Ik ben een loedermoeder

Ik geef het meteen toe. Ik ben een loedermoeder. Ik ben niet perfect, ik doe dingen waar ik me soms voor schaam en die eigenlijk niet horen als een goede moeder zijnde. Dit betekent niet dat ik niet van mijn  kind hou of dat ik een slechte moeder ben. Dit betekent gewoon dat ik een mens ben. Van vlees en bloed, die ook maar gewoon wat doet.

Bibian en Manon bedachten bij de term ‘loedermoeder’ een geweldig leuke tag die ik maar meteen heb ingevuld! Benieuwd naar mij als loedermoeder? Lees dan snel verder..

Hoe vaak verschoon jij de luier van je kind?

De luier van onze dochter wordt zo’n 5 a 6 keer verschoond per dag. Hoe vaak ik degene die dat doet weet ik niet. Wat ik wel weet is dat zodra ik een poepluier ruik ik deze wel verschoon maar ik ga niet telkens checken of ze gepoept heeft. Ook is het zo dat als ik weet dat mijn man elk moment thuis kan komen en Fay een poepluier heeft ik haar een paar minuten door laat lopen, dan heeft mijn man meteen wat te doen bij thuiskomst haha!

Eten jullie elke maaltijd aan tafel met het gezin?

Wel aan een tafel, niet aan de eettafel. We doen dit wel eens maar onze eettafel wordt deels gebruikt als computertafel en deels als.. uhm plek waar we dingen neerleggen die we niet opruimen. Oftewel: rommel. Dus vaak zitten we voor aan de salontafel. Fay zit dan wel in haar stoel hoor. Ik wil hier echter wel verandering in brengen, maar weet nog niet zo goed hoe.IMG_6048

Hoe veel minuten/uren zit jouw kind per dag achter de TV, iPad, telefoon van mama etc.?

Eigenlijk nog niet zoveel, ze loopt wel eens met mijn telefoon rond en soms als ze zit te eten dan zet ik wel eens de tv aan zodat ik zelf even naar boven kan of naar de wc zonder dat er geschreeuwd wordt om mama.

Laat je jouw kind in slaap vallen in zijn eigen bed?

Dat ligt eraan, 99 van de 100 keer wel. Maar die ene keer dat het niet lukt, dan mag ze gewoon bij ons slapen bijvoorbeeld. Doen wij niet moeilijk over. Liever dat dan een slechte nachtrust.

Etensresten, spuug, kleine poepvlekjes en/of een beetje nattigheid van een te volle plasluier op de kleren van je kind: trek je hem/haar meteen schone kleding aan?

Als het gaat om een luier die is doorgelekt dan trek ik zeker schone kleding aan. Als ik dan toch bezig ben een schone luier aan te trekken is dat weinig moeite plus net zo hygiënisch. Maar als het om etensresten gaat of zand ofzo. Nee dan laat ik haar daarin rondlopen, of we moeten ergens heen gaan dan krijgt ze wel een schoon shirtje aan.

Heeft jouw kind iedere dag twee dezelfde sokken aan?

Ik zal je nog wat vertellen, mijn dochter heeft amper sokjes aan. Nu in de zomer loopt ze op blote voeten of heeft ze sandaaltjes aan. Maar als ze weer sokjes gaat dragen dan zal ze vast wel eens verschillende aan hebben want we raken die kleine rot dingen altijd kwijt!

Koop jij jouw kind wel eens om met iets lekkers, tv-tijd of iets anders?

Ik geef mijn dochter wel eens de fiep of krentjes als ze een beetje aan het zeuren is. Vaak is dat omdat ze moe is of honger heeft en omdat ik dan geen zin heb in drama koop ik haar zo om haha. Slecht slecht slecht..

Hoe ziet het er achter de gesloten deuren en laatjes in jouw huis uit?

Laten we het daar maar niet over hebben haha. Ik zeg, kom langs en trek eens iets open.. Als je durft!

Als je een kind onder de 4 jaar hebt, geef je hem/haar elke dag nog 10 vitamine D druppeltjes?

Nee, we hebben dit heel netjes elke dag gedaan toen ze nog flesvoeding had, maar zodra ze van de ochtendfles af was vergaten we het. Nu is het zo als we eraan denken doen we het, maar ik vergeet het wel vaak.IMG_4411

Tot slot: noem nog 3 dingen die loedermoeder-noemenswaardig zijn

 • Ik gooi regelmatig vanuit de slaapkamer de luiers in de prullenbak, oftewel.. ze gaan er vaak naast. En dan laat ik ze liggen. Totdat manlief ze opruimt haha.
 • Het tandenpoetsen wordt hier dus ook regelmatig vergeten. Tegenwoordig doen we het we steeds vaker maar met dat mondje vol tanden zouden we het eigenlijk 2x per dag al moeten doen..
 • Fay deelt regelmatig eten met de honden of het konijn. Niets mis mee in principe, behalve dat ze ook vaak de honden eraan laat likken en het daarna in haar eigen mond stopt…. Ik doe dan net alsof ik het niet zie haha!

En nog eentje extra. Soms hoor ik Fay huilen in bed maar dan wil ik nog even 5 minuten voor mezelf. Gewoon vijf minuten zodat ik mijn ontbijt kan opeten of nog even dat blogje kan afschrijven. Zoals ik al zei, loedermoeder!

Comments

comments

Lifestyle
Previous Story
Next Story
 • Bregje
  1 augustus 2015 at 08:02

  Leuk om te lezen en ook herkenbaar! Dacht al dat ik de enige was die de vitamine D vaker vergat 😉

 • Lifesabout
  1 augustus 2015 at 09:36

  Dat tandenpoetsen is trouwens ook herkenbaar…alhoewel het de laatste tijd steeds beter gaat (na een nachtmerrie over rottende tanden die eruit vielen haha).

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje)
   2 augustus 2015 at 17:23

   Haha ja en ik doe t nu vaker omdat ik rook dat haar adem niet zo lekker ruikt hahah

 • Thea van Galen
  1 augustus 2015 at 09:45

  leuk om te lezen, loedermoeder!

 • Cassandra
  1 augustus 2015 at 10:14

  Vitamine D, ellende rot druppels die ik ook regelmatig vergeet pfff

 • Henny
  1 augustus 2015 at 10:37

  Leuk om te lezen, volgens mij doet iedereen wel eens iets in de opvoeding waar ze niet trots op zijn. Wij geven de drupjes vaak ‘s avonds voor het tanden poetsen. Als ik het vergeet denkt onze dochter er zel wel aan.

 • Jessica
  1 augustus 2015 at 11:01

  Heel herkenbaar! En wat die vitamine d druppels betreft.. Wij vergaten ze ook vaak maar tegenwoordig krijgt ze kindermtivitamines. Nu komt ze dus elke ochtend vragen om een “ontbijt snoepje” en vergeten we het nooit meer 😉

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje)
   2 augustus 2015 at 17:24

   Oh ja dat is handiger, weet niet of die er al zijn voor onze dochter..

 • Tamara
  1 augustus 2015 at 11:30

  Hahahaha welkom bij de club!

 • Nanouk
  1 augustus 2015 at 11:50

  Hihi heel herkenbaar! Nog niet alles is van toepassing hier met een 8maander maar die vit d druppels, het in vieze kleertjes laten lopen en de poepluier bewaren voor papa die toch bijna van z’n werk komt… Check check check 🙂

 • Kim
  1 augustus 2015 at 17:15

  Leuk om te lezen, maar eh, loedermoeder? Volgens mij ben jij vooral een hele lieve en fijne moeder!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje)
   2 augustus 2015 at 17:24

   Ahh dank je lieverd!

 • IJlien
  1 augustus 2015 at 20:55

  Aaaaah ja die vitamine D haha! Ik sus mijn geweten altijd met de opmerking dat ik toch echt elke dag naar buiten ga met hem 😉

 • Charlotte
  1 augustus 2015 at 22:02

  Echt een leuke tag! Leuk om te lezen!

 • Bibian
  2 augustus 2015 at 07:43

  Ah leuk dat je ‘m hebt ingevuld Nicole :D! Zo leuk hoe eerlijk iedereen ‘m invult!

 • Sas
  2 augustus 2015 at 09:12

  Haha ik heb dit echt met heel veel plezier gelezen. Leuk!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje)
   2 augustus 2015 at 17:28

   Mooi! Dat was de bedoeling 😉

 • Puck
  2 augustus 2015 at 13:15

  Zo herkenbaar. Bij sommige dingen denk ik, oh dan val ik nog mee en dan lees ik de volgende en dan ben ik veel erger… Loedermoeder!

 • De Loedermoeder Tag - GoodGirlsCompany
  9 augustus 2015 at 06:02

  […] Nicole van Meisje Eigenwijsje […]

 • %d bloggers liken dit: