Van huurhuis tot droomhuis

droomhuis

Helaas niet ons huis hoor, I wish!

Het huis waar we inmiddels al zo’n twee jaar in wonen is niet ons droomhuis. Het is niet alleen oud, maar vooral ook slecht geïsoleerd. De ramen zijn beneden wel van dubbel glas, maar toch voel ik het bij de ramen altijd tochten. Dat komt waarschijnlijk door de kozijnen, deze zitten er volgens mij net zo lang in als dat het huis oud is. In de winter is het altijd erg koud, vooral boven in de slaapkamer van onze dochter. We moeten dan ook echt flink stoken willen we het daar warm krijgen. Puur omdat de warmte gewoon binnen no time lijkt te verdwijnen.

Toch denk ik dat we van dit huis best ons droomhuis kunnen maken. Laten we eerst op de onderverdieping beginnen. In onze woonkamer hebben we twee hele grote ramen. eentje voor en eentje achter. Het achterraam beslaat de hele breedte. Deze zou ik er graag uit willen halen en er een schuifpui in zetten. Wel eentje die goed geïsoleerd is haha. Zo kunnen we vanuit de woonkamer meteen de tuin in zonder dat we eerst door de keuken en bijkeuken moeten. Ook oogt het gewoon een stuk mooier.

Verder zou ik aan de achterkant buiten een veranda willen. Dat oogt super gezellig en dan hoef je niet meer moeilijk te doen met parasollen en een paviljoen waarbij de tent er steeds afwaait. Als we dan toch bezig zijn in de tuin zou ik graag een klein schuurtje willen. We hebben helemaal geen opbergruimte in de tuin en dat is heel irritant. We hebben nu onze fietsen bij mijn ouders in de garage staan en de tuinkussen liggen op zolder. Maar als het zomer is dan liggen de kussens binnen enorm in de weg en de fietsen staan in weer en wind. Niet bepaald goed.

bathroom-690774_1280Dan gaan we een verdieping hoger. We hebben nu echt een hele kleine badkamer. Daar kan je niet echt iets anders van maken, maar ik zou van de kamer waar Fay nu slaapt een tweede badkamer met bad willen maken. Ik mis het hebben van een bad enorm en in de badkamer die we nu hebben kan ik mijn kont amper keren. Met een grotere badkamer voorzie ik ook in de toekomst een wat prettigere ochtendritueel haha.

Dan de zolder. Daar waar het meeste werk te doen is. De zolder is enorm groot, maar staat vooral vol. Vol met dingen zoals kerstspullen, maar ook oude kleertjes van Fay, haar wieg en zo kan ik nog wel even doorgaan. De zolder is echt enorm donker, er is maar 1 klein raampje bij de trap en meer niet. Dus ik zou er een dakkapel opzetten en aan de andere kant een dakraam. Dit zorgt voor veel meer licht en wanneer dat er is, kunnen we er ook een slaapkamer van maken, of twee. Of een slaapkamer en een studio voor mijzelf. Ja ik zie het al helemaal voor me.

We hebben nu overigens op de eerste verdieping rolluiken maar deze zijn enorm verouderd. Ik zou deze willen vervangen voor Velux rolluiken en dan niet alleen de eerste verdieping maar ook beneden. Dit in verband met inbraak maar ook zodat de warmte binnen blijft in de winter en buiten in de zomer.

Ja, als ik veel geld zou hebben dan wist ik het wel. Dan maakte ik van dit huurhuis een droomhuis!

testafbeelding

Comments

comments

Lifestyle
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Simpel, met een snufje liefde
  22 december 2015 at 07:06

  gelukkig hebben wij een paar jaar geleden alle ramen en kozijnen kunnen vervangen. Wij hadden ook van die enkelglas tochtende ramen en kozijnen. Tja, als ik veel geld had dan wist ik het ook wel.

  • Reply
   Nicole (Meisje Eigenwijsje)
   22 december 2015 at 13:54

   Ja wij beginnen er niet aan omdat we het huren. Dat is al weggegooid geld, laat staan zoiets doen 😉

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  22 december 2015 at 09:25

  Leuk om zo te dromen! Ik dacht eerst eventjes dat het huis op de foto je huis was : )

  • Reply
   Nicole (Meisje Eigenwijsje)
   22 december 2015 at 13:54

   Haha ja dachten er meer dus heb het er maar even bij gezet.
   Nee wij hebben niet zo’n groot huis 😛 Ook niet vrijstaand!

 • Reply
  Marjolijn
  22 december 2015 at 09:36

  Wij hebben nu een koophuis, maar dit is zeker niet ons droomhuis. We wachten nog 2 jaar, wanneer de woningmarkt aantrekt zetten we het te koop en gaan we verhuizen naar een huis in een dorp waar we al langer over dromen, trekt de woningmarkt niet aan, dan gaan we dit huis van voor tot achter verbouwen zodat het een heel eind in de richting komt van ons droomhuis. Maar ik hoop dat we over een jaar of 3 ons huis verocht hebben en kunnen verhuizen naar het huis en dorp van onze dromen.

 • Reply
  Wilmaaa
  22 december 2015 at 10:02

  Wij wilden ook graag verhuizen, maar hebben nu besloten om van ons huisje ons droomhuis te maken 🙂

 • Reply
  Anita
  22 december 2015 at 10:38

  Een schuifpui is inderdaad heerlijk en door een dakkapel krijg je best wel wat licht binnen! Heerlijk om zo te dromen. Ik ben blij met ons huis, zeker omdat dit het eerste huis is van onszelf.

  • Reply
   Nicole (Meisje Eigenwijsje)
   22 december 2015 at 13:53

   Kan ik me goed voorstellen!
   Dat blijft een droom van ons, ons eigen huis hebben 🙂

 • Reply
  Sas
  22 december 2015 at 20:41

  Leuk om zo te dromen! Wij zijn uiteraard bezig met de verkoop van ons huisje om ons droomhuis te vinden. Zo erg veel zin in! Hoewel het nog even op zich laat wachten…

 • Reply
  Nathalie
  22 december 2015 at 20:52

  Wij zijn op zoek naar een huis…. Maar de zoektocht verloopt moeizaam. En ja, een velux is handig eh ;-)))

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: