Happy december | TAG

December heeft een vliegende start gehad, maar inmiddels is de goedheiligman met zijn (discussie) Pieten weer naar Spanje vertrokken en zie je overal de lichtjes en kerstbomen verschijnen. Tijd dus voor de Happy december TAG die bedacht is door Maya van Mamamaai.nl! Ben je benieuwd wat ik van Oud & Nieuw vind? En of ik tweedehands cadeautjes geef? Lees dan snel verder..

Inkoppertje. Als je moet kiezen, Sinterklaas, Kerst of oud en nieuw?

Oeh nou dat vind ik dus helemaal geen inkoppertje. Eigenlijk nog best moeilijk. Kiezen tussen Sinterklaas en Kerst bedoel ik dan he. Want oud & nieuw kan me gestolen worden. Vroeger vond ik het al niet zo leuk, je moest eigenlijk de meest wilde plannen hebben anders ‘hoorde je er niet bij’. En had je die plannen dus niet dan voelde je jezelf heel vervelend. Zat je dan met je ouders om 12 uur thuis. Terwijl je vrienden de gekste dingen deden. En ook nu vind ik het niets bijzonders. We maken nooit gekke plannen. Zijn of thuis of bij mijn ouders. En dat is leuk en gezellig hoor. Maar niets speciaals ofzo.

Kerst vind ik altijd erg fijn omdat we dan samen zijn met familie en ook omdat het gewoon een hele sfeervolle tijd is. Met een mooie boom, lekker eten, spelletjes. We doen dan eigenlijk altijd dingen die we doorgaans niet (zo vaak) doen. Maar Sinterklaas is sinds dit jaar ook zo prachtig. Onze meid snapt steeds beter wat het is en dat snoetje wanneer ze de Sint ziet of wanneer ze liedjes mag zingen bij haar schoentje.. Schitterend!

Een surprise of een gedicht maken?

Gedicht!! Ik heb altijd de leukste ideeen voor een surprise maar twee linkerhanden dus er komt nooit uit wat ik wil haha. Schrijven daarentegen kan ik blijkbaar heel goed haha. Vroeger maakte ik dagelijks gedichten en was een Sinterklaas gedicht peanuts. Nu heb ik al jaren eigenlijk geen gedichten meer geschreven behalve deze. Misschien toch weer eens gaan doen.

Hebben jullie leuke tradities rond de feestdagen?

Of we echt tradities hebben weet ik niet. Al gaan we elke kerstavond naar mijn schoonouders om te gourmetten en geven we cadeaus aan onze lootjes. Verder breng ik elke tweede kerstdag een bezoekje aan mijn oma. Die “traditie” is gestart op de tweede kerstdag dat mijn opa overleed. Ik vind het altijd heel fijn om op die dag even daar met de familie samen te zijn. De plek waar ik zoveel mooie herinneringen heb aan mijn opa.

Verantwoord of lekker dik verwennen?

Ik heb mezelf voorgenomen om mijn kind niet te verwennen, maar echt verantwoord bezig zijn met cadeaus ben ik ook niet. Dit jaar waren het wel meer cadeaus als van te voren gedacht aangezien we ook voor de blog nog last minute cadeaus ontvingen. Maar verder was het vrij beperkt wat ze kreeg.

Geef je wel eens tweedehands cadeautjes?

Ja, met Sinterklaas zelfs nog. We hadden duplo overgenomen van een blogvriendin en ook mijn ouders hadden super leuk speelgoed met een tweede leven. Ik zie niet in waarom je voor iets heel veel geld zou moeten betalen als een ander er niets meer mee doet. En het ook nog goed is.

shutterstock_221664037

Welke verschillen zijn er met hoe je vroeger thuis de feestdagen doorbracht t.o.v. nu met je eigen gezin?

Poeh ik moet zeggen dat ik dat helemaal niet meer weet. Van mijn tienerjaren weet ik dat we gingen gourmetten met ons gezin. Maar daarvoor? Dat ben ik eigenlijk wel kwijt. Wel weet ik dat Sinterklaas ook altijd goed gevierd werd, bij mijn opa en oma en thuis. En dat ik ook altijd super blij was met alles wat ik kreeg!

We gaan helemaal los en over de top of doe maar normaal met versieren van je huis?

Ik vind over the top echt geweldig, maar zelf doe ik het niet. Wel vind ik het altijd super gaaf om naar mijn tante te gaan rondom kerst want zij heeft dus wel over the top en dat is toch zo gezellig en sfeervol. Ik ontdek telkens weer nieuwe dingen terwijl ze niet nieuw zijn haha.

UglyXmassweather of glitterjurk?

Uhm, beide wel? Of beide niet? Nou ja, ik heb ze in ieder geval beide niet maar zou het allebei wel leuk vinden eigenlijk haha.

shutterstock_155834777

Heb je een echte kerstboom in huis?

Nee. We hebben afgelopen woensdag bij iemand een kleine nep kerstboom mogen ophalen maar hij is nog niet helemaal versierd. En aangezien ik dit weekend weg ben komt dat ook pas na het weekend haha. Mits ik genoeg versiering heb… Dat weet ik eigenlijk niet haha.

Driegangendiner, gourmetten of uit eten?

Alle drie leuk! En alledrie doen we ook volgens mij dit jaar. Of nou ja het gourmetten gaan we sowieso doen, uit eten ook en dat driegangendiner.. Ik heb wel eens een zesgangen diner gemaakt haha. Telt dat ook?

Kerstkaarten sturen of een berichtje op Facebook?

Ook weer allebei. Ik ga niet alle 300 vrienden op FB een kaart sturen dus zij krijgen een berichtje. Maar ik wil ook kerstkaarten sturen. Eigenlijk ook eentje met een foto van mijn dochter maar deze hebben we nog steeds niet gemaakt. Oeps. Wordt kortdag zo…

Wat is je beste kerst of oud/nieuwjaarsherinnering?

Ik moet zeggen dat ik, toen ik deze vraag las, eerst een paar nare herinneringen in mijn hoofd had. Maar toen die eruit waren er gelukkig ook nog een boel mooie herinneringen. Zoals de kerst die ik vierde op Aruba. En de kerst waarbij ik samen met mijn ouders en broertje in Spanje was. Dat zijn echt bijzondere en speciale dingen. En hoop zulke herinneringen ook met mijn dochter te kunnen maken.

1915303_242571960976_4349779_n

Je moet kiezen; Chocolade letter of een oliebol

Simpel: oliebol! Sinterklaas is net achter de rug dus de chocolade zit al lang en breed in mijn buik haha. Oliebollen daarentegen heb ik nog niet gehad. Al moet ik wel toegeven dat ik meer voel voor een appelbeignet!

Goede voornemens voor 2017?

Echt voornemens doe ik niet aan, maar ik wil komend jaar wel weer net zo gezond bezig zijn als afgelopen jaar. Plus genieten van mijn zwangerschap en de komst van onze buikbaby. Ik kan niet wachten tot ik hem of haar mag ontmoeten. Dan is ons gezinnetje echt compleet!

Ik tag hierbij Mamaliefde en Saskiaswereld! Wil jij hem ook overnemen? Benoem MamaMaai.nl dan ook even… 🙂

Wat is jouw beste kerst-herinnering?

* Alle afbeeldingen uit deze blog (behalve ik met kerstmuts) komen van Shutterstock.

Comments

comments

Lifestyle
Previous Story
Next Story
 • marije
  10 december 2016 at 08:28

  Leuke tag om te lezen!

 • Monique
  10 december 2016 at 08:56

  Leuke tag, raak er helemaal van in de kerststemming 🙂 Ik zou zo geen specifieke herinnering weten, maar ik vind het elk jaar weer een heerlijke tijd. Zeker nu we kinderen hebben.

 • Nicole
  10 december 2016 at 09:22

  Leuke tag! Ik ben gek op Kerstmis! Lekker eten en cadeautjes uitpakken met familie! Heerlijk!

 • Maai
  10 december 2016 at 09:44

  Wat leuk Nicole dat je hem overgenomen hebt. Ik vind dat altijd zo’n goed idee, de kerstdagen in een warm land, maar nu nog niet. Trouwens, eigenlijk heb ik de tag bedacht met Liselotte samen, van love4pink. Zou je haar ook willen vermelden ? Fijne aankomende feestdagen, liefs

  • Nicole
   11 december 2016 at 07:29

   Ben nu in Duitsland en heb alleen m’n telefoon dus dat lukt me niet maar zodra ik thuis ben ga ik dat doen, sorry!

   • Liselotte
    17 december 2016 at 20:28

    Geeft niet 🙂 Fijne dagen alvast! Liselotte

 • Judith Groen
  10 december 2016 at 09:54

  Oh nee hou op, ik wil oliebollen nu!

  Bij mij veel dingen juist andersom, ben dol op surprises maken, hou niet van gedichten.

  Bij ons hoefde je niet gek te doen met oud en nieuw, gewoon lekker rustig.
  Alleen nu mag het wel weg van mij, ben ik gelijk af van het probleem dat Jayden 1 januari jarig is.

  • Nicole
   11 december 2016 at 16:14

   Oh ja dat is lastig!

 • DisneyChicks.nl
  10 december 2016 at 11:11

  Leuke tag om te lezen! Heel bijzonder ook om elke tweede kerstdag de herinneringen aan je opa met familie op te halen, mooi!

 • Sandra
  10 december 2016 at 11:36

  Wat een leuke tag weer! Ik ben ook niet zo van Oud en Nieuw, ik heb op nieuwsjaarsdag altijd zo’n leeg gevoel. Alle gezellige dagen zijn weer voorbij en de boel kan weer opgeruimd worden en dan is het zo leeg in huis.

  • Nicole
   11 december 2016 at 16:16

   Ja ook dat, januari is sowieso een depri maand vind ik. Dan is er helemaal niks meer, alles lichtjes weg ook…

 • Els
  10 december 2016 at 12:10

  Kerst op Aruba, dat klinkt echt heerlijk! Verder verkies ik toch echt een surprise boven een gedicht :-).

  • Nicole
   11 december 2016 at 16:17

   Echt? Had ik van jou niet verwacht hihi..

 • Jodi - liefthuis
  10 december 2016 at 13:15

  Ooow leuk ik neem hem misschien ook nog wel over komende week

  • Nicole
   11 december 2016 at 16:17

   Ja leuk, laat me maar weten! Kom ik lezen.. 🙂

 • Charlotte
  10 december 2016 at 22:11

  Leuke tag! Ik denk dat ik ook bij veel vragen beiden kan antwoorden haha. Weegschaal hè, kan nou eenmaal slecht kiezen 😉

  • Nicole
   11 december 2016 at 16:17

   Hihi, dat wist ik wel van je 😛

 • Rowan
  11 december 2016 at 12:24

  Wat een leuke tag en wat een leuke antwoorden! Ik zou heel graag kerst een keer willen vieren in een warm land, dat lijkt me echt geweldig!

  • Nicole
   11 december 2016 at 16:18

   Ja ik zou dat best nog eens willen! Al lijkt het me ook gaaf om in een dik pak sneeuw kerst te vieren..

 • Vlijtig Liesje
  16 december 2016 at 11:50

  Als ik echt moest kiezen koos ik denk ik voor Sinterklaas.

  Mijn beste kerstherinnering is een wandeling die we met het gezin maakten, en dat iedereen liep te vloeken en te tieren dat de wandeling te lang was. Tsja… dat is het echte leven.

 • Michelle
  16 december 2016 at 17:12

  Wat leuk om te lezen! Ik heb hem
  Toevallig vandaag ook overgenomen.

 • %d bloggers liken dit: