeau. Ze waren duurder dan die vijftien euro hoor, maar je koopt ze nu voor slechts €6,95. Ik wil ze ook!!

eenhoorn sloffen cadeaus sinterklaas kerst

Of wat denk je van een wijnglas voor de wijnliefhebber? Lijkt me overigens wel lastig drinken…

Ik vond ook nog een aantal hele toffe mokken. Je zult misschien denken, wat moet ik nou met een mok? Maar als iemand die echt weet ik hoeveel mokken in huis heeft – tot grote ergernis van de man – weet ik dat dit voor sommigen een heel tof cadeau is. Zeker als er teksten op staan als “je hebt gelijk, schat”.

Verder vond ik ook een heel tof lichtsnoer met wasspeldjes waar je dus kaartjes aan kunt hangen. Ik vond hem zo leuk dat ik hem gewoon zelf heb gekocht. Leuk voor de kerstkaarten!

lichtsnoer kerst cadeau sint

Ik kwam natuurlijk nog veel meer toffe cadeaus tegen, maar kan niet alles opnoemen. Wel wilde ik nog even deze leuke weekplanner laten zien. Handig voor de moeder die het overzicht niet meer heeft of voor die ene vriendin die altijd en overal lijstjes maakt.

Cadeaus onder de €30

Mag je wat meer uitgeven dan kun je ervoor kiezen om een aantal goedkopere cadeaus te geven. Of je kiest één duurder cadeau uit. Ga je voor dat laatste dan heb ik een aantal leuke suggesties voor je.

Zo vond ik een heel tof cadeau voor mijn moeder. Heb ik mijn moeder als lootje dan ben ik dus al klaar met dit cadeau. En heeft iemand anders haar: dit is echt iets voor haar.. Misschien ken jij ook wel iemand die van pittig eten houdt. Nou… pittiger dan dit kan het niet!

Heeft er iemand net een nieuwe woning of zijn ze van plan om de woonkamer of slaapkamer een make-over te geven? Dan is het altijd leuk om een toffe poster te geven. Je kunt gaan voor de standaard ‘home sweet home’, maar er is zoveel meer keus!

Wil je een cadeau kopen voor iemand die enorm van vloggen of filmpjes maken houdt? Dan is deze stabilizer misschien wel iets. Ik zit er zelf ook aan te denken om hem te kopen.

Ook nu geldt: er is zoveel te kopen.. Kijk echt naar de persoon voor wie je iets gaat kopen en zoek dan iets uit wat echt bij hem of haar past. Er is zoveel keus!

Tip voor de juiste cadeaus voor volwassenen

Zoals ik hierboven al aangaf is de belangrijkste tip eigenlijk wel om iets te kopen wat echt bij diegene past. Kijk naar zijn of haar hobby’s en guilty pleasures. Is er iets wat diegene graag eet of drinkt? Of is hij of zij misschien fan van een bepaald persoon, tv serie, film, enzovoort? Uit al dat soort feitjes kun je zulke leuk cadeau ideeën halen.

Zo heb ik een vriendin die wekelijks borrelt. Hoe leuk is het dan om een borrelpakket samen te stellen. En een vriend van mij is gek op Star Wars, kies dan daar iets van uit. Zo kun je altijd wel dingen bedenken, want vrijwel alles is te koop. Of zelf samen te stellen natuurlijk.

Vind jij het moeilijk om cadeaus te bedenken/kopen?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje