Guus Meeuwis in The Royal Albert Hall

Afgelopen zondag kwam er een jongensdroom uit. En mijn man en ik (en mijn ouders, maar zij zaten ergens anders in de zaal) waren er getuigen van. Enorm vereerd voelen we ons, dat we dit magische moment mochten delen met ‘slechts’ een aantal andere Nederlanders. London was op dat moment ook gewoon van ons, The Royal Albert Hall was van ons.. Sir Guus trad namelijk op en liet niet alleen alle (Nederlandse) toeschouwers met kippenvel achter maar ook alle Engelse werknemers in het gebouw.IMG_5195

Wat Guus Meeuwis, samen met zijn band en crew, veroorzaakte en voor elkaar kreeg is denk ik nog geen enkele andere artiest gelukt daar in The Royal Albert Hall. De concertzaal trilde op zijn grondvesten tijdens nummers zoals ‘ik tel tot drie’, ‘brabant’ en ‘op straat’. Vele tranen vielen er ook, want Guus weet niet alleen hoe je moet feesten, hij weet ook emotie te leggen in zijn nummers. Nummers die dichtbij komen en niet anders kunnen dan je raken. IMG_5213Guus zelf kwam een aantal keer niet uit zijn woorden. Hij had allerlei toespraken van te voren al bedacht maar nu hij zo voor alle mensen stond op het podium wist hij het gewoon niet meer. Het was mooier dan in zijn jongensdroom en nog gaver dan verwacht.

Het was oprecht een bijzondere show. Weinig poespas, vooral “doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg” oftewel heerlijk Brabants. De zaal zong vanaf de eerste seconde mee, met zowel de vrolijke meezingers als de tranentrekkers. Dat dit een totaal andere show was dan alle andere shows die er ooit zijn geweest bleek wel op het einde. De show zat er echt op, Guus en zijn gevolg moest het podium verlaten en plaatsmaken voor de artiest die de dag er na zou optreden. Toch waren de fans van Guus het hier niet mee eens, het was zo’n feest.. Men wilde nog niet “naar huis”.

Dus we bleven zingen met zijn allen. En dan niet voor even, nee minutenlang, totdat Guus toch nog even terug kwam voor zijn allerlaatste diepe buiging. Daarna was het ECHT afgelopen. Maar zoals je merkte aan de bezoekers buiten The Royal Albert hall, in de metro en op maandagavond zelfs in het vliegtuig terug naar huis… Deze avond komt nooit ten einde, want in onze herinnering speelt de muziek steeds door!

Guus Meeuwis, de band en crew… Bedankt!

Comments

comments

Lifestyle
Previous Story
Next Story
 • Marion
  27 mei 2015 at 07:06

  Wauw, wat moet dat een geweldige ervaring zijn geweest! Wat gaaf dat jullie dit mee hebben mogen maken. Wauw!

 • Malou
  27 mei 2015 at 07:52

  Wat ontzettend gaaf zeg!

 • Anita
  27 mei 2015 at 08:44

  Zo gaaf hé!! Kippenvel bij het filmpje.

 • Cindy
  27 mei 2015 at 09:11

  Wat onwijs gaaf om mee te mogen maken! Guus for King!

 • Tamara - Crazygreatlife
  27 mei 2015 at 10:22

  Wow wat ontzettend gaaf! Lijkt mij echt super dat je er bij bent geweest!

 • Marjolijn
  27 mei 2015 at 12:26

  Super gaaf!!! Ik zei al tegen Peter mocht hij ooit weer in Londen optreden dan zijn wij daar ook zeker bij, wat een fantastische ervaring lijkt mij dat.

 • Xaviera
  27 mei 2015 at 16:48

  Wat een bijzondere ervaring, heel gaaf dat jullie dit konden meemaken!

 • Eline
  27 mei 2015 at 17:50

  Supergaaf dat je hier heen bent geweest!

 • Sas
  27 mei 2015 at 20:22

  Lijkt me super gaaf om mee te maken. Londen is sowieso top<33

 • %d bloggers liken dit: