Recept tip: Sinterklaas taart

Ik ben de laatste tijd weer steeds meer aan het koken en bakken en ik merk dat ik het ook echt leuk vind. Vooral als een eindproduct er precies zo uitziet als ik wil, of zelfs mooier. Dat klinkt gek, maar lekker is het eigenlijk vrijwel altijd, alleen is niet alles foto waardig. Nu het Sinterklaas tijd is, vind ik het helemaal leuk om nieuwe dingen te proberen. Pepernoten bakken doe ik ook wel, maar dat heb ik al zo vaak gedaan, daar ga ik geen blog aan wijden. Waar ik wel een blog aan wijd is aan de overheerlijke (en mooie) Sinterklaas taart die ik gemaakt heb!

Het basisrecept komt van Brendakookt, maar ik heb er zelf wat dingen aan toegevoegd en dingen iets aangepast. Dat vind ik het leukste om te doen, een recept vinden die me lekker lijkt en dan stiekem toch wat dingen anders doen. Het eigen maken. Ik neem je stap voor stap mee dmv foto’s en een klein beetje tekst… Het maken van deze taart is niet moeilijk en kost in principe weinig tijd, echter moet het wel opstijven in de koelkast waardoor je het beter een dag van te voren kunt maken πŸ™‚

De bodem

_MG_9795

Om de bodem te maken heb je 2 ingrediΓ«nten nodig: 250 gram kruidnoten en 100 gram boter. De boter smelt je in een pannetje en de kruidnoten vermaal je helemaal fijn, ik deed dat met de blender. Daarna mengen en op de bodem van je springvorm uitsmeren met een lepel.Β _MG_9798Daarna minimaal 20 minuten in de koelkast zetten (langer mag, korter niet)

Het taartmengsel

Dit gedeelte bestaat uit twee delen. Eerst maakt je de slagroom, daar heb je het volgende voor nodig:Β 400 ml ongeklopte slagroom, 2 zakjes klopfix, 1 theelepel koek & speculaaskruiden en 1 theelepel cacaopoeder._MG_9803Meng alles goed door elkaar en zorg dat de slagroom stevig geklopt is. Ik gebruikte daarvoor bovenstaande Tupperware apparaat. Echt een uitkomst.

Voor het tweede gedeelte heb je nodig: 200 gram monchou (ik gebruikte hem van Campina), 100 gram bastaardsuiker (in het originele recept staat witte maar ik maakte er donkerbruine van omdat ik die toevallig in huis had) en 8 gram vanillesuiker (1 zakje).Β _MG_9805Dit klopt je door elkaar tot het luchtig is. Daarna voeg je de opgeklopte slagroom toe en zorg je ervoor dat het goed gemengd is. Met een lepel smeer je het mengsel op de bodem. Daarna zet je de springvorm minimaal 3 uur in de koelkast zodat het goed opstijft.Β _MG_9806

De toplaag en decoratie

Na die drie uur (ik liet hem een nachtje opstijven), kun je verder met de toplaag en de taart decoreren. Hiervoor heb je het volgende nodig: drie flinke eetlepels Nutella, chocolade kruidnoten, een reep chocolade, gewone kruidnoten.Β _MG_9847Je laat de Nutella smelten in de magnetron, niet te vloeibaar omdat hij anders uitloopt maar zorg er wel voor dat het smeerbaar is. Daarna kun je de springvorm voorzichtig verwijderen (ik haal altijd even een mes langs de rand om het los te maken) en verder decoreren. Met de chocolade kruidnoten heb ik de rand gemaakt, de chocoladereep heb ik geraspt zodat ik chocolade schaafsel had en de gewone kruidnoten maakte ik klein om nog als finishing touch eroverheen te strooien.

Het resultaat

_MG_9852_MG_9854_MG_9853

Ziet er lekker uit he?! Ga jij hem ook maken?

Comments

comments

Lifestyle, Recepten
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

15 Comments

  • Reply
    Josan
    19 november 2015 at 06:48

    Oh heerlijke! Ik houd van taarten met monchou. Hij ziet er geweldig uit.
    Josan recently posted…Mijlpaal: 6 maanden borstvoedingMy Profile

  • Reply
    Wilmaaa
    19 november 2015 at 07:18

    Mjam, dat ziet er echt heerlijk uit!
    Wilmaaa recently posted…Time for myself – #HCMMy Profile

  • Reply
    Channa
    19 november 2015 at 07:38

    Zoet er zeker lekker uit!! Mjam πŸ™‚
    Channa recently posted…Shoplog: ActionMy Profile

  • Reply
    Vandaagismooi.nl
    19 november 2015 at 09:58

    Ziet er lekker uit zeg! Zou vast een heerlijk hapje zijn zo voor bij pakjesavond! πŸ˜€
    Vandaagismooi.nl recently posted…Van studierichting veranderen, hoe dat gingMy Profile

  • Reply
    Linda
    19 november 2015 at 10:23

    oef! Die lijkt me lekker zeg! Leuk recept!
    Linda recently posted…Sintspiratie: Vtech Flipsies – Grace en haar koets/droomtuinMy Profile

  • Reply
    Karen
    19 november 2015 at 11:06

    Wat een kunstwerk. Kan zo bij de patisserie in de etalage!
    Karen recently posted…18 rare regels voor huisvrouwen van vroegerMy Profile

  • Reply
    Angela Lodder
    19 november 2015 at 11:33

    Hij ziet er heerlijk uit! Ik ga hem maken! 4 december vieren we sinterklaas bij ons thuis, dus dat komt helemaal goed!

  • Reply
    Jenn
    19 november 2015 at 11:39

    Dat ziet er heerlijk uit!
    Jenn recently posted…Energy+ NASA traagschuim kussenMy Profile

  • Reply
    Nicole @ Everyday-Life.nl
    19 november 2015 at 13:06

    Wat een leuk recept!! Ziet er lekker uit!
    Nicole @ Everyday-Life.nl recently posted…Help, onze baby is de hulk!My Profile

  • Reply
    Janske
    19 november 2015 at 18:48

    You’re killing me πŸ˜‰ nomnom….Hij lijkt me heerlijk!
    Janske recently posted…Een brief aan mijn dochter – Lieve Lola – 18 maandenMy Profile

  • Reply
    joyce
    19 november 2015 at 19:13

    Ziet er lekker uit Nicole!
    joyce recently posted…Blogs die je moet volgenMy Profile

  • Reply
    Fleur
    20 november 2015 at 00:18

    Deze taart ziet er echt geweldig uit! Ik ben benieuwd of deze bodem het ook goed doet met een ‘gewone’ kwarktaart.
    Fleur recently posted…Handleiding: een Pinterest-pin, -bord of -profiel embeddenMy Profile

  • Reply
    Dag Sinterklaasje! | Make-up by Melissa
    22 november 2015 at 19:35

    […] taart by Meisje Eigenwijsje. Klik hier voor het […]

  • Reply
    Must try sint recepten - Kitchenmom
    26 november 2015 at 10:05

    […] Sinterklaastaart […]

  • Reply
    Bregje
    27 november 2016 at 09:49

    Oeeeh I love it!! ❀❀
    Bregje recently posted…De muziek van…RomyMy Profile

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    %d bloggers liken dit: