Uit tip: maak een herfstwandeling

Het is misschien overbodig om deze tip te geven, maar toch doe ik het. Omdat het echt een geweldig uitje is, niet alleen voor jezelf maar vooral ook voor je kind. En mocht je ook een hond hebben, dan ook voor je hond(en). Een herfstwandeling maken, niet alleen omdat het gewoon gezond is om lekker in de buitenlucht te wandelen, maar ook omdat je enorm veel ziet in de herfst. Wacht echter niet tot het einde van de herfst, want dan zijn alle bladeren dor of weg, de paddenstoelen kapot of verdwenen en het weer veel te guur. 

Herfst wandeling met kinderen

Nu zijn er afgelopen week ook al een aantal hele gure en koude dagen geweest, maar we mogen eigenlijk niet klagen. Zaterdag was het bijvoorbeeld heel zacht weer en, ook heel belangrijk, droog! Er lagen wel wat plasjes maar dat maakt het eigenlijk af. Een herfstwandeling dus. Wij maakten hem vlakbij het huis van mijn oom en tante, samen met hen en hun hond Luca. Fay wilde natuurlijk de hele tijd zelf lopen en dat was af en toe wachten, maar dat maakte het wel extra leuk. Ze keek haar ogen uit en genoot echt zichtbaar!

_MG_9284Deze foto is door mij gemaakt.IMG_7481IMG_7484Bovenste 2 foto’s zijn door mijn tante gemaakt met haar mobiel.

De paddenstoelen

Ik had tijdens een andere herfstwandeling al wat foto’s van paddenstoelen gemaakt, echter kon ik amper de rood met witte stippen vinden. Dit vind ik super jammer want dat zijn vaak de mooiste. Gelukkig stonden er in dit gebied echt een heleboel, mijn oom wist precies waar dus ik kon mijn geluk niet op!

paddenstoelenjacht herfstwandelingWel erg vervelend dat er velen kapot waren. De paddenstoel linksboven was zelfs uit de grond getrokken. Dit leverde wel een mooie foto op, maar toch..

De kleuren van de herfst

Het allermooiste aan de herfst vind ik vooral ook de gekleurde bladeren. Echt een prachtig aanzicht is dat al die kleuren door elkaar; groen, geel, rood, oranje, bruin en soms zelfs paarsachtig. We liepen op een gegeven moment langs de muur van de snelweg en die klimop was gewoon zo prachtig om te zien, ik moest er een foto van maken!_MG_9307

Eenmaal terug bij het huis van mijn oom en tante ging ik ook nog even de achtertuin in voor wat mooie foto’s. Er stond nog best veel in bloei.. bloemen

Maak jij ook wel eens een herfstwandeling?

Comments

comments

Lifestyle
Previous Story
Next Story
 • Marion
  19 oktober 2015 at 06:44

  Ik kan niet wachten tot ik weer kan wandelen. Dit zijn de momenten dat ik baal van mijn ziek zijn. Gelukkig is het bos nog heel lang mooi, wordt nog mooier zelfs, dus mijn tijd komt nog wel. De herfst is echt zo mooi in het bos!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje)
   19 oktober 2015 at 10:52

   Ja kan ik me voorstellen. Ik heb er ook erg lang op moeten wachten door mn apneu. En nog heb ik afgelopen weekend veel te veel gedaan. Nu ik eindelijk slaap denk ik dat ik alles weer kan *bloos*

 • Jenny - ikreis.net
  19 oktober 2015 at 07:50

  Wandelen in de herfst is geweldig! Zelfs zonder kinderen en zonderen hond 🙂

  Ik lag een paar weken geleden uren op m’n buik in het bos voor de paddo’s…

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje)
   19 oktober 2015 at 10:43

   Hahaha ja zelfs zonder kinderen en hond is het leuk ja! Heb je de foto’s ook op je blog staan?

 • Barbara
  19 oktober 2015 at 08:39

  schitterende foto’s!!! Hier ligt een wandeling zeker in de planning, maar ik wacht op het zonnetje, dat maakt alles nog mooier!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje)
   19 oktober 2015 at 10:53

   Hopelijk wacht je niet voor niets!

 • Sas
  19 oktober 2015 at 08:47

  Wat een heerlijke foto’s! Echt genieten. Ik wil vaker een leuke wandeling maken. Vorige week nog een shoot gehad met mijn vriendinnen in de bossen.. Zo mooi met al die herfst<3

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje)
   19 oktober 2015 at 10:53

   Oh ja dat is zeker prachtig… Fotografeer zelf ook graag in het bos nu, Fay is dan mijn modelletje!

 • Anita
  19 oktober 2015 at 09:38

  Wat een schitterende foto’s van de paddenstoelen. Ik moet ook snel even het bos in gaan, vind de herfstkleuren namelijk prachtig!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje)
   19 oktober 2015 at 10:54

   Kunnen ook keer samen gaan!

 • Tamara
  19 oktober 2015 at 09:55

  1 voordeel van de herfst, de mooie wandelingen. Mooie foto’s! Hier al 2 flinke herfstwandelingen gemaakt. Binnenkort ook wat foto’s hiervan online 🙂

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje)
   19 oktober 2015 at 10:54

   Ja leuk!! Ik heb een hoop foto’s nog niet eens laten zien 😛

 • Marijke
  19 oktober 2015 at 16:43

  JA heerlijk wandelen in de herfst. Ik had alleen geen paddestoelen, nou ik bedoel, geen rode met witte stippen. Maar wel andere en blaadjes, en kastanjes, appels. Heerlijk vind ik het in de herfst buiten.

 • Mama van Vesper
  19 oktober 2015 at 16:47

  wij hebben dit weekend ook een herfstwandeling gemaakt, Vesper vond het super!

 • Lilian
  19 oktober 2015 at 22:35

  Wat een mooie foto’s! En een mooi meisje! 🙂

  Wij gingen vorige week wandelen in het bos en toen nam Anna een loep mee. Liep ze de hele tijd met die loep voor haar oog het bos af te speuren, zag er zo hilarisch uit haha.

 • %d bloggers liken dit: