Huishouden: invriezen

Onze vriezer is heilig. Hij is zelfs zo heilig dat we niet één vriezer, maar twee vriezers hebben! We hebben een grote koelkast, een beetje in de Amerikaanse stijl met boven dus het koelgedeelte en onder de vriezer met 3 lades. Prima zou je zeggen.. Toch merkten we dat we ruimte te kort hadden. Gelukkig voor ons kochten mijn ouders een nieuwe vriezer dus wij mochten hun oude hebben.

Hoppa! Twee vriezers. En ze zitten beide ramvol hoor! Want dit is wel echt een huishouden tip van mij: gebruik je vriezer!

In principe hebben we een systeem bij onze vriezers waar we wat inleggen. Zo staat de koelkast-vriezer in de keuken dus het meest logische is dan ook dat daar het vlees, de diepvriesgroente en de hapjes van Fay in komen te liggen. De werkelijkheid is helaas anders. Ik richt ze telkens netjes in, maar zodra er boodschappen gedaan worden legt manlief de spullen waar ze passen.

Wat kun je allemaal invriezen?

Vlees – We kopen vaak vlees in de aanbieding en in grote verpakkingen. Daar maken we dan porties van en vriezen het zo in. Heel handig, zo gebruiken we niet teveel vlees (doordat we porties maken) en zijn we dus het voordeligst uit.

Groente – We kopen diepvriesgroente in zakken zoals Chinese roerbakgroente en dergelijke. Maar wat we ook doen is bijvoorbeeld de paprikamix in de aanbieding kopen (3 of 4 zakken) deze opsnijden en dan ook weer verdelen over porties. Wanneer we dan bijvoorbeeld een gerecht maken met paprika hoeven we alleen maar een zakje uit de diepvries te halen en voilà!

Hapjes Fay – Ik kook regelmatig voor Fay in grote hoeveelheden. Daar maak ik dan porties van en die stop ik dan in verschillende bakjes. Heel handig voor wanneer wij iets eten wat zij niet mag hebben. Ik haal een bakje uit de diepvries, ontdooi het en klaar is kees.

Brood – We hebben altijd een lade vol met brood. Ik ben echt een pietsert wat brood betreft, wanneer het al een dag oud is lust ik het niet. Ja ik weet dat het tussen de oren zit maar ik wil het vers! Of zo vers mogelijk. Wanneer ik het brood uit de diepvries haal is het nog lekker vers (na het ontdooien).

Snacks – We hebben natuurlijk ook snacks in huis zoals friet, kroketten, kaashapjes, enzovoort. Daar gebruiken we ook een lade voor. Tegenwoordig eten we ook die dingen “gezond” want we hebben een Actifry.

Aardappeltjes – We hebben ook regelmatig zakken met aardappeltjes. Bijvoorbeeld wedges van de Lidl of Zwitserse aardappelschotel van Aviko. Deze moeten ook in de vriezer uiteraard…

Zo zie je, 6 lades gevuld! En dan heb ik het nog niet over de ijslades gehad haha….

Invriezen loont dus!  Mijn tip, doe zoals ik en vries ook je vlees in porties, je groente (ook prei, champignons, gesneden uien) en brood in.  Je kunt zelfs vleeswaren invriezen! Al doen wij dat zelf (nog) niet.

Comments

comments

Lifestyle
Previous Story
Next Story
 • Patricia Schmitz-Heres
  2 januari 2015 at 06:32

  Onmisbaar inderdaad een vriezer. Wij vriezen ook heel veel in inderdaad. Alleen bij groenten is het wel ff handig te vermelden dat je die eruit moet halen als je ze gaat gebruiken. Anders worden ze snel bruin. En de Actifry is ideaal he!

 • Marion
  2 januari 2015 at 08:12

  Soms lees je niet goed of te snel. Ik las de titel: Huisvrouwen invriezen. Ik vries niet zo heel vaak producten in eigenlijk, omdat ik behoorlijk afgepast boodschappen doe. Wel vries ik brood vaak in. Wat groente betreft handige tips. Vooral die paprika’s en zo. Ik koop er vaak dan maar één, omdat ik weet dat ze anders niet op gaan, maar invriezen heb ik nog nooit over nagedacht! Goede tip!

 • Diana Carlton
  2 januari 2015 at 08:39

  Ik kan ook echt niet zonder de vriezer, ideaal! Toen Levi nog klein was zorgde ik er ook voor dat de vriezer gevuld was met voedingen, zowel fruit als groenten. Verder ligt onze vriezer vol met brood, diepvriesgroenten en porties die over zijn van een vorige maaltijd. Wij hebben maar 1 vriezer, kan ik wel het mee redden.

 • Anita
  2 januari 2015 at 10:14

  Wat ben ik blij dat we nu dus eindelijk weer een vriezer hebben. Meteen een hoop ingeslagen en kunnen we eindelijk weer groot verpakkingen kopen.

 • Jenn
  2 januari 2015 at 10:53

  Ik vries ook alles in, wij hebben er ook 2, en allebei vol. Vlees, groenten, ijs, snacks, alles zit er in. Je kunt zelfs kaas invriezen… (brie!!! handig als je een inschattingsfout hebt gemaakt bij bijvoorbeeld een verjaardag ;)) Een systeem hebben we niet, waar het past gooien we het er in. En wat we ook nog wel eens doen is in de ‘gourmettijd’ een aantal schotels in de aanbieding kopen en deze tevoorschijn halen op een moment dat ze niet verkocht worden 🙂

  • Nicole (misseagles)
   2 januari 2015 at 10:59

   Haha ja juist. Vooral die schotels in de aanbieding!!

 • Eline
  2 januari 2015 at 11:37

  Wat een handige tips!!!
  Wij leggen vooral eten wat over is in de vriezer om het erna te vergeten en dan na een paar maanden te denken: oh laten we het maar weggooien…niet echt een handig systeem :O
  Ga vanaf nu proberen om mijn vriezer vaker nuttig te gebruiken!

  • Nicole (misseagles)
   2 januari 2015 at 11:55

   Oh dat doe ik ook hoor! Dan vergeet ik dat ik een restje heb ingevroren.. Zonde eigenlijk!

 • zomersproetje
  2 januari 2015 at 11:48

  Haha 2 vriezers, poe. We hadden eerst alleen maar het kleine vriesvakje in de koelkast, maar met de komst van Eline maar een aparte diepvries met 4 laden gekocht. Dat was noodzakelijk. Daar kan ook genoeg in. Nu is de ‘grote’ diepvries voor de pizza’s, friet, vlees ed. En het kleine vakje voor Eline (zakjes ingevroren groente bv).

  • Nicole (misseagles)
   2 januari 2015 at 11:54

   Wij hadden er bijvoorbeeld ook de taart nog inzitten van mijn babyshower. Dat vulde al 1 hele lade!

 • Rory
  2 januari 2015 at 14:16

  Moest erg lachen om het opruimen van de vriezer (jij alles netjes. Manlief doet alles in de vrije ruimtes). Doet mij denken aan onze ’thee- en zoetigheid’-lade. Ik heb nu voor de derde keer alles netjes gerangschikt. Hij koopt even wat dropjes. Ik draai mij om en alles ligt in een soort van ‘draaikolk’-vorm in de la. Zucht…

 • Sonja
  2 januari 2015 at 17:43

  Enorm veel gaat er in onze twee vriezers. En dan hebben de kids nog niet eens hapjes! Ik zou echt niet met één kunnen doen. Gelukkig nu twee stuks inmiddels, waar het mee moet gaan lukken 🙂 Handige post! Groenten zou ik nog wel meer in kunnen vriezen.

 • Debbie
  2 januari 2015 at 19:49

  Die tip om paprika in te vriezen is handig. Wist niet dat het lekker blijft. Dat ga ik dus volgende keer ook doen.

 • Xaviera
  2 januari 2015 at 22:19

  Handige tips! Ik gebruik mijn vriezer eigenlijk veel te weinig, vooral de tip om groenten in te vriezer vind ik een goede! Ik moet te vaak groenten weggooien omdat ik het in mijn eentje niet zo snel op krijg, erg zonde. Ik wist niet eens dat je bijv. champignons ook kon invriezer haha, weer wat geleerd!

 • Els
  2 januari 2015 at 23:00

  Hier is de vriezer meestal een puinhoop en ik vergeet altijd wat er in ligt,een goed voornemen dus voor 2015

 • Bianca
  3 januari 2015 at 11:53

  Wij hebben er vooral vlees en brood in liggen zodat we ook elke dag zo vers mogelijk brood hebben 🙂

 • Whitney
  3 januari 2015 at 23:29

  Ik kan ook echt niet zonder mijn vriezer. Zo blij met onze nieuwe koelkast, een hele extra vriezerla erbij. In ons volgende woning komt er ook zeker nog een tweede vriezer bij. Handige tips! Die ik zelf ook toepas, behalve van paprika, gebruik het vaak en is best vaak in de aanbieding, toch wel handig om in me achterhoofd te houden. 🙂 Zelf zet ik alles over in zakjes zodat ik nog meer kwijt kan.

 • %d bloggers liken dit: