Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Het is vandaag 1 oktober en dat betekent dat zowel mijn nieuwe eigen bedrijf als mijn blog officieel staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Afgelopen maandag zette ik al de handtekening en dat heb ik dus ook wel even in het klein (en in mijn eentje) gevierd. In principe stelt het maar weinig voor, het is een formulier die je invult en bespreekt en daarna dus een handtekening die je zet. Maar voor een startende ondernemer zoals ik is het toch best een happening!

Het is namelijk de start van iets nieuws en vooral van iets spannends. Eindelijk heb ik mezelf en mijn plannen serieus genoeg genomen om er ook iets mee te doen. Want je kunt wel allerlei ideeën hebben en allerlei dromen en plannen. Maar als het dan daarbij blijft schiet het ook niet op. Nu ga ik mijn droom gewoon achterna en ga ik er 200% voor!

Mijn blog als bedrijf?

Naast dat ik dus mijn eigen bedrijf heb ingeschreven heb ik mijn blog ook als nevenactiviteit aangemeld. Ik loop al best een tijdje rond ook met het idee om mijn blog in te schrijven en zie ook steeds meer bloggers dat doen. Toch zag ik mijn blog nooit als bedrijf maar echt puur als hobby dus ik deed het niet. Omdat ik nu toch naar de KvK ging heb ik besloten om ook de blog in te schrijven. Want ondanks dat ik als hobbyist begonnen ben en het nog steeds als een soort van ontspanning en uitlaatklep zie, wordt het toch steeds meer een bedrijf.

Ik word namelijk steeds meer benaderd voor (betaalde) samenwerkingen, mijn blog wordt steeds meer en beter gevonden en mijn bezoekersaantallen groeien met de maand!

Voor de lezer verandert er niet veel

Het feit dat mijn blog nu ook een onderdeel van mijn bedrijf is betekent echter niet dat mijn blog opeens één grote reclame uiting gaat worden. Ik wil een ratio van ongeveer 80/20 hanteren qua betaalde opdrachten. Plus ik neem nog steeds alleen opdrachten aan waar ik zelf voor de volle 100% achter sta. Dit zullen verschillende opdrachten zijn; bedrijven die alleen een link in een artikel willen of bedrijven die juist een artikel over hun bedrijf willen. In ieder geval zal ik altijd laten weten dat het een samenwerking is, al blijft de content echt altijd persoonlijk en eerlijk.

Laatst kreeg ik trouwens een prachtig compliment die ik graag nog even wil delen..

Mijn nieuwe eigen bedrijf

Ik heb het al vaker benoemd maar nooit precies gezegd wát ik dan ga doen. Het wordt geen webshop, maar ik verkoop wel iets. Namelijk mijn diensten. Gezien ik gespecialiseerd ben in teksten ligt daar vooral mijn kracht. Er zijn bij vele ondernemers zoveel taken die blijven liggen of telkens maar weer vooruit geschoven worden. Het werk wat ik nu doe voor My Lovely Notebook is daar een goed voorbeeld van. Want het beheren van een webshop; zorgen dat alle bestellingen verzonden worden, nieuwe voorraad bestellen, administratie bijhouden en noem maar op is al zo’n dagtaak op zich. Dingen zoals: social media bijhouden, reageren op klantvragen, goede SEO (product)teksten schrijven, nieuwsbrieven versturen, een ebook schrijven.. dat zijn dingen die blijven liggen. Of maar half gedaan wordt.

En daar kom ik om de hoek kijken. Want ik kan dat soort taken heel goed overnemen. Je zou dus wel kunnen zeggen dat ik een virtual assistant (& content creator) ben.

mompreneur / ondernemende moeder / business mom / thuiswerkende moeder

Nog steeds in loondienst

Zoals je wellicht wel door had blijf ik voorlopig ook gewoon nog bij My Lovely Notebook werken. Sowieso omdat dit zorgt voor een stabiel inkomen voor mij, maar ook omdat ik het gewoon erg leuk vind. De drukke (feestdagen) periode komt er ook weer aan dus dat betekent meer dan genoeg taken voor mij. Gelukkig heb ik nog voldoende tijd daarnaast om óók aan mijn eigen bedrijf te werken. Want ik werk 2 dagen bij MLN en heb de rest van de avonden, weekenden en momenten dat mijn kinderen slapen of weg zijn voor mijn bedrijf.

Er breekt een nieuw tijdperk aan voor mij. Eentje als mompreneur / ondernemende moeder / business mom / thuiswerkende moeder of hoe je het ook wilt noemen. En ik heb er ongelofelijk veel zin in!

De afbeeldingen komen van Shutterstock.

Comments

comments

Lifestyle
Previous Story
Next Story
 • Marieke
  1 oktober 2017 at 07:32

  Gefeliciteerd! Heel gaaf dat je de stap hebt durven nemen. Heel veel succes!! X

 • IJlien
  1 oktober 2017 at 07:34

  Gefeliciteerd!! Wat een mooie dag 🙂 ik weet zeker dat het allemaal een succes wordt want hard werken dat kan je! Xx

 • Yvon
  1 oktober 2017 at 07:35

  Gefeliciteerd!! Dapper om de knoop zo door te hakken.

  Veel succes!

 • Charlotte
  1 oktober 2017 at 07:52

  Gefeliciteerd! Hopelijk wordt je eigen bedrijf een succes!!

 • Joyce
  1 oktober 2017 at 07:54

  Gefeliciteerd en veel succes toegewenst!

 • Kirsten
  1 oktober 2017 at 07:57

  Gefeliciteerd! Wat spannemd allemaal! Ik hoop ook ooit die stap te kunnen zetten!

 • Marije
  1 oktober 2017 at 08:05

  Gefeliciteerd! Spannende tijd.

 • Eline
  1 oktober 2017 at 08:15

  Gefeliciteerd! En heel veel succes gewenst.

 • Josje
  1 oktober 2017 at 08:19

  Gefeliciteerd! Vast heel spannend maar ‘you can do this!’
  Heel veel plezier en geluk in de toekomst gewenst!

 • Maud
  1 oktober 2017 at 08:34

  Gefeliciteerd! Super leuk om te lezen! Ik zit er ook al zooo lang over te twijfelen; misschien moet ik zelf ook maar eens de knoop doorhakken. Heel veel succes er mee! ?

 • Saskia
  1 oktober 2017 at 09:35

  Wat een mooie stap, heel veel plezier en succes gewenst!

 • Monique
  1 oktober 2017 at 09:36

  Jaaa, zo trots op jou! Heel veel succes! En super leuk dat we samen onze jubilea kunnen vieren 😉

 • Jacqueline
  1 oktober 2017 at 09:43

  Gefeliciteerd! Supertof dat je die stap hebt gezet!
  Wat ik me nog afvraag: nu je dus eigenlijk twee banen hebt, lever je dan heel veel in qua belasting? Ik probeer nu juist mijn bloginkomsten niet boven mijn uitgaven uit te laten komen, om het echt een hobby te laten blijven die zichzelf onderhoudt. Maar ik vraag me dus weleens af of het de moeite waard is om er meer uit te halen. Of het niet alleen maar meer werk oplevert en weinig aan inkomsten door de belasting die je moet betalen.

  • Nicole
   1 oktober 2017 at 11:56

   Ik ga natuurlijk ook niet alleen mijn blog als dubbele inkomsten hebben maar ook mijn bedrijf als virtual assistant. En het is voor mij dan ook de bedoeling dat ik over een tijd niet meer in loondienst ben maar alleen nog m’n eigen bedrijf heb. Maar dat duurt nog wel even..

   • Jacqueline
    1 oktober 2017 at 16:11

    Ja, dat lijkt me juist ook het lastigste: die fase waarin je het ene opbouwt en pas daarna kun je het andere afbouwen. Maar ondertussen betaal je voor die ’tweede baan’ wel meer belasting.

 • Mirjam
  1 oktober 2017 at 10:02

  Wat stoer dat je de stap genomen hebt! Gefeliciteerd en veel succes! X

 • Bregje
  1 oktober 2017 at 10:04

  Toppertje! Heel veel succes!! ?

 • Kimberly
  1 oktober 2017 at 10:12

  Heel trots op jou! Hartstikke gefeliciteerd en op naar florisserende tijden ?

 • Janske
  1 oktober 2017 at 12:00

  Gefeliciteerd! Heel veel succes ermee ???

 • Sheila
  1 oktober 2017 at 12:01

  Oh wat ontzettend tof Nicole. Gefeliciteerd met je eigen bedrijfje. En zo knap dat je dat allemaal lukt in combinatie met het ouderschap. Ook heel fijn dat je eerlijk bent over gesponsorde artikelen en dat dit niet een groot reclame bord gaat worden. Want daar haak altijd op af. Dan kan ik net zo goed een H&M website bezoeken bijvoorbeeld. Ik kom voor de persoonlijke verhalen en vind het fijn als er ook echt een persoon achter de blog zit. En al helemaal als ik er een connectie mee heb natuurlijk. Heel veel succes!!!

 • Marguerita
  1 oktober 2017 at 12:25

  Gaaf hoor, van harte! Heel veel succes gewenst als mompreneur. Als mijn business goed loopt, weet ik je te vinden 😉

 • Huiselijk genoegen
  1 oktober 2017 at 14:25

  Gefeliciteerd! Wat een leuke stap zeg. Geniet ervan. Alles wat je aandacht geeft groeit, duss…

 • Kreanimo
  1 oktober 2017 at 15:51

  Heel veel succes, Nicole!

 • Essma
  1 oktober 2017 at 20:32

  Heel veel succes! ????

 • Marly
  1 oktober 2017 at 21:15

  Heel veel succes. Komt vast helemaal goed!

 • Yolanda
  2 oktober 2017 at 07:24

  Gefeliciteerd, en natuurlijk heel veel succes gewenst !!

 • Joke
  2 oktober 2017 at 11:42

  Proficiat! Veel succes! 🙂

 • Natasja
  2 november 2017 at 02:57

  Whoa! Ik had dit hele artikel nog helemaal niet geleze . Wat leuk dat je mijn tweet gebruikt hebt!
  Van harte gefeliciteerd meid en heel veel succes ?

 • %d bloggers liken dit: