Vriend konijn had bijna een vriendinnetje!

Het toeval wil dat we gisteren opeens besloten om vriend konijn bij ons thuis op te halen om hem hier in het buitenhok neer te zetten. (Hier is overigens bij mijn ouders aangezien zij op vakantie zijn en wij op de (beesten)boel passen.) Hij zat tot dan toe al die tijd nog thuis in zijn binnenhok, best zielig dus. Maar omdat het weer nu is omgeslagen durfde ik het wel aan om hem hierheen te halen in het buitenhok.11059991_10153423210395977_3669008456606781734_o

Konijn ontsnapt?

Hij was net aan het rondhupsen in zijn nieuwe onderkomen toen ik een berichtje kreeg van een buurtgenoot. Of we ons konijn kwijt waren want er liep een hangoor konijn door de straat. Het grappige was dat ik natuurlijk wist dat vriend konijn in zijn hok was maar ik toch stiekem even ging controleren. Nee ons konijn was het niet. Maar wel van iemand anders dus. Ik liep direct door naar de straat en vroeg waar ze hem voor het laatst gezien had. Het duurde niet lang of ik had het konijn in de gaten.

Wauw, wat een pracht beestje, mooie bruine vacht en echt hele lange hangoren. Je kon zien dat het ook nog een jong beestje was. Ik probeerde hem te vangen, maar ondanks dat hij me dichtbij liet komen sprong hij toch telkens weg. Gelukkig kwam mijn man me al snel te hulp en samen hadden we hem binnen een paar minuten toch gevangen. Oooh ik was op slag verliefd!

Losgelaten ivm de vakantie of…?

Eenmaal weer terug bij het huis deden we hem in het vervoerskooitje omdat we niet wisten of het een vrouwtje of mannetje was plus het beestje kon een ziekte bij zich dragen. Daarom durfden we het niet aan om hem/haar bij ons konijn neer te zetten. Ik plaatste direct op Facebook een oproep, in meerdere groepen en hoopte dat er reactie op kwam. Alleen hoe langer de tijd verstreek hoe meer ik eigenlijk hoopte dat het beestje toch losgelaten was in plaats van ontsnapt. Klinkt cru, maar ik wenste dat alleen maar zodat we het beestje konden houden.

Als er niemand zou komen voor het konijn zouden we vandaag naar de dierenarts gaan om hem na te laten kijken en om te kijken of het een vrouwtje zou zijn. Als het een vrouwtje is kan ze namelijk bij ons mannetjes konijn wat gecastreerd is. Maar twee mannetjes konijnen samen gaat niet.

De oplossing

Mijn man haalde ons binnenhok op thuis voor het konijn zodat het diertje wat meer vrijheid zou hebben. Echter bedacht hij zich op dat moment dat het konijn wellicht van de nieuwe overburen kon zijn. Zij zijn net pas hier komen wonen dus wie weet… Mij leek dat een kleine kans, maar vooruit.. Vraag het maar. En ja hoor! Het vrouwtje (want het bleek dus een vrouwtje te zijn) was uit haar hokje ontsnapt. De overburen blij, het konijn blij en ik…. Stiekem toch wel verdrietig, want daar ging het vriendinnetje voor vriend konijn!

Gelukkig heeft hij nog een ander vriendinnetje. Die ook graag zijn konijnenhok inklimt. Of het nu een binnenhok is of een buitenhok!11780037_10153423210390977_7259094904373899720_o

Comments

comments

Lifestyle
Previous Story
Next Story
 • Gerdien
  3 augustus 2015 at 13:37

  Wat een lief verhaal! Jammer dat je het beestje niet kon houden. Ik zou gaan informeren voor een vriendinnetje voor jullie Nijn, vindt hij vast gezellig!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje)
   3 augustus 2015 at 16:38

   Vond mijn man dat maar goed. Maar nee.. Helaas!

 • Jenn
  3 augustus 2015 at 14:14

  Jammer voor jullie, maar wel fijn dat het konijntje niet gedumpt was 🙂 Fijn dat het goed afgelopen is, en misschien kunnen jullie eens kijken naar een ander vriendinnetje voor hem?

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje)
   3 augustus 2015 at 16:39

   Mijn man wil geen dieren er meer bij. Ik zeur hem al jaren aan zn hoofd haha. Alleen bij dit diertje kon hij t ook niet over zn hart krijgen t weg te doen, wie weet wat er dan mee gebeurd..

 • Anita
  3 augustus 2015 at 15:13

  Wat fijn dat ze weer terug is bij haar baasjes, gelukkig dat ze niet gedumpt is!

 • Christel
  3 augustus 2015 at 19:42

  Zit ze nu ook in het buitenhof al? Het is een kadee, jullie Fay. Maar de mensenwereld blij met hun teruggevonden konijn.

 • %d bloggers liken dit: