Paasdecoratie ideetjes

Eind deze maand is het alweer Pasen. Iets wat echt een beetje vreemd aanvoelt want in mijn ogen hoort Pasen bij de maand april. Ik ben regelmatig rondom Pasen jarig en nu duurt het nog een paar weken tot ik jarig ben. Om je huis een beetje Paas proof te maken heb ik een aantal leuke Paasdecoratie ideetjes uitgezocht.

Paastakken

Als je Pasen en decoratie in één zin noemt dan denk ik eigenlijk meteen aan paastakken. Ik moet toegeven, wij hebben zelf geen echte paastakken in huis maar gewoon een paar van die decoratietakken van de Action. Wel heb ik ze samen met mijn dochter versierd en dat hoort ook wel een beetje bij Pasen. Naast eieren zoeken natuurlijk. Dit is zeg maar een standaard manier om je Paastakken te versieren/maken, maar het kan op nog veel meer manieren.

decoratie Pasen

Zo kun je een Paasboom op je muur maken. Voor wanneer je bijvoorbeeld weinig ruimte hebt om werkelijk Paastakken neer te zetten, of wanneer je katten hebt die erin gaan hangen. Ik vind het er erg vrolijk uit zien en het is ook niet moeilijk om te maken! Ook vond ik een leuke DIY voor witte Paastakken en zag ik bij Lady Lemonade een leuke DIY voor gekleurde Paastakken.

Andere decoratie ideetjes

Naast de Paastakken zijn er natuurlijk nog tal van andere decoratie ideetjes. Zo vind ik het zelf altijd al erg leuk om de gekleurde chocolade eitjes in een glazen pot te doen. Nu worden die eitjes natuurlijk ook opgegeten, maar deels staat het ook gewoon leuk. Je ziet trouwens tegenwoordig ook van die leuke steigerhouten figuren aan de muur, zoals de afbeelding hieronder.

Naast paaseitjes kun je ook andere dingen in een glazen pot doen ter decoratie. Dat heb je al kunnen zien op mijn blog tijdens de kerstperiode, maar dat kan dus eigenlijk voor vrijwel alles. Onderstaande potten kun je heel makkelijk zelf maken. Verzamel wat kleine takjes, zet wat bolletjes bloemen erin, wat Paaseieren erbij en klaar!

Of vul je glazen pot met allerlei kleurtjes Paaseieren en steek er wat nepbloemen in. Echt een super leuk en vooral ook vrolijk effect! Of je doet het zoals hieronder, zet een dunne vaas in het midden en dan kun je dus ook echte bloemen gebruiken!

paasdecoratie ideetjes

Raamdecoratie

Als laatste wil ik nog een tip geven voor raamdecoratie. Tijdens het Feel Good en Shop Event afgelopen weekend werd ik gewezen op het leuke initiatief van Anke. Zij heeft een website ontwikkeld waar je raamtekeningen kunt kopen. Het bestandje wordt digitaal opgestuurd en het enige wat je dan hoeft te doen is printen en overtrekken op je raam. Zo kun je bijvoorbeeld ook onderstaande afbeelding kopen voor maar €2,50. Ideaal voor mensen zoals ik die echt niet goed zijn in tekenen maar wel iets leuks op hun raam willen!

Heb jij je huis al gedecoreerd voor Pasen?

Comments

comments

Lifestyle
Previous Story
Next Story
 • simpel, met een snufje liefde
  16 maart 2016 at 06:21

  Leuke ideetjes! Ik heb het hier ook al versierd voor pasen. Heel basic, gewoon een tak met eieren.

 • Josan
  16 maart 2016 at 06:22

  Hey die paaseieren van de Action ken ik. Die pimp ik dus vandaag op mijn blogje 🙂

 • Channa
  16 maart 2016 at 06:39

  Ik kwam er ook pas van de week pas achter dat het niet lang meer duurt. Klopte in mijn beleving dus ook niet, haha. Hier dus ook nog geen decoratie.

 • demallemolenmoeder
  16 maart 2016 at 07:25

  Wat een leuke ideetjes. Die potjes vind ik ook erg leuk. Hier simpel maar wel vrolijk een paastak. Volgend jaar wil ik er toch iets meer aandoen, wat versiering betreft.

 • Wilmaaa
  16 maart 2016 at 07:48

  Leuke ideetjes, vooral met die vrolijke kleurtjes 🙂

 • Charlotte
  16 maart 2016 at 08:15

  Leuke ideetjes! Wij hebben gewoon ouderwetse Paastakken staan. Voor de eerste keer trouwens want voordat Aukje er was deed ik dat eigenlijk nooit. Staat wel gezellig!

 • ~ Inge ~
  16 maart 2016 at 09:11

  Erg leuk! Maar ik hou het simpel met twee grote vazen met paastakken en versiering……de laatste echte takken van mijn boom, want de boom is ondertussen nu omgezaagd 🙁

 • Birgit
  16 maart 2016 at 10:48

  Oooh ik heb weer heel veel inspiratie! We hebben al wel echte paastakken staan. Die staan inmiddels al zo lang dat ze vol met wortels en groene blaadjes zitten, maar toch…

  Ik vind het steigerhouten ei en die glazen potjes ook erg leuk!

 • Mama van Dijk
  16 maart 2016 at 10:54

  Ohh, ik vind er meerdere heeeel leuk!

 • Maike
  16 maart 2016 at 19:44

  Leuke ideetjes, ziet er gezellig uit zo!

 • MetMirjam
  17 maart 2016 at 12:20

  Wat leuk! Vooral dat idee op de muur met die Washi tape vind ik heel erg leuk! Ik heb dit jaar alleen versierde Paastakken en wat voorjaarsbloemen is huis. Volgend jaar krijgen wij weer visite met Pasen, dan vind ik het gelijk een stuk leuker om wat meer uit te pakken. 🙂

 • MetMirjam
  17 maart 2016 at 12:21

  Wat leuk! Vooral dat idee op de muur met die Washi tape vind ik heel erg leuk! Ik heb dit jaar alleen versierde Paastakken en wat voorjaarsbloemen is huis. Volgend jaar krijgen wij weer visite met Pasen, dan vind ik het gelijk een stuk leuker om wat meer uit te pakken. :).

 • %d bloggers liken dit: