Tips voor weekendje weg met peuter

Alweer een hele tijd geleden ben ik alleen met mijn peuter dochter een weekend weg geweest. Ik kreeg toen zulke leuke reacties en ook vragen hoe ik dat in hemelsnaam gedaan heb. Het heeft even geduurd maar bij deze deel ik mijn tips voor weekendje weg met peuter.

Ik moet wel toegeven dat ik het redelijk makkelijk had. Mijn dochter doet geen middagdutje meer en ze is ook best makkelijk qua slaaptijden. Natuurlijk heeft ze wel haar slaap nodig, maar of ze nou van 19 tot 6 slaapt of van 21 tot 8 dat maakt haar niet uit. Ze pakt haar uren wel.

Reistips

 • Ga, wanneer het kan, met het openbaar vervoer. Wij gingen met de trein naar Utrecht en wat vond onze dochter dit toch leuk!! Reizen met de trein is al een hele belevenis plus je hebt zelf ook de volledige aandacht voor je kind.
 • Schat een loopafstand goed in. En houdt rekening met de korte beentjes van je kind. Dit deed ik op de heenweg niet, echter was de afstand van het station naar het hostel voor de kleine dame net iets te ver. Op de terug weg ben ik dus wel zo slim geweest om de bus naar het station te pakken.
 • Neem snacks voor onderweg mee, bijvoorbeeld lekkere stukjes fruit of een zakje popcorn. Dat maakt het reizen meteen een feestje.
 • Probeer met reizen rekening te houden met slaapjes. Ga je met de auto dan zou je tijdens een slaapje kunnen rijden, tenminste zo zou dat werken met mijn kind want die slaapt dan in de auto. Maar ga niet treinen op het moment dat je kind eigenlijk een slaapje zou moeten doen. Dat is voor niemand gezellig haha.

Accommodatietips

 • Is het een kind- en ouder vriendelijke accommodatie? Je zou dan kunnen denken aan genoeg ruimte voor je kind om te spelen, een aparte ruimte voor jouzelf om je terug te trekken wanneer je kind gaat slapen en bijvoorbeeld een lobby waar je wat kunt drinken.
 • Ligt de accommodatie centraal van leuke uitstapjes? Zijn er dus genoeg leuke dingen te doen in de omgeving? Zo hadden wij bijvoorbeeld het Nijntje museum in de buurt en ook was er op niet al te verre afstand een gave binnenspeeltuin. Ook is het leuk om bijvoorbeeld een kinderbioscoop in de buurt te hebben voor druilerige dagen!

Omgevingtips

 • Is er een speeltuin in de buurt? Dat hoeft geen grote te zijn, alleen een glijbaan en schommel is al genoeg. Wel is het soms lastig om hier achter te komen, maar wanneer je een oproep doet op Social Media is er altijd wel iemand die het weet. En anders een park opzoeken, daar is 9 van de 10 keer wel een speeltuin.
 • Zorg ervoor dat je weet waar de kindvriendelijke eetgelegenheden zijn. Zo zat er bij ons om de hoek een lunchroom waar je ook kon dineren inclusief een speelhoek en kindermenu.

Extra tips

 • Ga op tijd eten, uit eten gaan duurt altijd langer dan thuis en wanneer je pas om 18 uur gaat eten dan wordt het al snel laat.
 • Wanneer het kan, vraag om een late checkout. Zo hoef je in de ochtend niet te haasten en heb je alle tijd om rustig te ontbijten, spullen te pakken en op je gemakje weg te gaan. Vaak is een late checkout pas om 15uur waardoor je kind ook nog even een slaapje kan doen.

En de laatste tip: probeer niet alles in de hand te houden, laat los laat gaan!

Ben jij al eens alleen met je peuter een weekend weg geweest?

Comments

comments

Lifestyle
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Channa
  25 oktober 2017 at 06:48

  Handige tips die ook in het algemeen toegepast kunnen worden. Vooral de korte beentjes vergeten we nog wel eens.

 • Reply
  Karin
  25 oktober 2017 at 06:53

  Mijn muppet is nog iets te klein maar het lijkt me ontzettend leuk om ook zo’n uitstapje met haar te maken als ze iets groter is. Leuke tips!

 • Reply
  Fleur
  25 oktober 2017 at 17:55

  Wij zijn begin dit jaar met z’n 3-tjes (zonder papa) naar Brussel gegaan met de trein voor een weekendje. Superleuk, en heel gezellig

 • Reply
  Christa
  25 oktober 2017 at 17:56

  Kijk dit zijn nog eens leuke en leerzame tips! Wat een ontzettend leuk idee om met je peuterdochter weg te gaan!
  Is wel een idee voor mij om dat eens met mijn kleuterzoon te doen.
  Bedankt voor deze tips!

 • Reply
  Gerdi - Blond&Bruin
  26 oktober 2017 at 10:27

  Wat een leuk idee om samen met je kind een weekendje weg te gaan.. Moet ik ook eens plannen met de oudste (6).

 • Reply
  Cindy
  26 oktober 2017 at 12:05

  Nee eigenlijk nog nooit, altijd met mijn man maar dan nog vind ik dat een grote onderneming! Hier is voorbereiding altijd de successleutel tot een fijne vakantie.

 • Reply
  Sylvia - alovelyadventure
  27 oktober 2017 at 08:20

  Wat een leuke en goede tips! Ik zou ok wel eens een weekendje weg willen met mijn dochtertje. Lijkt mij onwijs leuk!

 • Reply
  Kim
  30 oktober 2017 at 21:17

  Ja, ik ben 30-weken zwanger met mijn peuter een klein weekje weg geweest, ook bij Utrecht in de buurt. Was superleuk!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: