Loempiataart (Weight Watchers proof)

gezonde loempiataart in springvorm

Vandaag deel ik met jullie het overheerlijke recept van een loempiataart. Al voor mijn zwangerschap van Milo had ik dit recept op mijn lijstje staan om te maken, maar kwam het er niet van. Nu ik weer opnieuw gestart ben met Weight Watchers heb ik eindelijk de tijd genomen om hem te maken.

Dat deze loempiataart Weight Watchers proof is zegt overigens niets over hoe lekker hij is. Mensen denken namelijk al vaak bij de woorden Weight Watchers aan ‘minder genieten’. Maar ik kan je vertellen.. Sinds ik weer begonnen ben met Weight Watchers geniet ik juist meer. En deze loempiataart is ook zeker genieten.

Lees ook: Gezonde apppeltaart | de wappeltaart

Bol AlgemeenBol Algemeen

Loempiataart (Weight Watchers proof)

Het recept van de loempiataart heb ik via iemand van Weight Watchers dus niet zelf bedacht. Je kunt deze loempiataart ook met vier kleine bakvormen maken zodat je voor ieder persoon een eigen taartje hebt. Maar ik maakte hem gewoon met een grote bakvorm (24 cm).

Op zoek naar een nieuwe bakvorm? Klik dan hier. 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram kipfilet
  • 125 gram hamblokjes
  • 400 gram oosterse wokgroente
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eieren
  • 4 (of 5) vellen filodeeg
  • verse ananas (uit blik kan ook maar is minder Weight Watchers proof)

Voorbereidingen:

Ontdooi de filodeeg ruim op tijd en verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de kipfilet en ananas in stukjes en maak de knoflook klein. Mix de eieren met een eetlepel sojasaus en een beetje peper.

Hoe te bereiden:

Bak de kipfilet samen met de knoflook in 1 eetlepel sojasaus. Nadat de kip gaar is voeg dan de hamblokjes toe en bak deze even mee. Daarna voeg je de wokgroente, ananas en nog een eetlepel sojasaus toe. Deze wok je nog zo’n 4 minuten mee.

Ondertussen leg je 1 vel filodeeg op de bodem van de bakvorm en leg je de andere vellen tegen de rand eromheen. Schep het kip/ham/groente mengsel in de bakvorm, giet het ei/soja mengsel erover en vouw de randen dicht.

Dan in de oven zo’n 30 minuten en je loempiataart is klaar!
Eet smakelijk!

loempiataart weight watchers proof

11 reacties op “Loempiataart (Weight Watchers proof)

Reageren is niet mogelijk.